0

..az egymillió dolláros kérdés!...de kezdjük messzebbrõl....pár éve elütött egy autó,pár bordám elrepedt,a gyógyulás alatt,csak négykézláb tudtam mászni,a boltos ismerõs hozott fel cucokat esténként mikor zárt....már két pincetüzet éltem meg mióta itt lakok,az utolsónál,csak annyi idõt adott a rendõr,hogy fölöltözzek és felkapjam a kutyát,meg a pánikcsomagot.....amúgy amíg nem ment a Natgeón ez a prepper sorozat azt sem tudtam ,hogyan hívják amit csinálok...beütöttem a googléba,így találtam a fórumra.....miért írom ezeket?...van aki érdeklõdik a világ dolgai iránt..és meglepve tapasztalja,némi kutakodás után,hogy nem úgy vannak a dolgok ahogyan hitte eddig....sok veszély leselkedik ránk...túlnépesedés,termõföldek elsivatagosodása,pénzügyi,gazdasági krízis,járvány.....azok akik tudják értik,hogy mi ,miért történik már egy lépéssel elõrébb járnak embertársaiknál....nem a végsõ nagy kataklizma az amire úgy általában készül az ember,ha nem elõször a kis kényelmetlenségek pl csõtörés..aztán a nagyobbak,betegség,munkanélküliség,betörés,e rõszak...aztán olyan ami az életbe kerülhet,tûz,megfagyás egy elakadt kocsiba,bûnözés.....aztán valahol a sor végén,mint az utolsó nagy történet...a totális összeomlás,katasztrófa miatti,éhezés és zûrzavar...de ez már a vége..itt már a napokért vagy az órákért megy a küzdelem....tehát a baj,mindig ott van a sarkunkban és csak a szerencse az ami miatt sokszor nyugodtnak érezzük az életünket...a válasz tehát semmikor és minden idõben ....de végül is ez egy életformává válik egy idõ után,hobbivá,ami valljuk meg rendkívül szórakoztató, egészséges és kreatív...sokat van az ember a természetben,töri a fejét,érdeklõdik,barkácsol...lassan teljes emberré válik...mindenkinek ilyen elfoglaltságot ajánlok a szabadidejében...és szép lassan arra a szintre eljut mindenki idõvel és türelemmel,hogy már nem is kellenek dátumok,már nem kellenek jóslatok ,mert felkészült és bármikor kész áthidalni a nehézségeket.
...értsd "pánikcsomag"..iratok,pénz,tartalék kulcsok,szemüveg,szedett gyógyszerek,valami kötszer az egyszerûbb sérülés ellátásához,cigiseknek egy doboz tartalékba(nem hiszem ,hogy akkor akar leszokni mikor tombol az adrenalin)egy üveg víz,hideg élelem egy napra,kis nasi,zseblámpa,wc papír,zsebkendõ,kanál,pohár,edény az ételosztáshoz(csajka vagy ami van otthon),szappan,kis törölközõ,öngyújtó vagy gyufa,gyertya,egy jó bicska,konzervnyitó,pár ezer forintos víztisztító vagy tabletta,egy pokróc vagy könnyû hálózsák,esõkabát,zokni,alsó,poló 1 db,hölgyeknek ami kell,gyerekeknek pluszba valami játék amivel eltereli a figyelmét,könnyen vihetõ táskába a család minden tagjának az ajtó közelébe tárolva....évszaktól függõ ruházat rajtunk...ez nem bob vagy ilyesmi,csak segít áthidalni az idõt amíg a segítség megérkezik vagy eljutunk rokonokhoz vagy a kijelölt segélyhelyre..(hozzáteszem, ez nem egy nagy összeg,kb egy heti doboz cigi+2 sör árából megvan). nem csak preppereknek,hanem minden felelõsen gondolkodó embernek kötelezõ darab otthon!
Last edited by Doom; 10-07-2014 at 05:10 AM.
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Az én önkényesen választott idõpontom 2025. Nem hirtelen bekövetkezõ katasztrófa, hanem folyamatos, de egyre gyorsuló tempójú lecsúszás. Ekkorra lesz olyan nagy a belsõ társadalmi feszültség és nagyok a jövedelmi különbségek, hogy fenntarthatatlan lesz a mostani rendszer. Nem hinném, hogy polgárháborúba torkollna a dolog, de olyan mértékû lesz az elszegényedés és olyan csekély lesz az állami ellátórendszer (szociális és egészségügyi), hogy szükség lesz a primitív esetleg bushcraft technológiákra. Mivel az állam nem lát el, önellátónak kell lenni. És mivel senkit nem fog megfelelõen ellátni, meg is kell védenem a javaimat mielõtt mások élik fel.
Szerintem nem huzzuk ki addig. Amilyen rohamtempoban romlik az erkölcs, a tisztesseg, olyan tempoban nö a pusztitas, a környezetszennyezes, a nemtörödömseg, kizsakmanyolas, stb.
Ha hozzavesszük, a barmikor bekövetkezö napkitöres lehetöseget.... nos..
Jaaa.. tegnap megint volt egy doku film az egyik nemet TV allomason egy minden elektronikat elsöprö napviharrol.
Azt veszem eszre, hogy egyre gyakrabban vannak ilyen filmek.
Megint elhangzott az a mondat...
" Nem az a kerdes, hogy lesz-e, hanem, hogy mikor?"
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Nálam annál pusztítóbb dátum is van, 2028 a totális világvége dátum, mint kisbolygó becsapódás lehetséges bekövetkezése (szerintem ez attól függ hogy változik-e az emberiség a jó irányba)
Meg egy lehetséges világesemény fordulat dátum, 2017-után. (Ezt kiválthatja akár a napkitörés is, vagy pólusváltás)
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?
Thumbs Up |
Lehet, hogy nem húzzuk odáig. A társadalom lassan szétrohad belülrõl, de az aranymáz még szépen csillog kívülrõl. És még van pénz a polírozására. A 2025-ös dátumot a szociális ellátórendszer széthullása miatt írtam. Addigra lesz eltarthatatlan a nem aktív keresõ réteg (segély és nyugdíj). Az eü. rendszer hamarabb csõdbe menne, de átalakul elõtte. Akinek van pénze az magánrendelésre megy már most is. 10-20-30 ezer forinttért már most is azonnal szóba állnak az emberrel, az "ingyenes" ellátásért hónapokat is várhatunk. A nyugdíjasokra most még arany világ van. Megkaphatják keresetük 80-90%-át, elõreláthatólag 10 év múlva már csak a 30-40%-ra futja. Akkor lesz itt kutya világ. Ráadásul most kezdenek majd nyugdíjba menni azok akik a rendszerváltás után sokáig voltak munkanélküliek vagy minimálbéresek. Õk csak a minimál nyugdíjra lesznek jogosultak (28500,-), ha egyáltalán kapnak valamit.
Az ebola ellen is sikeresen lehet védekezni egy ideig. Amint terjedni kezd, lezárják a határt. A piac beszûkül, de nem szûnik meg. Ráadásul nem tudjuk, hogy mennyire bírja az éghajlatunkat.
Egy kisbolygó ellen se tudunk mit tenni. De sem az írott történelemben, sem a föld felszínén nem sok jele van egy kihalással járó eseménynek. A napkitöréssel is hasonló a helyzet. Igaz elektromosságunk nem régóta van, de nincs jele, hogy a közelmúltban elfújta volna rólunk a nap a mágneses mezõt. Ráadásul ezekre nem is igazán lehet felkészülni.
Így készülök arra, ami ellen tehetek.
Thumbs Up |
Nem vagyok elégedett a válaszaitokkal - egyáltalán...
Arról még nem esett szó, hogy ettõl az évtõl kezdõdik az utolsó hét éves felzárkóztatási ciklus, melyet az EU támogat és ezen utolsó ciklus végén a forintot átváltjuk euróra. Majd aztán az euró mibenlétével ismerkedünk.
Én úgy vélem, hogy most van még hét bõ esztendõnk ahhoz, hogy félönellátóvá tudjon a társadalom egy szûk rétege alakulni, ezért lenne különösen fontos a kiskertes mozgalom felélesztése. Beszéltem is errõl - érintõlegesen valamelyik posztban...
Az utolsó felzárkóztatási ciklus után csökkennek a beruházások - melynek egy része magánzsebekbe vándorol, na akkor majd elég sok cég és azok munkavállalói nézegethetnek másféle jövedelem után. A szabadrablás ill. a harácsolás folytatódni fog a többség kárára, amennyiben behúzott nyakkal lapítunk tovább...
Talán sikerül addigra - az önmagukat könnyelmûen eladósító polgártársainknak - az utolsó részlet befizetése is.
Az élet élni fog tovább, mert tényleg kevés dolog szükséges hozzá: tiszta élelem, friss hajnali levegõ, víz...és még pár dolog. Fontos lenne megérteni azt is, hogy amíg a lakosság be nem látja önszántából, a "háztáji mozgalmat" és nem költöznek a kihaló falvakba a fiatalok tömegei, akik felfogják, hogy szolgák vagyunk a saját hazánkban, addig csak ez a világvége váró szemlélet fog mûködni.
Persze-persze, ahhoz, hogy a fiatalság egy része visszaköltözhessen vidékre, ahhoz vissza kell térni egy igen régi - máig érvényben lévõ jogszabályhoz: "Szent Korona tana", hogy Magyarország földje a lakosoké ! A kisfiatalok birtokolhatnák halálukig a nekik adományozott földecskét, átörökíthetnék. Ha nem mûvelik a rájuk bízott területet, akkor "takarodj vissza a városba". Ahhoz, hogy megélhessenek a két kezük munkájából, ahhoz adó-és járulékmentesen kellene ezeket az 1-2 hektáros területeket bejegyezni valamint az itt képzõdött terményt a legközelebbi településen adómentesen el tudják adni. (akár pár százalékot beadni egy szociális ellátóhálózatnak).
Amint visszaköltözik a Jövõ a földek közelébe, hamarosan rendezõdne a munkaerõpiaci kereslet-kínálat ollója is. Mert az tény, hogy a városokban van minden központosítva.
És ez nem fikció, vannak példák borsodi, szabolcsi településeken, ahol már elkezdték és folytatni fogják, azon elõrelátó vezetõink, akik felelõsséget éreznek a rájuk bízott közösségért és át fogják vezetni az embereket egy másik korszakba. Egy olyan korszakba, ahol mindenkinek dolgoznia kell ! Eszükre vagy szívükre hallgatnak ? Ki tudja...?
Azt vallom, hogy ez lesz az új "New Deal", mindamellett, hogy benne maradunk az eu-ban, hisz a bijóélelemre és valódi gumicsizmás faluturizmusra igen nagy szükség vóna...a társadalomnak, a mifajtánknak, akik csak simán kékgallérosok, akik az ország egyenes gerincét adják, ez lesz mentõkötele. Egy tisztán, fényesen ragyogó mentõkötél...
Ez az én gondolatvilágom, én ezeken agyalok, már vagy 2 évtizede...és a gondolatok egyszer majd valóra vállnak.
Last edited by szfenikus; 10-09-2014 at 07:43 PM. Indoklás: helyesírási hiba
Annyit fényesítenék rajta hogy nem dolgozni kell, mert a munka számomra, a nehéz robotos, nem szerethetõ dolgot sugall a hibás múlt miatt, ezért inkább úgy mondanám hogy alkotni és teremteni kell, ez kreativitást és szerethetõ könnyed dolgokat juttat eszükbe!
Valamint úgy is kell megalkotni ill elosztani a tevékenységeket hogy egy tevékenységet olyan ember végezzen, aki szereti is azt csinálni, mert ha nem szereti akkor a teljesítménye nem lesz 100% -os és az se a "munkáltatónak" nem jó se a tevékenységet végzõnek se jó!
Áhh nem szóltam semmit(utolsó mondat), csak magamat sajnáltam hogy nem vagyok képes megtalálni az életutamat...
Nem kell ezen gondolkodni, mert megoldódik magától, csupán azáltal hogy megfelelõen gondolkodunk, mert minden gondolat teremtés! Minden gondolat egy imádság! Akár jóra gondolsz akár rosszra!
Last edited by BragBOL; 10-09-2014 at 08:27 PM.
Thumbs Up |
BragBOL, szerintem ma már ne igyál többet!![]()
szfenikus, szép gondolatok! De attól tartok tömegesen nem kivitelezhetõ. A fiatalok nem akarnak földet mûvelni, meg tudom õket érteni, kemény munka. Ha esetleg valami miatt mégis földmûvelésre adnák a fejüket, 1-2 hektár arra sem alkalmas, hogy saját magukat fenntartsák, nemhogy az azon megtermett terménybõl eladásra is jusson. Háztájinak megfelelõ, de csak kiegészítésnek. Ezen kívül más munka is kell, az viszont nincs vidéken. Ettõl még nem rendezõdne a munkaerõ piaci olló. És ha lemondunk az adókról és a járulékokról, akkor valakiknek azt is pótolni kellene vagy az ellátásból is ki kellene zárni õket (se orvos, se nyugdíj, se egyebek). Valamikor mûködhetett, mert akkor ez volt a legkorszerûbb megoldás. De akkor nem volt tömegtermelés, nem volt a világot behálózó globális kereskedelem és nem volt ingyenes (járulékfizetésért járó) orvosi ellátás és nyugdíj sem. Helyben fogyasztották el amit megtermeltek.
Ha minden összeomlik, akkor újra ez lesz a legjobb megoldás és visszatérünk rá. De addig nem fognak tömegesen lemondani a mostani jólétrõl.