Oldala 27 of 46 ElsõElsõ ... 17252627282937 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 261 to 270 of 451

Topic: Lábbeli (bakancs, cipõ, túracipõ, surranó és minden más)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 68
    Given: 48

0 Not allowed!
    Ha még valaki nem ismerné:

http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=5356

5 éve készülök ide, de nem értem még oda. Mindig lett valami lépõm ami eltérített.
    Ismerõsök véleménye után érdemes itt 1 próbát tenni.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Nem rossz..nagyon hightech. én ilyet nézegetek mostanában. http://www.mindentkapni.hu/termek/ba...vibram-talppal
    mert olyan jókis hagyományos túrabaki kinézete van
    Ez utóbbi elõnyösebb. Egy modern, textil bázisú bakanccsal ugyanis csak szívni lehet a sárban, vagy hólében. Utána a bakancs használata is korlátozott lesz, mert le nem mosod róla rendesen a valamire való sarat.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Szerintem az nem textil hanem goretex, haverom most vett Salomon goretex-es bakancsot, tényleg úgy néz ki mint a textil de lepereg róla a víz és tisztítani is könnyû, mert olyan mint valami mûanyag felület csak közben még szellõzik is. Ezek a "hi-tech" bakancsok nem véletlenül kerülnek sokba... Annyi biztos valami goretex-eset veszek, kényelem, szellõzés, és vízállóság.

A Börzsöny túrán voltak terepszakaszok ahol saras volt nagyon durván, volt ahol hó volt, haverom bakancsa mindenhol megállta a helyét 30 ezres Salomon bakancs, kicsit irigyeltem miatta, volt hogy a patakban ment vele... nem ázott be.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Szerintem az nem textil hanem goretex, haverom most vett Salomon goretex-es bakancsot, tényleg úgy néz ki mint a textil de lepereg róla a víz és tisztítani is könnyû, mert olyan mint valami mûanyag felület csak közben még szellõzik is. Ezek a "hi-tech" bakancsok nem véletlenül kerülnek sokba... Annyi biztos valami goretex-eset veszek, kényelem, szellõzés, és vízállóság.

A Börzsöny túrán voltak terepszakaszok ahol saras volt nagyon durván, volt ahol hó volt, haverom bakancsa mindenhol megállta a helyét 30 ezres Salomon bakancs, kicsit irigyeltem miatta, volt hogy a patakban ment vele... nem ázott be.

Arról a textil bakancsról addig pereg le a víz, amíg impregnálod sprayjel.Utána sem ázik be a gore tex miatt remélhetõleg.Ha már nem kezeled impregnáló sprayjel, simán tele megy a szövet sárral, és nehéz kitisztítani, ami pár év után kikezdheti a gore texet is.Bár pár év az hosszú idõ!Szerintem!

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    jó a Salomon..modern anyagokból, jól összerakva..a sors fintora, hogy az én Salomonom full bõr

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jó a Salomon, már alig várom hogy kapható legyen

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ez még városi streetfighternek is elmegy úgy látom

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Városi vagyok, de streetfighternek nem mondanám magam

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Látom vannak bõr és textilbakancs pártiak a fórumon.
    Különféle anyagból készült bakancsokat nehéz összehasonlítani mivel más feladatra vannak tervezve.
    Harci feladatra a "Bundeswehr" típusú magas szárú, végig nyelves, dupla marhabõr, és terepes gumi talpú a legmegfelelõbb.
    Ez nem ázik be, mechanikusan védi a lábat, szármagasságáig nem folyik be a víz/sár, fûzése oldó/feszítõ kapcsokkal rendelkezik.
    (nem Kínai utángyártottról beszélek, nehogy valaki olyant vegyen !)
    Ez nem véletlen, hanem kemény gyakorlati/harci körülmények között szerzett tapasztalat alapján vált ilyenné. Német Commando cég forgalmazza.

Természetesen városban/terepen való sétálgatásra/túrázásra erõs textil bázisú bakancsok is megfelelnek.
    Last edited by Pityubá; 12-17-2014 at 03:28 PM.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    [QUOTE

Természetesen városban/terepen való sétálgatásra/túrázásra erõs textil bázisú bakancsok is megfelelnek.[/QUOTE]

Ez így van mindaddig, amíg nem jön szembe valami tüskés, koronaakácos, csipkebokros rész, ahol esetleg a lehullott, vagy levágott ágak között kell lépdelni. És ne legyen szederinda se semerre a túra útvonalán, mert akkor bizony megnézheted a textilbakancsot, meg a lábadat is.

A topic keresõszavai: