Oldala 35 of 70 ElsõElsõ ... 25333435363745 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 341 to 350 of 692

Topic: Élet a tanyán

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Kamionos Hozzászólás megtekintése
    A héten megöltem életem elsõ haszonállatát. Két hónapja már vágásérettek a nyulaim, de nem tudtam magam rászánni. A bontással már nincs gondom. Az valahogy adja magát, hogy mit, hol, hogyan. Egészen sokkoló 'élmény' volt egy érzõ élõlény nyakát elvágni és elvenni az életét. Szerencsétlen nyuszi vagy két percig vérzett ki és közben folyamatosan remegett. A végén még felnézett rám és valami olyasmi volt a szemében, hogy "Ezt Te tetted, aki naponta simogatott engem és étellel látott el??" A szívem szakadt meg érte, na. De ahogy apám kérdezte ilyenkor mindig "Vegetáriánus akarsz lenni, vagy finomakat enni?". Ez adott erõt. A végén ittunk a párommal egy pálinkát a lelki üdvéért.

UI: Ki lehet nevetni, de túlléptem önmagam határain és megtettem, ami meg kellett. Azért manapság nem sokan mondhatják azt el magukról, hogy állatot öltek, hogy étel kerüljön az asztalra. Az ebédnél már éreztem, hogy büszkeségtõl dagad a mellkasom
    Szerintem nem nevet senki rajtad. Ezen többnyire túlestünk életünk folyamán. Én a páleszt elõtte kortyintom.
    Ifiknek tanítom, nyúl nem az ember legjobb barátja, hanem tápláléka.
    Oszt én tenyéréllel lecsapom a hátsó lábainál felemelt nyulat (azonnal kimúl), õk meg felbontják és elkészítik a kaját belõle. süt.gif

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    A héten megöltem életem elsõ haszonállatát. Két hónapja már vágásérettek a nyulaim, de nem tudtam magam rászánni. A bontással már nincs gondom. Az valahogy adja magát, hogy mit, hol, hogyan. Egészen sokkoló 'élmény' volt egy érzõ élõlény nyakát elvágni és elvenni az életét. Szerencsétlen nyuszi vagy két percig vérzett ki és közben folyamatosan remegett. A végén még felnézett rám és valami olyasmi volt a szemében, hogy "Ezt Te tetted, aki naponta simogatott engem és étellel látott el??" A szívem szakadt meg érte, na. De ahogy apám kérdezte ilyenkor mindig "Vegetáriánus akarsz lenni, vagy finomakat enni?". Ez adott erõt. A végén ittunk a párommal egy pálinkát a lelki üdvéért.
    Ahogy raktaros is írta le kell ütni elõször is a nyulat a tarkójánál, ettõl elkábul (ha jó helyen találod el) és nem fog moccanni sem. Kicsit még mozogni fognak az izmai olyan remegésszerûen.
    Nálunk egy 1/2 vagy 3/4-es kör zártszelvény(vascsõ) szolgál kábítóeszköznek. Jobb a húzása, nagyobb a súlya is, így kisebb eséllyel kell megismételni az ütést.
    Amúgy anyám szokott nyulat vágni, én csak láttam a technikát. A lényeg, hogy a nyakát nem kell elvágni , mert eltörik/elmozdul a nyakcsigolyája az ütéstõl. A nyak a bunda lehúzásának végén kerül átvágásra
    (mi nem használjuk fel a nyúlfejet ennivaló gyanánt, de már hallottam rokonoméknál még azt is belerakták a paprikásba).
    Egy tipp: én a nyúlbundát, fejet, lábakat mindig elásom a földbe, így temetem el õket. Mondjuk a nyúlbunda is értékes lehet mint ruházat alapanyag, egyenlõre mi nem hasznosítjuk.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..ha lenne " nem teszik gomb"..megnyomnám....
    Szerintem senki sem azért csinálja mert tetszik neki, a haszonállatnak ez a sorsa .
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 111
    Given: 66

0 Not allowed!
    Kamionos:
    Még réges régen mamám tyúkot vágott 2db-ot. Az egyiknek én vágtam el a nyakát, voltam kb 10 éves, hogy szokjam, talán egyszer jól jön, utána figyeltem, hogy bontja szét(és nem azért mert egy szadista állatkinzó vagyok).
    Azóta volt még pár db.
    De kérdem én, ha a boltban veszed úgy nem sajnálod, mert hát az is aranyos volt egyszer.
    Ha a természetben csapdával fogysz nyulat, fácánt? Az õz is aranyos mégis lelövik.
    A disznóölés is kemény játék ennyibõl, de ezért tartja az ember, hogy megegye.
    Meg lehet szokni. Vidéki élethez ez pl. hozzátartozik.
    Átestél a tûzkeresztségen. Üdv a klubban.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A kétszemélyes falu..jókis képek vannak..
    kedvencem, mikor a bácsi baltával vág ivóléket a lovának
    http://www.keptelenseg.hu/keptelense...ett-falu-93319

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 111
    Given: 66

0 Not allowed!
    Tv az volt. Lehet csak dísznek.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    UI: Ki lehet nevetni, de. . . . . . .
    Nem nevetünk. Nem virágos jókedvünkben csináljuk mi sem.
    Egy szomszédom eljár rokonokhoz ismerõsökhöz disznót vágni, de a sajátját böllérrel szúratja le.
    A sajátját, amit annyi ideig etetett, gondozott, nem tudja levágni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom 'nem tetszik'-je szerintem a picsogásomnak szólt Tudom, manapság nem divat gyengének látszani. Soha. Én inkább kimondom, hogy gyenge vagyok idõnként és megpróbálok túllépni rajta, mint hogy folyton erõsnek látszódjak és a kritikus pillanatokban esetleg feladjam, összeomoljak.

Meg aztán szerettem volna azoknak üzenni a hsz-emmel, akik kitalálják Pesten, hogy majd vidékre költöznek és állatot tartanak, aztán halleluja, minden jó onnantól, hogy az állat nem mászik magától a fazékba!! Bár ezt én is sejtettem, de gondoltam majd szõnyeg alá söpröm a problémát, mint az szokás mostanában úgy általában. De itt vidéken minden kézzel fogható valóság és nem lehet megkerülni.

LSVF: ez a magyarázat arra is, hogy miért nem sajnálja az ember a boltban vett csirkét. Az nem élõ és az ember nem is gondol rá, hogy az volt valamikor. Az egy "termék", mint egy cipõ. Nincs közvetlen élõ kapcsolat vele.

Köszönöm a jó tanácsokat is mindenkinek. Még emlékeztem rá, hogy apám mindig kéztõvel vágta tarkón. Én biztosra akartam menni, úgyhogy furkós botot használtam. Elõször azt hittem, hogy megdöglött, akkorát vágtam szegény tarkójára "biztos, ami biztos" alapon.
    "A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Doom 'nem tetszik'-je szerintem a picsogásomnak szólt

a kivégzés módja nem tettszett...vidéken nõttem fel ,volt minden állatunk...nekem azt tanították ,akkor jó ha elkezd vérezni az orra...és igaz volt...nem rángatózott,szinte azonnal lehetett feldolgozni....egyszer régen láttam egy liba vágást...úgy csinálták mint a csirkét szokták...hát jó nagy szaladgálás lett a vége..a fal,a garázsajtó,az emberek minden tiszta vér lett,vagy tíz percig menekült a liba....enni kell...ölni is kell...de szépen....

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    a kivégzés módja nem tettszett...vidéken nõttem fel ,volt minden állatunk...nekem azt tanították ,akkor jó ha elkezd vérezni az orra...és igaz volt...nem rángatózott,szinte azonnal lehetett feldolgozni....egyszer régen láttam egy liba vágást...úgy csinálták mint a csirkét szokták...hát jó nagy szaladgálás lett a vége..a fal,a garázsajtó,az emberek minden tiszta vér lett,vagy tíz percig menekült a liba....enni kell...ölni is kell...de szépen....
    Még annyit hozzátudok tenni, hogy a pulykát is elõször fejbe kell ütni jó erõsen (egyébként jó erõben vannak, csapkodnak szárnyaikkal rendesen és kapálódzanak), utána jöhet a nyak bevágása és a vérkifolyatás.
    Volt nálunk is leginkább kacsa amelyik még levágott fejjel is sétálgatott néhány métert.