Oldala 6 of 10 ElsõElsõ ... 45678 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 92

Topic: Mellények

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    De mi van ha a sniper fejbecsavar? Szerintem mind oda céloz.
    Én még úgy tanultam, hogy mellkasra kell célozni. A lövés hangjára bemozdulhat, elfordíthatja a fejét a célpont. A mellkas nagyobb felületet nyújt és elsõ körben nem az mozdul a hanghatásra. Úgyhogy a mellény hatásos lehetne, ha valóban megfogná a lövedéket. Az acm puska lövedéket, véleményem szerint csak nagyobb távolságból hatástalanítja, de akkor is olyat üthet, hogy elfekszik, aki bekapta.
    Én a 90-es évek elején kék NATO mellényt kellett, hogy használjak. Alapból volt vagy 20-25 kg, nyak- és lágyékvédõvel. Opcióként behelyezhetõ colos vastagságú acéllapokkal elõl-hátul. Azt mondták, hogy a 7,62-es gépkarabély lövedéket még így sem tudja megfogni, pisztoly lövedék és repeszek ellen véd.
    Megnyugtató volt, nagyon.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    A loves hangjat csak akkor hallja meg ha elvetik a celt, a lovedek boven hangsebesseg felett utazik

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Akkor használnám, ha olyan durva SHTF szitu van, hogy már nem számít hogy mit veszel fel ,és hogy mi van a kezedben.... Azaz anarchia, az államrend szétesése esetén. De van nekem kabát alatt viselhetõ is, ha rejteni kell...
    (ezt a Grafitosnak írtam)

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    A loves hangjat csak akkor hallja meg ha elvetik a celt, a lovedek boven hangsebesseg felett utazik
    Ez elviekben igaz is lenne. A torkolati sebesség és a becsapódási sebesség azonban különbözik erõsen, utóbbi nagyban függ a távolságtól, amit meg kell tennie, a fegyver típusától, a lövedék típusától, súlyától és érdemes bekalkuláni a változó töltény minõséget, nem is beszélve az idõjárásról, szélrõl, esõrõl stb. Lehetõség szerint, részint ezért kell a nagyobb felületet adó, de súlyos sérülést vagy halált okozó sérüléssel járó célt választani.
    Többszáz méterre leadott lövésnél, bár a vadászok ritkán lõnek ilyen távra, sokszor még a nagyvad is megugrik a lövés hangjára.
    Múltkor olvastam több vadászlõszer ismertetõt, papíron 100 m-re írt 600-800 m/s becsapódási sebességet. 200-250 m-re az mennyi lenne? Mondjuk esõben és közepes erõsségû ellenszélben? Vajon a hang érne oda elõbb vagy a lövedék?

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    4 mm pancellemez fogja meg a szeles korben elterjedt 7,62-es gépkarabély lövedéket (a panceltoro atmegy 8 mm-en is, gondolom 12 mm kornyeke mar megbizhatoan megfogja).

Szoval ha jol emlekszel a 25.4 mm vastagsagra, akkor az valami ontotvas lehetett. :-(

Bel
    Meglepõdnék, ha a 4mm-es acél lemez megfogná a rendszeresített acél magvas AK lövedéket. Legfeljebb nagy távolságból.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem tudom a vadászok milyen lõszert használnak, de egy "klasszikus" precíziós lõszer(.308win Lapua Scenar, 167gr) 1000 méteren még hangsebesség környékén utazik(tengerszint, 20C)
    Csatolmány 4069

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Meglepõdnék, ha a 4mm-es acél lemez megfogná a rendszeresített acél magvas AK lövedéket. Legfeljebb nagy távolságból.
    azon én is... vasúti sínt lövik vele át

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom a vadászok milyen lõszert használnak, de egy "klasszikus" precíziós lõszer(.308win Lapua Scenar, 167gr) 1000 méteren még hangsebesség környékén utazik(tengerszint, 20C)
    Csatolmány 4069
    Ezzel csak az a baj, hogy a Honvédségnél anno rendszeresített SZVD-63-as nem ezzel, hanem az 1891-ben(!) rendszerbe helyezett peremes 7,62X54mm-es cári lõszerrel mûködik. Mi is ezt használtuk 7N1-et nem is láttam, a 7N14-rõl nem is beszélve.
    Olyan 1000m körül magától leesik, bár papírforma szerint 1300m körül lenne a maximum lõtávja. Célzott lövést 450m-ig adnék le vele(papíron 5-600m-t is bír). Bár, ott is csak az elsõ lövés számít, a félautomata töltés miatt, újra lehet kezdeni a célzási szertartást. Ideális lõtáv kb. 250m. Az igaz, hogy 800m/s körül mozog a torkolati kezdõ sebesség, de az elavult, nehéz lövedék miatt ez rohamosan csökken.
    Mai napig ez van rendszerben.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Ezzel csak az a baj, hogy a Honvédségnél anno rendszeresített SZVD-63-as nem ezzel, hanem az 1891-ben(!) rendszerbe helyezett peremes 7,62X54mm-es cári lõszerrel mûködik. Mi is ezt használtuk 7N1-et nem is láttam, a 7N14-rõl nem is beszélve.
    Olyan 1000m körül magától leesik, bár papírforma szerint 1300m körül lenne a maximum lõtávja. Célzott lövést 450m-ig adnék le vele(papíron 5-600m-t is bír). Bár, ott is csak az elsõ lövés számít, a félautomata töltés miatt, újra lehet kezdeni a célzási szertartást. Ideális lõtáv kb. 250m. Az igaz, hogy 800m/s körül mozog a torkolati kezdõ sebesség, de az elavult, nehéz lövedék miatt ez rohamosan csökken.
    Mai napig ez van rendszerben.
    A gyakorló (csökkentett lõportöltetû) vagy a hadi változatra gondolsz?

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ha ez igaz lenne, akkor sorra lekapcsolnák a bûnözõket. Hiába van náluk fegyver illegálisan a gatyájukban, vagy hónaljtokban, vagy az övükön, a rendõrök nem látják.
    A mostani helyzetben nem szükséges látniuk vagy nem akarnak bajt maguknak.

A topic keresõszavai: