0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ebola: rémhírterjesztésért feljelentést tesz az ÁNTSZ
Repülõn utazott a második ebolás ápolónõ
Nealden: Azért elgondolkodtató, hogyha a spanyol egészségügyis így járt (az amerikai ápoló(k) megfertõzõdésének pontos körülményeirõl nem olvastam) könnyebben fertõz, mint ahogy beállítják. Azért valószínûleg õ sem "dörgölte a beteg vérét/nyálát direkt pl. a szemébe/szájába" (ahogy szeretik elbagatellizálni az ismertetésnél).
Az ebola 4 fok alatt és megfelelõ felületen (pl üveg) akár 50 napig is fertõzõképes (gyapjún szobahõmérsékleten kevesebb, de a fertõzött ruhái ugyanúgy veszélyesek gondolom a testnedvei miatt). Az ondóban a gyógyulás után akár 7 hétig is megtalálható. -
forrás: rókus kórház honlapja
Lehet túlpörgöm (levegõben hivatalosan ugye nem terjed), de már elõre kiráz a hideg a szokásos influenzaszezontól a városban/bkvn prüszkölõ emberektõl (akiknek egy része még a pofája elé sem teszi a kezét)...
(fertõtlenítõ kamrát azért még nem tervezek![]()
Last edited by PPp; 10-15-2014 at 06:18 PM.
Én a problémát ott érzem, ha majd egy ebolás elkapja az influenzát is egyszerre.
Mert a testben a vírusok is találkozhatnak. És a vírusok között létezik a spontán géncsere!
Amikor a vírusok "meg ajándékozzák" egymást új génekkel, és ezáltal új tulajdonságokkal!
Ennek a hatását azt hiszem nem kell részleteznem. És minél több európai kapja el majd az ebolát annál nagyobb lesz
az esélye hogy, tavasszal az influenzát is megkapja. Na akkor fog összefolyni a kaki a pisivel!
Alacsony kockázat
Az ÁNTSZ hangsúlyozza, hogy továbbra is kevés az esélye annak, hogy az ebola vírusa Magyarországra kerüljön, annak pedig szinte semmi esélye, hogy járvány törjön ki. Ebben szerepet játszanak a megfelelõ higiénés viszonyok és a betegkövetést biztosító egészségügyi ellátó rendszer fejlettsége, amellyel összevethetõ nincs a járványtól szenvedõ Nyugat-Afrikában.
....távol álljon tõlem,hogy a komoly szakemberek munkáját bíráljam vagy a véleményüket megkérdõjelezzem...a rémhír terjesztést pedig különösen elítélem....de a reális veszélyek lakossági tájékoztatását és az ellenük való védelmet ill megelõzés oktatását viszont hiányolom...és nem csak a járvány területén.....valahogy az az érzés van bennem,hogy .."senki ne csináljon semmit,ne is tegyen semmit...majd ha jön a víz hozunk homokzsákot"...és kész...szerintem az,hogy egy ártéren legyen felkészülve rá valaki,hogy el lesz öntve,nem rémhír terjesztés...az sem,hogy aki zsákfaluba lakik,télen tároljon egy hétre élelmet és gyógyszert,mert el lesz vágva.....nem kell mindent a védelemnek csinálnia...ha a lakosság felkészített,sokkal hatékonyabb a védelem és kisebb erõforrást igényel....
...az elmúlt pár napban tonnaszám voltak szórólapok bedobva...ha csak egyen nem szép képek,ígéretek lennének...ha nem---
-higiéniás elõírások
-betegség tünetei
-eljárás gyanú eseté
-elérhetõségek
-védekezés,megelõzés eszközei
-polgári védelmi eljárások
-evakuációs és segély pontok
-ésatöbbi,ésatöbbi
...az iskolákba munkahelyeken oktatásokat kellene csinálni..kézmosás,orrfújás,toalett használata...szerintem nem pánikkeltés a reális veszélyek megismertetése és a megelõzés tanítása.....(pl.tudja egyáltalán valaki,hogy hol van a kijelölt óvóhelye a lakhelye alapján?),(vagy hol van a kitelepítési pontja és azt mikor rendelik el?)...néha megszólal a sziréna és azt mondják próba volt.....és ha egyszer élesbe szól akkor mi van?......tehát...persze egy járvány kitörésének a valószínûsége kicsi...na de ha az a kicsi pont elég lesz a vírusnak?...akkor itt lesz egy tájékozatlan,felkészületlen embertömeg.....és szerintem sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat az emberek és sokkal kisebb a pánik,ha mindenki tudja ,hogy adott esetben mit kell tennie.
...ma utána jártam egy dolognak ami tegnap eszembe jutott....elmentem a bevásárlóközpontba,vásárlás elõtt egy kis teszt (nem röhög!).....a férfi toalettre voltam kíváncsi...pici papírral ceruzával bementem....néhány adat....9 db fülke,3 foglalt,1 nincs lehúzva használat után,3 nincs kikefélve használat után,1 lepisilve az ülõrész elég alaposan,a többi látszólag rendben,,,,
kimentem a kézmosóba és úgy csináltam mintha szárítanám a kezem,meg ilyesmi...kb 10 percet figyelgettem...43 ember jött ki,9 rendesen folyékony szappannal kezet mosott és megszárította,11 ember csak gyorsan leöblítette és lerázta vagy a nadrágba törölte,a maradék emberkék csak úgy kimentek...
..a konzekvenciák levonását rátok bízom...
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
Obama kiadta a parancsot, katonák mennek Afrikába. Ügyes húzás - már ha az a terve hogy mindenki megdögöljön akkor ez volt az okos lépés.![]()
Nem tûnt fel neki hogy az ebolát nem lehet szétbombázni? Beküld oda egy rakás kiskatonát. Utána mi lesz? Majd nem engedi õket haza? Vagy hazaengedi õket és aztán 340 millió ember lesz fertõzésveszélyben. Fantasztikus. Miért nem arra adott parancsot hogy gyorsítják fel az ellenszer kutatását? Attól hogy odaküldi kiskatonák ezreit, attól mi fog változni?
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
haza tudja vinni a fertõzést legálisan hivatalosan és azt mondják mi nem tehetünk róla de készül az ellenszer vagyonokért. rengeteg pénzt lehet majd elkülönitésre, kutatásra karanténokra költeni. lehet gyakorlatozni a nemzeti gárdának városokat karantén alá vonni hivatalosan.
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
Én is ettõl tartok.
De ha nagyon naivan állok hozzá és azt mondom hogy szándékosan úgyse csinálnának ilyet, akkor meg az a helyzet hogy a Közel-keleti balf.szkodásaik után simán elképzelhetõ hogy véletlenül is kinyitják Pandora szelencéjét és a bajból teljes katasztrófát csinálnak a katonásdis utaztatásaikkal.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 70 Given: 50 |
Megközölte a debreceni egyetem, vagyis megkérte az afrikai diákjait, hogy ha lehet ne utazzanak haza a szünetekben.
Mi az hogy megkéri?! Öcsém itt a papír írd alá hogy elhúzol és nem jössz vissza, tart amíg tart az ebola!
Na nehogy már megfertõzzék az országot! Így is ki tudja honnan mi jön be úgyhogy észre se vesszük.
Legalább ennyit tegyenek meg.
Maláriát azért hozott az egyik. Azon a pár diákon nem múlik semmi.
Ezt gondolom!
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Én már azt is fenntartással fogadtam, hogy egyes országok hazahurcolták a betegeiket. Persze értem a gesztust, hisz nem hagyunk senkit az út szélén, szolidárisak vagyunk, segíteni akarunk stb. de néha azért felelõsségteljesebben is mérlegelhetnének a döntéshozók.
Tûzoltás folyik, igaz kicsit megkésve. A katonaságnak a karantén létrehozásában, rend fenntartásában lett volna értelme (mint korábban írtam: akár drasztikusan, fegyveres erõvel) az egészségügyis dolgozók munkáját segítve - még az elején. Bár ha így járnak el, valószínûleg megszállásnak tekintették volna a "fekete tesók"...
Az a 'pár' - "összesen 740, az ebolajárvánnyal érintett afrikai országokból származó diák" - forrás (Tudom, hogy értetted, amit írtál.) (Egyelõre) nincs akkora a baj, hogy az egyetem vezetése bevállaljon egy ilyen presztízsveszteséggel járó döntést (amit a jelenlegi "békeidõben" felesleges hisztériakeltésnek, diszkriminációnak stb-nek állítanának be sokan).
még egy-két hír:
Ebola: A járvány nem érkezett meg, de a félelem már köztünk van
"Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója a spanyol eset után azt mondta, az ebola terjedése elkerülhetetlen Európában, ugyanakkor nálunk a felkészültség miatt még mindig alacsony a kockázat."
A karantén sem fékezheti meg az ebolajárványt
"Az elsõ ebola-krízis megfékezésében segédkezõ szakember szerint a járvány teljesen kontrollálhatatlanná vált, így a hagyományos módszerekkel már nem lehet megállítani, csupán a védõoltás hozhat kedvezõ fejleményeket."
Ebola: Pánik Texasban, Obama intézkedik
"A dallasi városvezetés rendkívüli állapot kihirdetésén, a washingtoni kongresszus utazási korlátozásokon gondolkodik az Ebola terjedése miatt az Egyesült Államokban... ...A legnagyobb félelem az információ hiány miatt alakult ki bennem – mondja egy szülõ. Azt szeretném, ha minden család megkapna minden szükséges információt, hogy megalapozott döntést hozhasson..."
<OFF>A végére egy igazi troll, aki társát keresõ preppernek adta ki magát:
"Az emberiség újrateremtéséhez keresi termékeny partnerét egy apokalipszisre készülõ férfi. Özönlenek a jelentkezõk, de sajnos hiába."<ON>
Last edited by PPp; 10-18-2014 at 01:43 PM.