0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Sziasztok!
A "powerbank"-okról néztem pár videót. Aki használt már ilyet vagy ért hozzá nem ugy mint én...
Szóval a kérdés:
5v feszültséggel tölti a telefont és a telefon aksija:
Akkumulátor: BL-4YW
Akkumulátorkapacitás: 2000 mAh
Akkumulátorfeszültség: 3,7 V
(Nokia Lumia 925)
és felvan tüntetve a telefon aksiján a max töltés feszültség 4.2v.
Nem nyírják ki ezek a telefont vagy a telefonaksit?
Mert ez miatt nem merek venni power bankot.
| Thumbs Up |
Micro vagy Mini USB-s töltõ csatlakozó esetén, minden esetben a telefon tartalmazza a töltést szabályozó áramkört is. Plusz az Li-ion és a Li-Po akkumlátorok tartalmaznak egy külön túltöltés, és túlmerítés elleni védelmet is.
Tehát 5V bemegy egy kb rizsszem méretû alkatrészen áthaladva pontosan annyi feszültség és amper marad belõle amennyire az akkunak szüksége van.
A Baofeng UV5R adóvevõben meg 7.4 voltos az akku, a töltõ meg 12 V-os...szóval mehet a powerbankkal nyugodtana töltés.
| Thumbs Up |
Van igazság abban amit írsz, de a példa pont rossz. A szabványosításnak köszönhetõen a mobilok most már micro USB porton tölthetõek annak szabvány 5V feszültségérõl. Így nyugodtan tölthetõ powerbankról a telefon.
A Baofeng töltõ tápja viszont 10V és nem 12V (most ellenõriztem a sajátomon). Az akku 7,2V, de a töltõfeszültség 8,4V. A 10V-ról 8,4V-ra a töltõbölcsõ csökkenti. De ettõl az eredeti kérdésre adott válasz tökéletes.
| Thumbs Up |
A baoval arra utaltam, hogy minden esetben a bemeneti feszültség és áram nagyobb mint amire szükség van...
A "töltõ feszültséget" remélem nem üresben mérted, mert akkor nem mértél semmit, a töltés árammal (Amper) történik nem feszültséggel.
Szóval ebbõl a szempontból tök mindegy mennyi feszültségrõl lesz mennyi a bao...utálom ha feleslegesen kijavítanak..![]()
| Thumbs Up |
Mi nem tetszik baszki mindenki okostojás ma????????
| Thumbs Up |
Na, senki többet?
| Thumbs Up |
Köszönöm a gyors választ.
És még két kérdés:
Van 2 usb kimenetes az egyik 5v 1A a másik 5v 2A itt is mindegy melyikre dugom?
A másik napelemes töltõt is szeretnék majd hozzá.Lehet kínai is csak jó legyen és müködjön.
Ti milyent ajánlanátok?
Én ilyesmire gondoltam: http://www.aliexpress.com/item/Volta...229181739.html
Szeretnék mindenképpen olyat amit hátizsák külsejére rátudok biggyeszteni túrázás vagy bringázás közben és össze tudom csomagolni.
Ha van más alternatíva ami jobb ezért az árért vagy valaki más milyent használ?
Ezzel a szolár cuccal közvetlen is lehet akár mobilt tölteni vagy célszerübb csak a PB tölteni és inkább arról vissza tölteni?
| Thumbs Up |
Töltheted a 2A-esrõl is, azt jelenti hogy a töltõ azon a kimeneten maximum 2A-t tud leadni.
Ha az eszköz csak fél ampert vesz ki belõle akkor annyit azt kész.
Azért írtam (bár nem elég érthetõen mert mzperiksz sem érti) hogy egy eszköz töltéshez a bemenõ (maximális) feszültség és a bemenõ (maximális) áramerõsség egy része kell csak ÁLTALÁBAN. Pont annyi amennyi árammal az akkut tölti az elektronika (ami készülékekben van nem a töltõben), és nem annyi amennyit üresjáratban mérsz rajta voltméterrel.
| Thumbs Up |
Tehát, egy durva példa ha 5v és mondjuk 2A tölt a PB és az eszközünek csak mondjuk 1,5v és 0.5A kell, akkor is rádughatjuk mert a készülék elektronikája "leszabályoz" és annyit használ fel amennyi neki kell?
És ráduhatok egy olyan eszközt aminek az aksikja 2600mah és a PB 2000mah akkor is stimmel a dolog csak mondjuk 80% -ra tölti fel mert kifogy a kraft?
Bocs a sok hülye kérdésért csak magas mint tehénnek a farzseb...