Oldala 22 of 27 ElsõElsõ ... 122021222324 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 211 to 220 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

  1. #211
    Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Hozzászólások
    1,894
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Kivihetnéd a hátsókertbe és forró köveken egy gödörben megsüthetnéd

  2. #212
    Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Hozzászólások
    493
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Nem hiszem, szombaton lotte.
    akkor biztos nem. illene 3-4 napra a hûtõbe tenni hogy picit érjen, sokkal jobb lesz az íze

  3. #213
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló pappito Hozzászólás megtekintése
    akkor biztos nem. illene 3-4 napra a hûtõbe tenni hogy picit érjen, sokkal jobb lesz az íze
    Pont ezt csinalom, holnap horgaszunk, csutortokon mas dolgom van. Penteken fozunk belole.

  4. #214
    Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Hozzászólások
    493
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    kész a biltong

    Kb 70 órát szárítottam, és az eredmény nagyon frankó lett. A hús rugalmas maradt, könnyû harapni, rágni és erõsen fûszeres (kívánja a sört!), a fûszert egy picit túltoltam, legközelebb óvatosabb leszek. Nem durva, csak picit sósabb,mint kéne. Az összes délafrikai kollégám szerint fasza, az egyik megkérdezte, hogy hol vettem, nem tudta, hogy én csináltam, azt hitte bolti.

    Papírba csomagolva a hûtõben eláll két hétig, hûtés nélkül kb egy hétig, nejlonban tönkremegy, bepülled. Papírban lehet fagyasztani is, akkor gondolom sokkal tovább eláll.






  5. #215
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    892
    Thumbs Up
    Received: 5
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Mik az alapvetõ fûszerek, ízesítõk ? Só , bors , paprika , fokhagyma . Ezeken kívül ?

  6. #216
    Pityubá
    Guest

    0 Not allowed!
    Figyelmetekbe ajánlom ezt a gyakorlati tapasztalaton alapuló hússzárítás módszert. Természetesen marhahússal is megvalósítható.

  7. #217
    Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Hozzászólások
    493
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Figyelmetekbe ajánlom ezt a gyakorlati tapasztalaton alapuló hússzárítás módszert. Természetesen marhahússal is megvalósítható.
    hát az aszalóval biztos hamarabb kész a motyó, az biztos. viszont az meleggel szárít, más lesz az eredmény, mint fûtés nélkül. amit abból a rohadt jól kinézõ bölénybõl csináltak az a jerky.

    bölényt még nem ettem, pedig biztos finom.

    (az oldal viszont olvashatatlan mobilról, kár érte )
    Last edited by pappito; 10-12-2014 at 11:03 PM.

  8. #218
    Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Hozzászólások
    493
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    most csinálom a harmadik adag biltongot, az elsõ rohadt jó lett, a második sajnos nem lett az igazi, rump-ból csináltam (fartõ?) és sokkal rágósabb lett, mint a topside-ból készült. Úgyhogy most megint topside-ot vettem, 20 órát ült a motyó befûszerezve, aztán vasárnap délben akasztottam a dobozba.

    http://www.pappito.com/2014/10/01/bi...gentle-breeze/






  9. #219
    Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Hozzászólások
    493
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    és megjött a szarvas is

    Egy ragu meg egy pörkölt már biztos kijön belõle, aztán majd még meglátjuk mire megyünk:


  10. #220
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Esti melo holnapra: image.jpg

A topic keresõszavai:

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •