0
Sziasztok!
Van egy jó kis treningem ami útán mindenki rajon hogy hogy all a prepperledésel...
Most hogy olvásod ezt, képzeld el hogy valami baj tortenik, és van 5 perced hogy össeszedjed a dolgaidat és kiszaladj a házból.
Csak 5 perc....nincs csalás.
Hogy sikerült? Mit sikerült összeszesedni?
Én csalódtam. Gondoltam hogy sokal jobban vagyok felkészülve![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Mivan? Beleléptem a papucsba és kiküldtem a kutyát körülnézniiii...
| Thumbs Up |
Nem mértem le de szerintem elég jól összetudnék pakolni 5perc alatt mivel az ágyam mellet van minden prepper cuccom egy 5 szintes fapolcon, katonásan elrendezve. Táska,ruha,kaja,víz,kés,lámpák egyszóval minden amit összeszedtem idáig. És így belegondolva milyen frankó hogy csak az ágyam mellett volt szabad hely a prepper polcnak így ha alvásközben üt be a szar egybõl kikelek és tudok pakolni.
| Thumbs Up |
| Received: 109 Given: 64 |
Hát, hirtelen csak az M tramp oldaltáskám lenne kéznél 6dl vízzel,
szikravetõvel , lámpával + elem, késsel, gyújtóssal, hõvédõ fóliával,
némi elsõsegély cuccal, zsinórral, vihargyújtóval, élezõvel,
toll+papír, pendrive. Az övtáskám a stexel+okmányok + kés+ lámpa mellettem a polcon.
Helyzettõl függ hogy elég e. Kérdés hogy a baj milyen minõségben jelentkezik?
Komolyan nézve nem rózsás a szitu.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Esetleg megfontolásra javasolnám egy BOB öszeállítását, aminek segítségével szerintem még az 5 perc is redukálható...Táska felkap, víz, gáz, áram lekapcs, cipõ, kabát fel, lakás bezár és lehet indulni. Amire igazából a legnehezebb felkészülni, hogy az ember meghozza a megfelelõ döntést az evakuálásról és mindezt a megfelelõ idõben tegye.
Nálam az 5 perc amúgy nem lenne elég, mert a BOB zsákomba a felszereléseim vannak csak bepakolva, ruhát és kaját az indulás elõtt raknám csak be... ez szerintem 10 perc biztos lenne
fail
Majd otthon én is kipróbálom ezt a dolgot. Amúgy szerintem ellenõrzésképpen, mindenki írja le az 5 perc alatt mit sikerült beletenni a zsákba. Aztán vesse össze, hogy ez mennyire életképes, és ugye mit felejtett ki, mert ha kapkod az ember ez gyakran elõfordul.
"Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."
| Thumbs Up |
Nekem szerintem bõven elég volna! A bob és edc + ruha és az itthon található kp felkap és go.
01,57 és indul a kocsi....eddig ez a legjobb...
Az egyik BOB-m a kocsiban van alapbol, a masik meg a lepcso alatti szekrenyben. Kifele pont utbaesik. Kocsiban teljes tartalekoltozet (bakancsot belertve, nem csak nekem) Csak a fegyvereket kell osszekaparni...vagy annyira nem gaz a szitu?
Last edited by mossberg-operator; 11-29-2014 at 07:26 AM.
5 Perc?! Minek, ilyen célból és hova? Bele az éjszakába, az erdõbe egy darab hátizsákkal?
Én nem tudok elképelni olyan szituációt (még egy atomtámadást se) amikor a teljes béke és nyugalom állapotából hirtelen meneküli kell, miden elõjel és figyelmeztetés nélkül csupán 5 perc alatt!
Persze olyan simán lehet hogy 5 perc alatt kell menekülni, de akkor annak van elõjele, illetve már egy ideje SHTF van. Akkor az ember eleve jobban össze van készülve, szerintem.