Oldala 126 of 220 ElsõElsõ ... 2676116124125126127128136176 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,251 to 1,260 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Nealden Hozzászólás megtekintése
    Mióta rájöttem, hogy a legjobb mosószer a homok+víz, nem ijeszt meg a brutálisan odaégett bogrács sem Vakartam én már homokkal 10 percen át a cuccomat, de utána makulátlan lett. Haver mesélte, hogy kicsit pityókás állapotban szerették volna megreformálni a bográcsozást és készítettek egy autentikus tejbegrízt ami után ki lehetett dobni a bográcsot...."de finom lett"
    Hát, én most lebeszéllek a homokról. Ez az eredendõen szénacélból lévõ képzõdmény a beavatásnál (amit a készítõ a mellékelt használati útmutatóban mellékel hozzá) szerencsés esetben egy gyakorlatilag monomolekuláris oxidréteget, magyarul revét kap. Ez a nagymamáink palacsintasütõjén megismert fekete bevonat. A tradícionális nagyik sosem engedték ki a kezükbõl a hasonló anyagú palacsintasütõt másnak mosogatni! Nem figyelmességbõl tették, hanem azért, hogy el ne rontsák. Ha homokkal mégy neki, ezt minden alkalommal tönkreteszed. Mindig kelátos, vasas ízú lesz a kajád és mindig minden leragad majd az edényben. Ezek az edények annál jobbak, minél többször használtad. (Kialakul és megvastagodik a "természetes teflon".) Ha masszív benne a lerakódás, akkor mosószerrel és a konyhai fém szálas súrolóval takarítsd, ugyanis annak a fém szálai nem fogják megkarcolni a kialakult és hasznos bevonatot. A homokkal minden alkalommal új, aktív felületet hoznál létre, mely a vasas ízt minden alkalommal biztosítaná és a leragadást is.

Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet a sütõdiszkosz gyártója, Budai Sándor által üzemeltetett oldalról:

"Használat utáni tisztítás: homokkal vagy acélsúrolóval történõ átdörzsölés után elmossuk, szárazra töröljük, majd a belsejét zsiradékkal kikenve tároljuk."

Csak ezért gondoltam, hogy ide is jó lesz, mint a bográcsunkhoz.
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet a sütõdiszkosz gyártója, Budai Sándor által üzemeltetett oldalról:

"Használat utáni tisztítás: homokkal vagy acélsúrolóval történõ átdörzsölés után elmossuk, szárazra töröljük, majd a belsejét zsiradékkal kikenve tároljuk."

Csak ezért gondoltam, hogy ide is jó lesz, mint a bográcsunkhoz.
    Végezz kísérletet, aztán majd eldöntöd.

Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Úgy lesz

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igaza van Zacskóbicskának..ez is olyan mint a jó wok...tûzforró vízzel és bambuszseprûvel mosogatják, nehogy az értékes felületi bevonat megsérüljön..utána törlés és kész. Azt mondják, hogy abban a fekete rétegben megvan az összes korábban az edényben készített étel eszenciája..
    Saját tapasztalat, hogy a legdurvább leégett mocskot is könnyedén el lehet távolítani, ha az ember teli vízzel visszateszi a tûzre és forralja vagy 5 percig...szinte magától leválik a leégés..ez bográcsnál tutira mûködik, szerintem diszkosznál is beválhat.
    Hanem el ne felejtsd alaposan dokumentálni az elsõ próbát..hagy csorgassuk már a nyálunkat kicsit

Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem, tapasztalataim alapján a homok nem annyira durva dolog, mint ahogy itt lefestitek. Nem egy brutálisan karcoló gyilkos rétegcsiszoló...csak homok, ami vízzel még szelídül is. Nekem jó tapasztalataim vannak vele sõt, én inkább a természetes megoldások híve vagyok. Lehet azt a homokkal takarítást figyelmes is végezni, nem durván kigyilkolva mindent. Régen nem voltak mindenféle kemikáliás aktív mosószerek, meg fémforgács pamacsok. Ez egy õsi módszer és kész . Nekem bejött. A forralást majd kipróbálom thnx.
    A dokumentáció természetesen meglesz teljes körû és precíz kivitelezéssel .

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én már égettem oda bográcsban csigát, diszkoszban húst és krumplit, tárcsán meg tarját. Az olajos zsíros és szenes gyetva nem jött le semmivel.
    A kis Karcher barátom mindig segített. images.jpg

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem, tapasztalataim alapján a homok nem annyira durva dolog, mint ahogy itt lefestitek. Nem egy brutálisan karcoló gyilkos rétegcsiszoló...csak homok, ami vízzel még szelídül is. Nekem jó tapasztalataim vannak vele sõt, én inkább a természetes megoldások híve vagyok. Lehet azt a homokkal takarítást figyelmes is végezni, nem durván kigyilkolva mindent. Régen nem voltak mindenféle kemikáliás aktív mosószerek, meg fémforgács pamacsok. Ez egy õsi módszer és kész . Nekem bejött. A forralást majd kipróbálom thnx.
    A dokumentáció természetesen meglesz teljes körû és precíz kivitelezéssel .
    A szépen, tükörfényesre polírozott késedet mosd el homokkal és vízzel, aztán nézd meg, mi történik vele és mennyivel nehezebb lesz megtisztítani a következõ alkalommal.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    A szépen, tükörfényesre polírozott késedet mosd el homokkal és vízzel, aztán nézd meg, mi történik vele és mennyivel nehezebb lesz megtisztítani a következõ alkalommal.
    Ezt tanúsíthatom. Viszont amelyik kés igazán minõségi (kemény egyben hajlékony) anyagból készült arra nem tudsz láthatóan karcolgatni (mondjuk nem kell homok a tisztításához és nem is próbálgattam vele). Van pár ilyen késünk amin alig látszik hogy használva volt (25 éven keresztül), tükörképemet látom a pengéjén még mindig. Na meg jó kemény acél élezõ is szükséges hozzá az is biztos.
    Az újabb késeknél fennáll a veszélye a szabad szemmel látható karcolódásnak, mert sok esetben spórolnak benne a "keményítéssel".

Ha már homok én valamilyen bio Ultra Derm kézmosó krém házi variánsához használnám, mert a kezedet is jól megtakarítja a homok már magában is.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!