Oldala 25 of 261 ElsõElsõ ... 1523242526273575125 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 241 to 250 of 2604

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 67
    Given: 42

0 Not allowed!
    Veszek egy lángszórót.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    Veszek egy lángszórót.
    Ha benzines üzemût veszel akkor a megromlott benzint is feltudod használni benne. A kocsikba az már nem jó, de a lángszóró gondolom nem fog miatta köhögni.
    Csak egy tipp.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Ha benzines üzemût veszel akkor a megromlott benzint is feltudod használni benne. A kocsikba az már nem jó, de a lángszóró gondolom nem fog miatta köhögni.
    Csak egy tipp.
    Hogyan tud a benzin megromlani? Még sosem hallottam ilyenrõl...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 892
    Given: 929

0 Not allowed!
    Csak egy bizonyos ideig jó, aztán nem mûködik vele az autó.

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Le kell desztilálni és jo az. Bár nem fogja a motor hosszutávon szeretni de menni fog vele.
    Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 53
    Given: 136

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Hogyan tud a benzin megromlani?
    Pl. a benzin nem egy anyag, hanem sok anyag kevereke, es a tartalmat a kornyezethez igazitjak, vagyis a teli benzin egy resze nyaron elforr, a nyari benzin egy resze telen eltomiti a fuvokakat.

Bel

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Hogyan tud a benzin megromlani? Még sosem hallottam ilyenrõl...
    OFF
    Kisgépjavítók tudnának errõl mesélni.
    Az õszi munkák után benthagyott benzin okozhat a porlasztóban gondot, nyár eleji indítási problémákat.
    Ha jól emlékszem 90 napot bír bomlás nélkül a benzín. Lehet kapni benzin tartósítót.
    Gondolom azért nem tartósítják, hogy a polgár ne tudjon stratégiai tartalékot képezni.
    Ezért kell E85-öt tartalékolni, mert az megõrzi a minõségét, akárcsak a pálinka.

ON

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    OFF
    Kisgépjavítók tudnának errõl mesélni.
    Az õszi munkák után benthagyott benzin okozhat a porlasztóban gondot, nyár eleji indítási problémákat.
    Ha jól emlékszem 90 napot bír bomlás nélkül a benzín. Lehet kapni benzin tartósítót.
    Gondolom azért nem tartósítják, hogy a polgár ne tudjon stratégiai tartalékot képezni.
    Ezért kell E85-öt tartalékolni, mert az megõrzi a minõségét, akárcsak a pálinka.

ON
    Nekem ez hihetetlen. A benzin a kõolaj párlata. Évmilliókig elvolt a föld alatt, a benzintankban, vagy kannában pedig megromlik? Stabil, nyílt szénláncú, paraffin szénhidrogének adják a zömét. (Normál heptán, izo oktán.) Van még benne valamennyi aromás szénhidrogén (benzol, ciklohexán, stb.), de ezek is kémiailag stabil anyagok. Szerintem a kisgép szerelõk más jelenséggel találkoznak. A rozsdával, vagy az olaj lerakódásával. Tudvalévõ, ha egy motort hónapokig nem használsz, az a legnagyobb ellensége. Statikus terhelések halmaza, ugyanoda feszülnek az alkatrészek, eltérõ anyagösszetételük miatt elektrokémiai, vagy kristályközi korrózió alakulhat ki. Sokáig álló autónál én is láttam olyat, hogy a kerékcsapágy perselyének golyói az állandó, egy pontra ható terhelés miatt benyomódási nyomot hagytak a csapágyházon. Nyilvánvaló, hogy utána annak a csapágynak milyen volt a minõsége. De nem az olaj, vagy a zsír romlott meg benne. (Igaz, az állandó egyforma terhelés miatt nyilván az is átrendezõdött.)

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    A benzin egy évig tartható el kannában, minõség romlás nélkül. A hozzáadott, indítást segítõ adalék "romlik meg" benne. A benzin benzin marad, de a gépkocsi, kerti gép nem fog vele beindulni.
    Etanol esetében, szintén az indítás a gond. Aki hideg idõben etanollal próbált már reggel indulni, az tudja, hogy mirõl beszélek.
    Érdemes hidegindító szprét raktározni. Nem tesz jót a motornak, de beindul vele, utána már nem probléma a romlott benzin vagy az etanol.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Oooo... hogy is jon ebbe a topic-ba a benzin eltarthatosaga? Csak olvasgattam a hozzaszolasokat, aztan... visszaneztem, hogy mi a topic cime!