Oldala 5 of 22 ElsõElsõ ... 3456715 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 211

Topic: Víztisztítók

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Végül is jutottatok valamire, hogy akkor családi kivitelhez melyik a legjobb ? Katadyn? kínai?Life Straw családi ?
    Teszteléseknél melyik vált be a legjobban ami a vegyi cuccokat is szûri és biztonsággal iható pl kútvíz?Bár nálunk az elég szennyezett és azt mondták emberi fogyasztásra nem alkalmas

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Riana Hozzászólás megtekintése
    Végül is jutottatok valamire, hogy akkor családi kivitelhez melyik a legjobb ? Katadyn? kínai?Life Straw családi ?
    Teszteléseknél melyik vált be a legjobban ami a vegyi cuccokat is szûri és biztonsággal iható pl kútvíz?Bár nálunk az elég szennyezett és azt mondták emberi fogyasztásra nem alkalmas
    Családi használatra robosztus kivitelûeket választanám, ejtõtartályos üzemûeket (van idõ átfolyni a szûrõn, nem kell hozzá fizikai erõ), tartalék szén szûrõvel, hogy a vegyi anyagokat is szûrje.
    Katadyn, Kínai, MSR típusok inkább azoknak valók akik mozgásban lesznek.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Fix használatra, család részére én a desztillálást választanám. Tudom már körbejártuk a kérdést, utána tetszés szerint visszasózással. Amennyibe egy komolyabb víztisztító kerül, annyiért már kisebb pálinkafõzõt lehet venni. Tartalék szénszûrõk helyett tartalék sókapszulákat. Az üzemeltetése se kerülne semmibe, a tûzhely sarkában, annak hulladékhõjével elüzemelhetne.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Vízdesztillálás valóban fertõzésmentes vizet eredményez,
    tábori körülmények közt is elõtudjuk állítani egymásba rakott edényekkel és a felsõ serpenyõbe öntött hûtõvízzel.
    Viszont Riana a felkészülésre vásárolna szûrõberendezést, ha jól értem.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen, az iránt érdeklõdött, hogy az általa felsorolt tisztítóberendezések közül melyik lenne jobb családi használatra. Ehhez a listához ajánlottam új tételként a pálinkafõzõt, mint vízdesztillálót. Megemlítve a hátrányát is, az után sózást.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Rendben. m97kuh_th.gif

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Igen, az iránt érdeklõdött, hogy az általa felsorolt tisztítóberendezések közül melyik lenne jobb családi használatra. Ehhez a listához ajánlottam új tételként a pálinkafõzõt, mint vízdesztillálót. Megemlítve a hátrányát is, az után sózást.
    Szerintem is ez a legjobb megoldás. Fõzzön páleszt, azt bármikor el tudja cserélni jó minõségû ivóvízre Én ugyan nem sok páleszt iszom, de még én is adok a jó minõségû páleszért akár kiváló ásványvizet is bármikor.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    XDD Igen mindkét verzió esedékes hordozható vész esetére és itthonra ha nincs áram XD
    Zacskóbicska ez csak abban az esetben lenne érvényes ha meg is tudnám védeni az alkeszkészletet, és én inkább kerülném a konfrontációt
    SZóval a páleszt megtartanám de a víztisztítás továbbra is érdekel
    a kutunk csak 15 mes, mert annyira szennyezett a víz hogy mélyebbre fúrva sem nyerhetõ iható. Hogy miért az a vegyi szennyezõdésnek is betudható könnyen mert van gyár is. De konkrétan nem tudom a kútfúrósok mondták márpedig nem hiszem hogy maguk ellen beszéltek volna De nem vizsgáltattuk be plusz az mindig kétesélyes, mert sosem lehet tudni utólag mikor szennyezõdik el a tisztának gondolt kútvíz(vagy dob bele valaki valamit)
    Szóval akinek van betesztelt konkrét márka az ne fogja vissza magát a tippel .)

És igen mivel kb itt liheg a nyakunkba az ebola mindenképpen vegyi anyagok ellen is kéne. Sosem lehet tudni..
    És azért soroltam fel mert a fórumban csak ezeket veséztétek és a neten leírtak fele sosem igaz, szóval bármi más is jöhet ami bevált .)

Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na jó. Ne linkeskedjétek el a kérdést. Össze vissza hadováltok. Ezek szerint itt senkinek nincs megbízhatóan mûködõ családi víztisztítója! Ismerem az Országh munkáját. Megoldhatatlan. Olvasgatom itt a különbözõ szerkezeteket. Írtam is egyre, hogy megnyerte a tetszésemet. Még válaszra sem méltattatok. Akkor mi a fenét írogattok itt? Akkor inkább veszek egy osztrák katonai tisztítót. Uv fénnyel is sterilizál. Ugyanis a legnagyobb probléma a sterilizálás. Az aktív szén nem erre való. Feltétlenül kell, de a szerepe más.
    Az energiához is kérdeztelek benneteket.
    Kinek van tapasztalata a benzin és fõleg a gázolaj hosszú távú tárolásáról? Semmi.
    Bocsi a kifakadásért.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Érthetõ a kifakadásod, többet vártál, tán túlértékelted a fórum lelkes tagjainak tudását.

Nos a profik bizonnyal többet tudnak az általad feltett dolgokról, de õk drága fizetõs oldalakon, túlélõ, prepper iskolákon kamatoztatják az általuk megszerzett tudást.
    Van erre példa kis hazánkban is, nem írom le nem akarok senkit sem megsérteni azért mert pénzért adja át a tudását.

Riana #47 Hsz.-ben alsó sorban javasoltam néked neveket, típusokat.
    Google keresõ segítségedre lehet és megtalálod amit keresel lehet olcsóbban mint én vettem.
    Last edited by Pityubá; 11-15-2014 at 09:35 PM.