Oldala 7 of 18 ElsõElsõ ... 5678917 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 178

Topic: Az egészséges táplálkozás szinte lehetetlen

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Lehet, hogy ezzel (is) akarjak gyeriteni az emberiseget!?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 934
    Given: 975

0 Not allowed!
    Vagy az, vagy csak a szokásos pénz, korrupció és lobbizás eredménye.

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Valamelyik topikban volt már errõl szó. Idén januártól csávázásra nem használható MO-n neonikotinoid származék, az általánosan felhasználásra kerülõ inszekticidek nagyon csekély része neonokotinoid. A "jobb" bolhanyakörvek is tartalmazzák. A méhpusztulás mizéria nem feltétlenül ehhez a szercsoporthoz köthetõ, de ilyen hatóanyagok is okozhatják. Humán és egyéb melegvérû vonatkozásában vannak sokkal veszélyesebb szerek is (Pl. szerves foszforsav észterek), na ezek nagyobb koncentrációban tuti halálosak. A szercsoportot nagy valószínûség szerint a Syngenta lobbija miatt tiltották be, ui. a rovarölõ csávázószerek voltak a leginkább konkurens termékei a cég növényvédõ szer üzletágának fõ bevételi forrását jelentõ talajfertõtlenítõ szernek, ami csávázás helyett/mellet megoldás lehet a talajlakó kártevõk ellen...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Sokan a neonikotinoid anyagot tartják felelõsnek a méhek tömeges pusztulásáért. Ha ez igaz, akkor be kellene tiltani, mert méhek nélkül mind elpusztulunk. Nincs beporzott virág, nincs termés, nincs növény, nincs növényevõ állat, nincs ragadozó, nincs ember. Úgyhogy ha tényleg ez az anyag felelõs a méhek folyamatos eltûnéséért, akkor azonnal be kellene tiltani.
    Nem akarom védeni a vegyipart, de a neonikotinoidokat jóval régebb óta használják, mint ahogy a tömeges méhpusztulások elkezdõdtek. Nem vagyok szakértõje a témának, szóval lehet, hogy nagy hülyeséget mondok, de azóta gond a nagy méh-elhullás, mióta a kerti budi is rá van kötve a digitális hálóra, és a világvégén is van térerõ. Ezek a dolgok nagyon durván beleavatkoznak a normális mágneses terek mûködésébe, a méhek pedig a Nap állása mellett a bolygó mágneses terét használják a tájékozódásra, ahogy a vándormadarak is.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Immunrendszer erõsítésére van ötletetek ?

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    Immunrendszer erõsítésére van ötletetek ?
    Módszerek:
    -C vitamin bevitel növelése - citrom, káposzta, paprika,...
    -Méregtelenítõ/salaktalanító kúra.
    -Hússzegény étrend vagy mediterrán konyha, reformkonyha esetleg.
    -A futás kiváló ebbõl a szempontból, önmagában immunerõsítõ, salaktalanító, testkarbantartó, kondíciónövelõ.
    -Finomított élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítása, káliummentes só. Szûrt víz esetleg.
    -Teljes értékû élelmek fogyasztása.
    -Stresszmentesítés, meditáció. Vonzás törvénye.
    -Adalékozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítása.

-Téma körbejárása az interneten, könyvtárban stb. Több forrásból.
    -Ne válj mániákussá, mert nem elõnyös szerintem, inkább apránként lehetõséghez mérten kell fejlõdnöd ezen a téren - fokozatosság elve.
    -Élvezd az apróbb örömöket.
    Teljesen nyilván nem lehet egészségesen élni, de törekedni kell rá.
    A lovon kell ülni és nem leesni róla, ahogy tartja a mondás. Helyzet válogatja, a szükség törvényt bont olykor.
    Ha megettél pl egy "tiltólistás" ételt stb. akkor ne legyen bûntudatod, mert azzal csak rontanál a helyzeteden.

Nagyvonalúan ezekrõl tudok. Hatékonyak, ha megfelelõen alkalmazod õket.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sok topikba lenne valo, de ide a legjobban.

http://index.hu/tudomany/egeszseg/20...atot_a_husbol/

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az élelmezési rendszerünk a jelenlegi formájában teljesen fenntarthatatlan. Ezen belül is az állattenyésztés hihetetlenül alacsony hatékonyságú mind az elfogyasztott takarmány, mind a felhasznált földterület miatt, és még az állatokkal szemben is kegyetlen. Ráadásul a globális felmelegedés egyik fõ oka is, melléktermékei pedig szennyezik az ivóvizet, amelynek majdnem a felét már egyébként is a húsukért tartott állatok isszák meg. Ennek az egésznek a levét pedig mi magunk fogjuk, ha a fenntarthatatlan gyakorlat hosszú távon nem változik meg....
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Sok topikba lenne valo, de ide a legjobban.

http://index.hu/tudomany/egeszseg/20...atot_a_husbol/
    Már én is véleményeztem

http://magyarprepperforum.org/showth...ll=1#post42783

Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fater.lajos Hozzászólás megtekintése
    A-leves-hazudik.pdf letölthetõ az alábbi címen:
    A-leves-hazudik.pdf
    Köszönet Kliff-nek, aki szkennlte.
    hát a szkennelés ahogy nézem komolyabb munka volt, mint a szerzõknek az írás. ennyire torz faszságokkal teli, ostobaságoktól és hibáktól nyüzsgõ szöveget a kilencvenes évek könyvdömpingje óta nem láttam. gyanítom ez is akkori, hogy még márkában számol. huszonpár oldalon legalább öt esetben találkoztam azzal, hogy a mondat eleje cáfolja a végét és több alkalommal azzal, hogy az egyik bekezdésben írt adat a következõ bekezdésben teljesen más. úgyhogy ez egy hiteltelen propagandaszemét akkor is, ha elvonatkoztatok a túlzó általánosításoktól, a sztereotip lózungoktól és a kiérzezhetõ emocionális hatásoktól. (ja, megnéztem '97-es) Azt nem tudom eldönteni, hogy a szerzõ vagy a fordító retardált-e, mert nem olvastam az eredetit.

Ebbõl a pdf-bõl biztosan nem tudod meg hogy mivel csapják be az ízlelõbimbóidat illetve miket kevergetnek az ételedbe színezékek és aromák név alatt. Viszont biztos jó üzlet, hogy a kiadónak véletlenül bioboltja van, és persze a szokásos egyéb kérdésekkel is foglalkozik (oltásellenesség, 9/11, összeesküvéselméletek). Én azt sem szeretem, ha kis cégek akarnak manipulálni, ez nem a multik kiváltsága.

kéretik fenttartásokkal kezelni