Oldala 28 of 46 ElsõElsõ ... 18262728293038 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 271 to 280 of 451

Topic: Lábbeli (bakancs, cipõ, túracipõ, surranó és minden más)

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    9 éve túrázok, volt már sokféle bakancsom, sivatagi, fekete bõr surranó, túrabakancs, munkavédelmi bakancs és túráztam sokszor futócipõben is. A Téry Ödön 50km-es teljesítménytúrát két évben egymás után megcsináltam egyszer a surranóban következõ alkalommal futócipõben, hát a surranónál szétment a lábam vártam már h mikor vehetem le és fekhetek le aludni ellenben amikor futócipõben mentem, amikor célt értem sem voltam annyira fáradt, hogy le kelljen ülnöm. Nem is beszélve arról hogy a surranó feltörte a lábam több helyen a futócipõ egy helyen sem.

Nekem nagyon fontos hogy a lehetõ legtöbbet tudjak menni és proffesszionális bakancsokban többet lehet menni mint merev talpú surranókban. És egészségügyileg is jobb, öreg koromban késõbb kell majd bottal járnom...

Nekem az elsõdleges szempontok:
    - minél nagyobb táv leküzdése
    - izületek védelme
    - kényelem
    - vízállóság

Az már csak másodlagos, ha a szederbokor kicsit megtépázza a bakancsomat... a lábam fontosabb. Amúgy meg már nagyon rég nem kellett szederbokorban túráznom, meg elkerülöm az efféle nehéz terepeket ha lehet.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem rád mondtam a streetfightert, hanem a túracipõre Néha túlzásba viszem a szlenget..bocs.
    "ez még városi streetfighternek is elmegy" mondatomat úgy értettem, hogy ez a cipõ városi, hétköznapi, utcai viseletként is megállja a helyét

Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Városi vagyok, de streetfighternek nem mondanám magam

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Dani egy jó túracipõ és kamásli kombinációján még nem gondolkoztál? Mióta megvan a North Face túracipõm, a nagy bakancsom porosodik a polcon. Nagyon szeretem ezt, mert könnyû és hosszú távon is kényelmes. Ennek ellenére jól tartja a lábfejem és megállja a helyét nehéz terepen is.
    Aztán ha jön az olyan idõ mint múltkor a hegyen, akkor meg feldobni egy jó kamáslit hozzá.
    Patakon átgázolni azért nem lehet benne, de a kényelemért ezt a kis kompromisszumot meg lehet hozni

Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    9 éve túrázok, volt már sokféle bakancsom, sivatagi, fekete bõr surranó, túrabakancs, munkavédelmi bakancs és túráztam sokszor futócipõben is. A Téry Ödön 50km-es teljesítménytúrát két évben egymás után megcsináltam egyszer a surranóban következõ alkalommal futócipõben, hát a surranónál szétment a lábam vártam már h mikor vehetem le és fekhetek le aludni ellenben amikor futócipõben mentem, amikor célt értem sem voltam annyira fáradt, hogy le kelljen ülnöm. Nem is beszélve arról hogy a surranó feltörte a lábam több helyen a futócipõ egy helyen sem.

Nekem nagyon fontos hogy a lehetõ legtöbbet tudjak menni és proffesszionális bakancsokban többet lehet menni mint merev talpú surranókban. És egészségügyileg is jobb, öreg koromban késõbb kell majd bottal járnom...

Nekem az elsõdleges szempontok:
    - minél nagyobb táv leküzdése
    - izületek védelme
    - kényelem
    - vízállóság

Az már csak másodlagos, ha a szederbokor kicsit megtépázza a bakancsomat... a lábam fontosabb. Amúgy meg már nagyon rég nem kellett szederbokorban túráznom, meg elkerülöm az efféle nehéz terepeket ha lehet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Dani egy jó túracipõ és kamásli kombinációján még nem gondolkoztál? Mióta megvan a North Face túracipõm, a nagy bakancsom porosodik a polcon. Nagyon szeretem ezt, mert könnyû és hosszú távon is kényelmes. Ennek ellenére jól tartja a lábfejem és megállja a helyét nehéz terepen is.
    Aztán ha jön az olyan idõ mint múltkor a hegyen, akkor meg feldobni egy jó kamáslit hozzá.
    Patakon átgázolni azért nem lehet benne, de a kényelemért ezt a kis kompromisszumot meg lehet hozni
    De, gondolkozom rajta volt is bõr kamáslim, de azt nem ajánlom senkinek mert nehéz. Most meg az esõvédõ nadrágom helyettesíti a kamáslit hidegben úgysem gond ha rajtam van, mert pluszba melegít, de nyárra meg amikor már melegebb van tervezem a kamásli beszerzését.

Na meg majd gondolkodj te is hova menjünk túrázni... Én gondolkodok egy Börzsönyön keresztül át Szlovákiába 2-3 napos túrán.

Gyalogos
    Guest

0 Not allowed!
    40E Ft-os Salomon Gore-Tex túracipõm fél óra folyamatos vizes fûben gyaloglás után átázik. Elõtte semmi vizet nem kapott, szóval nem ráterhelés.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Gyalogos Hozzászólás megtekintése
    40E Ft-os Salomon Gore-Tex túracipõm fél óra folyamatos vizes fûben gyaloglás után átázik. Elõtte semmi vizet nem kapott, szóval nem ráterhelés.
    Melyik van neked tudsz linket nyomni?
    Mennyi idõs a bakancs?
    Mi lehet az oka hogy átázik? Haveromé bírta igaz elõször vitte terepre...

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Nos az õszi Mecseki túrán kifogtuk a Meleg-mányi völgyi patak áradását, és utunk sajna átvezetett rajta néhányszor.
    Magas szárú bõrbakancsot hordunk kamáslival, így minimális vizesedéssel történt átkelés a majdnem térdig érõ vízben.
    Íme másnap amikor kezdett apadni megörökítettem csapattársam átkelését akkor épp vízért mentünk a forráshoz.

Mindenki döntse el maga milyen feladatra, milyen bakancsot visz magával.
    Ebben a helyzetben a textil bázisú bakancsok a 3 napot nem bírták volna ki átázás nélkül, kívül vizes bakancsot esélyünk sem volt a terepen pótlólagosan impregnálni.

Gyalogos
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Melyik van neked tudsz linket nyomni?
    Mennyi idõs a bakancs?
    Mi lehet az oka hogy átázik? Haveromé bírta igaz elõször vitte terepre...
    Már az utódját sem találtam meg, amit bekönyvjelzõztem. (Mi a fene, divatvilág beszivárgott, már nem divat a tavalyi?) Most így hirtelen az X Ultra GTX vagy az Eskape GTX, amit találtam hasonlót.
    Kb. 1 éves volt a túrán, utcára nem használt.
    Nem lett túra elõtt impregnálva, az biztos, de gondoltam goretex azé' van.

Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pár hete egy ilyet újítottam. Azt hiszem most kiderül, hogy muzsikál...szakad a hó itt a nyugati végen....
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nekem egy ilyenem volt évekig , nagyon jól tartotta a lábam , napi 10 órát használtam .

Most ezt hordom , ez is nagyon kényelmes .

Szerintem ezek a munkavédelmi bakancsok bármilyen körülmények közt megállják a helyüket , a jobbfajta katonai bakancsokkal egy minõségbeli szinten vannak .

A topic keresõszavai: