0
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Igen..ha nem kontár hányta oda, hanem egy szakember tervezte és kivitelezte, akkor megtörténhet. Ha belegondolok a konstrukció elég kiforrottnak tûnik..minden szelep és tartály a helyén van, már több mint 15 éve üzemel és állítólag nagyon meg vannak vele elégedve..hogy csúnya-e?..hát azde remélem ronda és finom
Ahogy a cserépkályhás képet elnézem, a magam részérõl egyáltalán nem látom kókler munkának.
Szerelvényektõl kezdve a javasolt tartó a kiegyenlítõ tartályhoz ott van. Egy gipszkarton burkolattal és egy jó fedéssel mindent szépen el lehet tüntetni a szem elõl.
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Én úgy gondolom, hogy több minden van felszerelve, mint ami szükséges lenne.Biztos hogy aki csinálta, már nem az elsõt készítette. Elmenõ, visszajövõ csövön mindegyiken hófokmerõ, mindegyiken légtelenítõ, csapok, tágulási tartályon nyomásmérõ óra.Kicsit meg vannak csavargatva a csövek, de ez nem baj. Ha nagyjából jól méretezték a kályha tartályát, és a tûztér magassága is jól lett beállítva, esetleg csöves rendszert használtak ami hatékonyabb, akkor még mûködhet nagyon jól is. Nálam 6 radiátort visz a cserépkályhába épített sima doboz tartály, de ennyi radiátort éppen hogy elbír 50 fokos vízzel úgy, hogy a kályhát nem hajtom. Elvileg mûködhet hibátlanul, persze ezt nehéz megmondani távolról. A kályha méret nem kicsi, simán be tudja fûteni a 80 négyzetmétert radiátorokkal.Persze nem mindegy az sem, a füstjáratok hogyan vannak kialakítva belül.Valószínûleg a kályha helysége melegebb lesz mindig, erre figyelni érdemes. Szerintem!
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Köszönöm apii! Az nem lenne baj, hogy a kályha helyisége melegebb, mert az a nappaliAmúgy meg ha nagyon nem mûkszik a dolog, esetleg lehet cserélni valami modernebb kazános megoldásra..
| Thumbs Up |
Vannak egész jó vízteres kályhák. De a cserépkályhának dõlést télen nem tudják visszaadni! :-)
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
A mikrosütõben van valami sugárzó alkatrész ?
Jól sejtem , hogy nincs ?
Ventillátort , forgatómotort , 2 mágnest , mikrokapcsolókat és az idõzítõt kimenteném belõle kidobás elõtt . Sajnos a telefon csörgött benne , így a Farraday kalitkához még alakítani kell a burkolatot .
Last edited by Laci; 03-19-2015 at 04:11 PM. Indoklás: mod
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
| Thumbs Up |
Laci!
Érzek némi képzavart. Az, hogy egy elektromágneses impulzus nem károsítja a kikapcsolt állapotú rádiótelefont
egy faraday kalitkában, az nem azonos azzal, hogy ugyanebben a kalitkában ne szólalna meg egy bekapcsolt telefon.............
Don't be a Rambo, Save Your Ammo.
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
Van faraday kalitkás topic? valahol volt részletesebben tárgyalva, de szerintem nem értünk a végére, legalábbis én nem még nem tudom, hogy mi a tuti![]()