Oldala 8 of 22 ElsõElsõ ... 67891018 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 211

Topic: Víztisztítók

Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nekem kicsit furcsa, hogy úgy tûnik a képek alapján mintha a rések között szabadon ficeregne a cucc. Közben a biomaszkomhoz beszerzett jó kis aktívszenes régi magyar katonai szûrõknél ott a lezárókupak, amiket levéve éles helyzetben tudtommal az idõt is mérnem kell, hogy meddig van szabadon az aktívszenes felület, mert ugyebár egyszer csak elfogy és lekötõdik minden ott legbelül (gondolom). Ez persze biztos nem az az aktív szén megoldás (folyadéknál)...majd a hozzáértõbbek megfejtik.
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Vízfertõtlenítõ tablettával, vagy hipóval (klórmésszel) jó lehet. A fertõtlenítõ megöli a kórokozókat, az aktív szén pedig kiszûri a hipót.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    én is kb erre gondoltam..azon kívül az úszkáló piszkot is kiszûri a vízbõl..ha csak egyszer használatos lenne akkor is megéri, mert életet menthet 890ft-ért
    Ha belegondolok akár palack nélkül is használható...a patak felé hajolva közvetlenül a szipkán át lehet inni

Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Vízfertõtlenítõ tablettával, vagy hipóval (klórmésszel) jó lehet. A fertõtlenítõ megöli a kórokozókat, az aktív szén pedig kiszûri a hipót.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Tegnap rendeltem kettõt ebbõl a water bobble szûrõbõl. Azt írják, hogy aktív szén szûrõ dolgozik benne és hogy néhányszáz liter víz szûrésére képes. Egyet a BOB-ba, egyet meg a Maxpedition EDC organiser-embe tervezek tartani kizárólag vészeseti felhasználásra.
    Azt gondolom, ha nem is a legprofibb megoldás, mindenképpen jobb mint a semmi és víztisztító tablettával kombinálva, még a legmocskosabb pocsojavizet is meg lehet majd inni vele. További elõnye még, hogy egy átlag petpalackra is rá lehet csavarni és hogy nagyon olcsón lehet hozzájutni a neten.
    Mit szóltok az okfejtéshez?
    Errõl volna szó ?

Te hol vetted ? tedd fel a linket.

OK másik topikban megtaláltam.
    Last edited by Pityubá; 11-21-2014 at 06:41 PM.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nahát, ez valami egészen új és vsz. izgalmas: http://vosatka.blog.hu/2014/12/02/ez..._szomjhalaltol
    Ha valakinek van már, szívesen olvasnék róla tesztet.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Stalker Hozzászólás megtekintése
    Nahát, ez valami egészen új és vsz. izgalmas: http://vosatka.blog.hu/2014/12/02/ez..._szomjhalaltol
    Ha valakinek van már, szívesen olvasnék róla tesztet.
    Megnéztem a kütyüt, Peltier elemmel hûti az áthaladó levegõt és közben lecsapódik a levegõben lévõ vízpára 1 PET palackba.
    Nincs ebben semmi szenzáció, kondenzvíz így keletkezik a hûtõszekrényben. Tehát ennek a kütyünek a mûködéséhez is áramforrás szükséges.
    Az általam használt Peltier elemek 12V on 70Wattot szoppintanak (áram termelési kísérleteket végeztem velük) a környezeti levegõt 15°C al tudják lejjebb vinni, nem is folytatom...

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Megnéztem a kütyüt, Peltier elemmel hûti az áthaladó levegõt és közben lecsapódik a levegõben lévõ vízpára 1 PET palackba.
    Nincs ebben semmi szenzáció, kondenzvíz így keletkezik a hûtõszekrényben. Tehát ennek a kütyünek a mûködéséhez is áramforrás szükséges.
    Az általam használt Peltier elemek 12V on 70Wattot szoppintanak (áram termelési kísérleteket végeztem velük) a környezeti levegõt 15°C al tudják lejjebb vinni, nem is folytatom...
    Dinamó? Úgy már lenne értelme.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Dinamó? Úgy már lenne értelme.
    Gondolom azért bicajra tervezte, de van a kütyüben akksi is. Szóval nem nekünk bakancsosoknak való.
    Esetleg el tudom képzelni párásabb helyen tábori stabil kialakításra de akkor venti is kell bele, az óránként 1/2 liter víz bizony kevésnek tûnik a felvett áramhoz képest.
    Na dongó a fülemben, tavasszal folytatok véle kísérleteket, oszt majd akkor mondok róla komolyabb véleményt.
    Last edited by Pityubá; 12-03-2014 at 05:47 PM.

Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Viszont ebben az esetben tisztában kell lenni vele, hogy ez desztillált víz nem? Ha jól gondolom. Vagyis kis só nem árt ha van a zsákban plusz cuccként.
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha ezt a srác a szárazabb vidékekre gyártotta, akkor lehetne ez a szlogenjük, hogy tekersz, vagy meghalsz
    El tudom képzelni a szomjhalál küszöbén agonizáló bringást, amint felül és lenyom 10 kilómétert egy pár deci vízért..
    Nem lesz kellemes menet és lehet hogy közben többet párologtat a teste, mint amennyit kondenzál a gép azonban a motiváció ezesetben nem kérdéses..élet, vagy halál