Oldala 8 of 18 ElsõElsõ ... 678910 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 174

Topic: Ételekrõl általánosságban

  1. #71
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Megint fel kell hozni példának õket, de mikor a település dögkútjából lopkodták az "ennivalót" senkisem pusztult bele. [censored]
    Tehát minden megszokás kérdése.

    (Sajnos az ilyen népségnek egy gabaj után nagyobb az esélye a túlélésre.)
    Akik a dögkútból esznek õk pont az én gondolatomat támasztják alá. Én olvastam róla hogy hogy csinálják, 2x jó alaposan lefõzik a húst. Nem nyersen eszik!

  2. #72
    Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Hozzászólások
    1,250
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Ezzel helyére került egy fontos dolog! Én azt hittem, hogy alkesz mindenki a disznóöléskor, közben csak a védõitalt ittunk!

    Ha írnál errõl és/vagy még ilyeneket én személy szerint megköszönném!
    A trichinella elsõsorban az izomszövetben élõsködõ apró féreg, a petéi is ott vannak. A levágott állatoknál az állatorvos a szövetekbõl vett minták alapján ellenõrzi a fertõzöttséget. Ez azonban nem teljesen egzakt eredményt produkál, nem 100%-os a kimutatás biztonsága. Az elfogyasztott nyers húsbúl a vékonybélben kelnek ki a lárvák. A vékonybélnek van egy kb. 40 cm hosszú szakasza, amit a kikelt lárvák "felismernek". Ez a traktus alkalmas arra, hogy a lárvák átrágják magukat a bélfalon, azt követõen a véráramba kerülve elvitetik magukat az izomszövet irányába. A megfelelõ helyen kirágják magukat a véredénybõl és megtelepszenek az izomban. Ezt a folyamatot zavarja meg az alkohol, ugyanis az hatással van a kikelt lárvákra (is). Koordinációs problémáik támadnak, így nem ismerik fel a számukra létfontosságú bélszakaszt. Mire magukhoz térnek, a lehetõségük már nincs meg a kakiból való kiszabadulásra.

  3. #73
    MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    1,009
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!

    Naaa, ha eddig nem szoktam rá a páleszra akkor majd most ezután ..
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png


    Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

  4. #74
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!
    Mad Max hozzászólásokat átmozgattam a Mad Max topicba.

  5. #75
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    A pemmikan az pontosan micsoda is? Van valakinek tapasztalata vele?

  6. #76
    Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Hozzászólások
    700
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    A Fecskék és Fruskákban mindig az ettek!
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

  7. #77
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!
    4 hirdetést a hirdetõ kérésére töröltem.

  8. #78
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!
    Szent Patrik napi ír gulyás (féleség). Eléggé gulyásos, van benne sós fõtt hús, fõtt krumpli, répa, a különbség az, hogy a hús nem volt felvágva mint a gulyásban és ehhez volt káposzta is. És ennek nem volt leve.


  9. #79
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Hozzászólások
    285
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Akik a dögkútból esznek õk pont az én gondolatomat támasztják alá. Én olvastam róla hogy hogy csinálják, 2x jó alaposan lefõzik a húst. Nem nyersen eszik!
    Angyalozás. Régen a Magyar parasztok is használták a technológiát. A döghúst elásod pár napra, és ehetõ lesz a földben lévõ kis apró izék megölik a kis káros apró izéket, és nem leszel beteg tõle. A cigányok lehet csak megfõzik.

  10. #80
    Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Hozzászólások
    471
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése

    Naaa, ha eddig nem szoktam rá a páleszra akkor majd most ezután ..
    Nem is hiszitek mennyire GYÓCCER a jó kis házi pálinka. Gyakorlatilag mindenre jó (elméletileg kevésbé... ).
    Ha magad fõzöd, akkor tudod mi van benne, magának senki se csinál szart...
    Egyszer olvastam, hogy amit te fõzöl, még ha elsõre is, az biztos jobb a boltinál. Nem hittem el az elsõ fõzésig...pedig IGAZ!
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •