0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nem kerül semmibe.
Ha a gyomrodat nem tudtad hozzászoktatni (amennyiben a vízvizsgálati eredmény negatív) a réteg vagy esõvíz ízéhez, akkor fel kell forralni. Ez a legegyszerûbb és leghatásosabb mód. A vízszûrõkrõl van véleményem és tapasztalatom is, de nem akarok vitát gerjeszteni. (gyakorló épületgépész mérnökként látok ezt - azt: a vízmûvek kémiai-mikrobiológiai és fizikai szûrési eljárásával ill. 24 órás mintavételezésével semmilyen házi szûrõcske nem tud versenyezni...de, el lehet adni ezen termékeket és ez a fontos.) Persze.... a hormonok és gyógyszermaradványok...de hát azt a civilizáció teszi a szennyvizekbe az áruházi élelmiszerekbe....már mindent elszennyeztünk magunk körül (a gyors és nagy profit miatt) Ezt kell tényként elfogadni.
| Thumbs Up |
Pedig csak gerjesszük a vitát.
Látod én sem vagyok elragadtatva a csilivili szerkezetektõl. A legtöbb csak pénzkidobásra való. A forralás nagyon idõ és energiaigényes dolog. Az osztrák tisztítóval is az a bajom, hogy az UV lámpa is energiát kér, de még eddig ez a legbiztatóbb. Hormon és gyógyszermaradványok csak nincsenek az esõvízben? Legfeljebb egy kis sav. Inkább falevél, por, gyík madárszar kerülhet bele.
| Thumbs Up |
A városi víz miért nem jó ? Fúrt kút vizét meg be kell vizsgáltatni, ha rendben, hozzászoktatni magatokat és a dolog el van intézve. Ja, hogy raktározás ! Fahordó.
Amikor a városban vagyok, akkor a városi vizet iszom, amikor a kertben vagyok, akkor a fúrt kútból pumpálok fel vizet.
| Thumbs Up |
A nagyapám telkén nincs se víz, se áram. Mégis teljes komfortot teremtettem.
Áram csak világítás és TV, napelemrõl akumlátorral. Ivóvíz 20 l-es kannákban a közkútról. Fürdés, mosogatás esõvízzel aktív szénszûrõn keresztül. 4 db 1 3m-es konténerbõl. A pincébõl agregátorral nyomom fel a hirdoforba. Egész napra elég. Itt is jó lenne egy bakteriális, vírusos szûrõ.
A családi háznál 16 3m-es esõvíztárolóm van betonból. Hegyen lakom, tehát esélyem nincs kutat fúratni. / 2-3 millió. / Inkább a napelemesekkel tárgyalok. Itt is elkelne vész esetére az elõbbi szûrõ.
| Thumbs Up |
Itt a hegyen nyáron amikor locsolnak, csak szörcsögött a csap. Nesze neked vízmûvek. Csak valahol hordóba kell érnie a slagnak és elfertõzõdik az egész rendszer.
| Thumbs Up |
Igazad van. Bocsánat. Ezüstözött szénszûrõ van benn.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Tegnap rendeltem kettõt ebbõl a water bobble szûrõbõl. Azt írják, hogy aktív szén szûrõ dolgozik benne és hogy néhányszáz liter víz szûrésére képes. Egyet a BOB-ba, egyet meg a Maxpedition EDC organiser-embe tervezek tartani kizárólag vészeseti felhasználásra.
Azt gondolom, ha nem is a legprofibb megoldás, mindenképpen jobb mint a semmi és víztisztító tablettával kombinálva, még a legmocskosabb pocsojavizet is meg lehet majd inni vele. További elõnye még, hogy egy átlag petpalackra is rá lehet csavarni és hogy nagyon olcsón lehet hozzájutni a neten.
Mit szóltok az okfejtéshez?
![]()