Oldala 123 of 222 ElsõElsõ ... 2373113121122123124125133173 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,221 to 1,230 of 2213

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Csak megerõsíteni tudom 100% ig.
    NE kísérletezgessetek másfajta szikravetõvel, csakis a nagy Svédet használjátok nagyságrendekkel jobb mint a többi !
    Sok fajtát kipróbáltam sok pénzt elcsesztem potyára, higgyetek nékem ez a legjobb
    Gondolom, Te a saját, vagyis hozzáadott kaparójával együtt tesztelted. Ebben az esetben igazadat vitatni nem tudom. Én nemrég végeztem egy tesztet. Mindig új konyhai papír törlõ darab összetépkedve, MIL-TEC, MFH, Kechua, Bear Grills (Gerber) és Noname kínait próbálva. Szikravetõ kaparóként a korábban mutatott kínai, vagy hongkongi Bear G. Belay S4 utánzat kést használtam, ami ATS-34 bõl van. Gyújtásra, vagyis szikravetésre ugyanazt a technikát használva valamennyi szikravetõnél egységesen ugyanaz az eredmény jött. Fújás, élesztgetés nélkül mindegyiknél a 3. próbálkozás lángot eredményezett. Ez egymást követõen, azonos meteorológiai, hõmérsékleti viszonyok között történt, ezért nyilván nem érvényes abszolút ítéletként. Viszont azt egyértelmûen alátámasztom én is, hogy a szikravetõhöz mellékelt "scraper" több esetben igen komolytalan és szinte használhatatlan. Van, amelyik szinte meg sem haladja a májkrémes doboz tetejérõl levadászható "acél" minõségét. Ellenben a ferrocérium rudak megítélésem szerint-geometriájuktól, méretüktõl függõen-ugyanolyanok. (A kísérletben csak a Bear Grills ferrocérium volt kisebb, a többi az a méret, mint a nagy svéd.)

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Gondolom, Te a saját, vagyis hozzáadott kaparójával együtt tesztelted. Ebben az esetben igazadat vitatni nem tudom.
    A sajátomat nem az eredeti kaparójával használom/teszteltem, hanem egy régi egy oldalon recézett (konyhai kés) késpengét használok, de nem lekerekített a recézés rajta, hanem inkább fûrésszerû fogazata van.
    Segítségével sokkal erõteljesebb szikra képezhetõ mint a gyári fémlapkával. Ugyanolyan a szikrája mint az amerikai army magnézium tömbösnek.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Beletettétek a bogarat a fülembe. Valóban a hozzáadott acélokkal gyújtottam.
    Kipróbálom mindet ugyanazzal a késemmel, aminek éles 90° kiképzésû foka van.

Megjegyzem általában nem szoktam az acélt végighúzni a szikravetõ teljes hosszában, csupán bal kéz hüvelyk új támasszal a végén rövidet sercintek.
    Ezt a gyújtási módot a nagy Svéd kitûnõen tudja.
    Így a végét használva és mindig odébb fordítva a rudat, nem áll fenn annak a veszélye, hogy középen elvékonyodik a ferrocerium rúd.
    Ezt a módszert nem én találtam ki, másoknál is láttam (pl. Papica videóin)

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Beletettétek a bogarat a fülembe. Valóban a...
    Azt én is megfigyeltem, hogy ugyanazzal a technikával használva a ferrocérium rudak más és más felületet hagynak vissza a szikravetés után. Ez nyilvánvalóan befolyásolhatja a várható élettartamukat. Van, amelyik hullámos lett, van, amelyiken a kés foka által hagyott karcnyomok egyenletesek. (Alkalmasint megpróbálok valami fotót...) Ez nyilván a szikravetõk eltérõ fizikai tulajdonságaira enged következtetni, de még korai lenne ezt kõbe vésni, mert az említett szikravetõk közül több volt, amit korábban használtam és lehet, hogy ez okozta, vagy ez is hozzájárult az említett eltérésekhez. Összességében bevallom, nem egyforma stádiumban voltak a kísérlet kezdetekor. Én pusztán a végeredményre, a pillanatnyi használhatóságra koncentráltam, de felvetésed alapján nyilvánvaló, hogy meg kell vizsgálni az élettartamra vonatkozó kérdést is, ha teljesen korrekt eredményt akarunk kapni.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Haat, hogy ez prepper cucc-e azt nem tudom, bunmegelozesre van. A puskak miatt vettem. Fake TV a neve, a lenyege, hogy azt imitalja, hogy otthon vagy este, s tv-zel. A betoro nem ide jon, mert ugy mar rablasnak szamit. Ez a koncepcio. Magatol kapcsol be este, led-es fenyjatokot nyom, az elhuzott fuggonyre vetitve. Kb 11e ft-be kerul. image.jpgimage.jpg az elso kepen fejjel lefele a keszulek lathato a szobaban. A masik meg a latvany kivulrol.

Doom
    Guest

0 Not allowed!

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tyvek védõruhák, védõszemüvegek, FFP3 védõmaszkok, több száz gumikesztyû, hajvédõ sapka, cipõvédõk, orvosi maszkok, fertõtlenítõ szerek...

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Henrietta1 Hozzászólás megtekintése
    Tyvek védõruhák, védõszemüvegek, FFP3 védõmaszkok, több száz gumikesztyû, hajvédõ sapka, cipõvédõk, orvosi maszkok, fertõtlenítõ szerek...
    ennek egy része engem is érdekelne fõleg a védõmaszkok.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Küldj priviben egy email címet és küldök linkeket, hogy honnan rendeltem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 70
    Given: 50

0 Not allowed!
    Vettem tuskóba egy tálca mécses betétet 29 ftért raktárra, és megint 26 ér adják.
    Gondoltam nem lesz késõbb és tessék!
    Pennyebe láttam még 72 órás betétet, valami olajos cucc abból 2db. Kell egy kis fény.