0
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Szennyvizet szivattyúznak a Répcébe?
"valójában hígabb annál a szennyvíznél, mint amit tisztítás után a Répcébe öntenek"Már második éve, hogy Csepreg város önkormányzata azzal bízta meg cégüket, hogy a szennyvízcsatornába ilyenkor bekerülõ hatalmas mennyiségû csapadékot és talajvizet elvezessék, mivel ez olyannyira túlterheli a szennyvízhálózatot, hogy az már veszélyezteti a mélypontokon található ingatlanokat.
A Vasivíz Zrt. engedélyt kért és kapott a Környezetvédelmi Felügyelõségtõl hogy a csatornából a vizet többek között a Répcébe is szivattyúzzák. Ez természetesen csak azért lehetséges, mert a szennyvíz annyira felhígult a csapadéktól, hogy valójában hígabb annál a szennyvíznél, mint amit tisztítás után a Répcébe öntenek.
Még a végén kiderül hogy jobb így beleszivattyúzni mint tisztítani![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Még kezdõ vagyok a preelper témában bár egy ideje már próbálom magamba szívni az információt. Most leginkább azért írok ide, hogy újra elõtérbe kerüljön ez a topik. Persze minden topik fontos témákat tárgyal csak, szemet szúrt, hogy szerintem az egyik legfontosabb topik elhalt egy ideje. Persze azért megpróbálok én is hozzátenni a témához.
- minimum +1 pár cipõ, de inkább 2 a már bevált és bizonyított típusból (lehetõleg téli és nyári)
- borotva egy 30-as csomag pengével, lehet hogy nem szükségszerü, de otthon nem foglal sok helyet és jó érzés ha éppen innen-onnan lekerül a szõr, persze vannak alternatívák is mint, mindennél
- szabóolló: rendkívül sokáigg bírja az éle, vastagabb anyagoknál is bevethetõ gond nélkül ha a pontosság a cél
| Thumbs Up |
Néhány dolog ami nem szerepel sehol sem.
Szilikonzsír. A gumilövedékes pisztolyhoz, valamint a bakancs vízhatlanná tételéhez. Só tartóban. Azt hiszen nem kell indokolni. Ampulla reszelõ, fõleg ha injekciós gyógyszert tartunk. Gyors ragasztó.
Családi házban kerttel: Oltott mész. Cement. Homok. Vetõmagok. Mezõgazdasági fólia. Szegek.
| Thumbs Up |
A cementtel csak óvatosan, mert hajlamos "bedögleni". Biztosítani kell a páramentességét és nem árt néha forgatni, átmozgatni.
| Thumbs Up |
Az ám be tud dögleni rendesen, olyan kemény lesz mint valami tégla, találkoztam ilyen esettel.
Az oltott mészre kb. 1 liter vizet kell önteni már az elsõ használatnál és akkor nem fog olyan könnyen kiszáradni, ezt még a szobafestõ mutatta és azóta is megvan az az oltott mész.
Ez utóbbi azért szükséges, ha defektes a zsák akkor nem fog kiszáradni olyan gyorsan és észre is veszed, csak legyen valami alatta, hogy abba folyjon bele, ha úgy van.
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
| Thumbs Up |
Ha már egyszer kemény lett a cement, az már azt jelenti, hogy nedvességet kapott. hiába mozgatod át, az már nem teljes értékû kötõanyag.
A cement szavatossági ideje általában 3 hónap.
Ha valóban vízmentesen-légmentesen sikerül lefóliázni, akkor másfél-két évig is eltartható.
| Thumbs Up |
Átmozgatni nem nedvesség miatt kell. Az alsó zsákok hajlamosak összezömülni, tapadni a rájuk nehezedõ súly miatt.
| Thumbs Up |
Fõleg ha a boltnál a szabadban tárolták. Most bontottam ki egy tavalyit. Még meleg volt amikor bepakoltam. Minden zsákot dupla fólia zsákba csomagoltam külön külön. Semmi baja. Kicsit meg kellett mozgatni. Én is kíváncsi vagyok az eltarthatóságra. Még van egy zsák, azt majd jövõre bontom ki. Nyilván veszít majd valamit az erejébõl, de arra jó lesz, hogy egy zsaluköves védõfalat készítsek, ha baj van.