Oldala 20 of 27 ElsõElsõ ... 101819202122 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 191 to 200 of 267

Topic: Bug-Out-Location

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Külön kiemelném az utolsó képeket. Alig látszik, hogy ott ablakok vannak, ugye?
    Ha be lenne földesítve a terület, az ablakok helyére meg valami mattított (nem visszacsillanó) megoldást találnánk (homokszórt felület?) mellette magas fû, vagy valami kellemetlen bozót, sziklák, (szúrós növény) akkor kicsiben tökéletesen rejthetõ lenne így bármi.
    A bejárat a viszont gyenge pont. Talán az ideális bejárat az épülettõl távolabb (két bejárat lenne az elõnyös szerintem menekülés szempontból) valamiféle vastagabb alagúton ami bozótba (esetleg szúrós bozótba) vezet, aminek mi már ismerjük az áthatolható pontjait.
    A másik bejárat ötlet, ha esetleg a dóm csúcsán, a közepén van egy aknaszerû lejáró. Körben sûrû bozóttal.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Mindenképp ajánlanám még a permakultúrás magkeverékeket.
    http://www.thefarmingpodcast.com/sto...e-seed-mix-0.9
    Ehetõ vadnövények magjainak keverékét szétszórni adott területen. Mégjobb lenne mondjuk ez:
    http://www.4everseeds.com/mm5/mercha...tegory_Code=01
    hajrá.
    Szerintem nem kell tökéletes menedéket építeni, egy félig tökéletes, vagy akár egy erdei nyaraló is megteszi elsõre.

Ismerõsöm tud elhagyott épületeket erdõk közepén, mostanában szeretné felújítani õket. Mindenesetre teszteli is, hogy tényleg elhagyottak-e, nemrég ott hagyott drága szerszámokat. 2 éve nem járt arra.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Szépek a képek, de ezek inkább ökoházak, mint menedékek. Sokkal jobban rejtenek, mint a mostani építmények, de ezeket nem rejtésre tervezték.
    Nyáron tökéletes megoldás a rejtéshez a zöld növényesítés, de mi lesz télen? A lombhullatók csupasz ágak maradnak, az örökzöldek pedig sok helyen tájidegenek.
    A fûtés is gondot okoz, és a füst csak az egyik leglátványosabb. Kompromisszumot kell kötni a fény és a hõszigetelés között is. Lehet bármilyen matt, tájba simuló az üveg, a hó elolvad rajta. Onnan kiindulva az egész födém elveszítheti a hótakarót, az pedig messzire világítani fog.
    Nyáron növényzettel rejtheted az ablakokat, de minél inkább elrejted, annál kevesebb fényt engedsz az ablakhoz. Annál kevesebbet tud beengedni, és marad a félhomály. Ez ellensúlyozhatod nagyobb üvegfelülettel, de azt meg nehezebb rejteni.

A hozzászólásomat nem kötekedésnek szántam, csak próbáltam pár nehézségre rávilágítani. Ha gondoltál rá és van megoldásod, szívesen megismerném, ha nem, akkor inkább most derüljön ki a gyenge pont és találjunk rá közösen, ha van rá egyáltalán.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Szépek a képek, de ezek inkább ökoházak, mint menedékek. Sokkal jobban rejtenek, mint a mostani építmények, de ezeket nem rejtésre tervezték.
    Nyáron tökéletes megoldás a rejtéshez a zöld növényesítés, de mi lesz télen? A lombhullatók csupasz ágak maradnak, az örökzöldek pedig sok helyen tájidegenek.
    A fûtés is gondot okoz, és a füst csak az egyik leglátványosabb. Kompromisszumot kell kötni a fény és a hõszigetelés között is. Lehet bármilyen matt, tájba simuló az üveg, a hó elolvad rajta. Onnan kiindulva az egész födém elveszítheti a hótakarót, az pedig messzire világítani fog.
    Nyáron növényzettel rejtheted az ablakokat, de minél inkább elrejted, annál kevesebb fényt engedsz az ablakhoz. Annál kevesebbet tud beengedni, és marad a félhomály. Ez ellensúlyozhatod nagyobb üvegfelülettel, de azt meg nehezebb rejteni.

A hozzászólásomat nem kötekedésnek szántam, csak próbáltam pár nehézségre rávilágítani. Ha gondoltál rá és van megoldásod, szívesen megismerném, ha nem, akkor inkább most derüljön ki a gyenge pont és találjunk rá közösen, ha van rá egyáltalán.
    Télen talán megáll a hó a bozóton. Amíg nincs hó, a csupasz bozót is rejthet valamennyit.
    Természetesen én is inkább csak ötletként mutattam a képeket, az elõttem levõ képsorozatnak finomított verziójaként.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Fûtés talán színtelenül mûködhet gázpalackról. A füst tényleg árulkodó. Magas hõmérsékleten viszont kevésbé látszik. (gondoltam már utánégetõre, mint a kipufogónál)

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    http://olx.hu/hirdetes/vizparthoz-ko...tml#0e2c8201c2
    ez csak egy példa,biztos az országban mindenhol van ilyesmi...ÉS EZ MÉG ELÉRHETÕ...a földi halandóknak is.....a fûtésrõl...csináltam a villanyt az egyik ismerõsnél,kívülrõl kész volt a ház,a nyílászárók bent,40-es tégla+8 cm-es hungarocell,kint mínusz sok,belül még nincs vakolva...pólóba dolgoztunk...egyáltalán nem volt hideg...

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    http://olx.hu/hirdetes/vizparthoz-ko...tml#0e2c8201c2
    ez csak egy példa,biztos az országban mindenhol van ilyesmi...ÉS EZ MÉG ELÉRHETÕ...a földi halandóknak is.....a fûtésrõl...csináltam a villanyt az egyik ismerõsnél,kívülrõl kész volt a ház,a nyílászárók bent,40-es tégla+8 cm-es hungarocell,kint mínusz sok,belül még nincs vakolva...pólóba dolgoztunk...egyáltalán nem volt hideg...
    Nagyon szeretem ezt a formát egyébként. Valahogy a biztonság, védettség érzését kelti nálam.
    Nehéz ügy lehet álcázni, megoldani, hogy ne törjék fel. Tényleg jó áron van.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Nehéz ügy lehet álcázni, megoldani, hogy ne törjék fel.
    ..nem nagyon kell álcázni...a feltörés viszont bizony probléma...sõt ha sok energiát beletesz az ember..lehet mire megy ,már benne lakik valaki,ha gyereke van ki sem lehet rakni...a dolog pikantériája,hogy shtf. esetén nagyobb eséllyel lehet megvédeni ,mint most...akkor lehet...most nem szabad...különben jó az a rész.pár éve voltam pecázni a Kunsági.csatornán...na ott el lehet veszni..nagyon jó menekülési hely...szép,nyugodt,mivel folyó víz tiszta is,hal van dögivel,fácán,vízi madarak,õzek,vaddisznók..jó kis árnyas fasor van mindkét partján...száraz idõbe,óvatosan személykocsival is járható...csak hát a pótoslada ugyebár

elgondolkodtam,hogy amiket mutatnak Amerikába menekülõ helyeket,egy lakókocsi,kis ház a semmi közepén,hónapokig emberünk arra se jár...nem törik fel,nem rabolják ki?..ott is van bûnözés...vagy az csak film?...
    Last edited by Doom; 10-24-2014 at 02:49 PM.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    "elgondolkodtam,hogy amiket mutatnak Amerikába menekülõ helyeket,egy lakókocsi,kis ház a semmi közepén,hónapokig emberünk arra se jár...nem törik fel,nem rabolják ki?..ott is van bûnözés...vagy az csak film?... "

Az ilyen rejtett helyeket gondolom csak a korábban arra járo turázok ismerhetik. Akik meg letérnek az utrol és bemennek a vadonba 5-10 vagy akár több kilométert is még normél esetben is elenyészö. shtf esetén meg kb 0. :S