0
Nekem kicsit furcsa, hogy úgy tûnik a képek alapján mintha a rések között szabadon ficeregne a cucc. Közben a biomaszkomhoz beszerzett jó kis aktívszenes régi magyar katonai szûrõknél ott a lezárókupak, amiket levéve éles helyzetben tudtommal az idõt is mérnem kell, hogy meddig van szabadon az aktívszenes felület, mert ugyebár egyszer csak elfogy és lekötõdik minden ott legbelül (gondolom). Ez persze biztos nem az az aktív szén megoldás (folyadéknál)...majd a hozzáértõbbek megfejtik.
"Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Vízfertõtlenítõ tablettával, vagy hipóval (klórmésszel) jó lehet. A fertõtlenítõ megöli a kórokozókat, az aktív szén pedig kiszûri a hipót.
Errõl volna szó ?
Te hol vetted ? tedd fel a linket.
OK másik topikban megtaláltam.![]()
Last edited by Pityubá; 11-21-2014 at 06:41 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nahát, ez valami egészen új és vsz. izgalmas: http://vosatka.blog.hu/2014/12/02/ez..._szomjhalaltol
Ha valakinek van már, szívesen olvasnék róla tesztet.
Megnéztem a kütyüt, Peltier elemmel hûti az áthaladó levegõt és közben lecsapódik a levegõben lévõ vízpára 1 PET palackba.
Nincs ebben semmi szenzáció, kondenzvíz így keletkezik a hûtõszekrényben. Tehát ennek a kütyünek a mûködéséhez is áramforrás szükséges.
Az általam használt Peltier elemek 12V on 70Wattot szoppintanak (áram termelési kísérleteket végeztem velük) a környezeti levegõt 15°C al tudják lejjebb vinni, nem is folytatom...
Gondolom azért bicajra tervezte, de van a kütyüben akksi is. Szóval nem nekünk bakancsosoknak való.
Esetleg el tudom képzelni párásabb helyen tábori stabil kialakításra de akkor venti is kell bele, az óránként 1/2 liter víz bizony kevésnek tûnik a felvett áramhoz képest.
Na dongó a fülemben, tavasszal folytatok véle kísérleteket, oszt majd akkor mondok róla komolyabb véleményt.![]()
Last edited by Pityubá; 12-03-2014 at 05:47 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Ha ezt a srác a szárazabb vidékekre gyártotta, akkor lehetne ez a szlogenjük, hogy tekersz, vagy meghalsz
El tudom képzelni a szomjhalál küszöbén agonizáló bringást, amint felül és lenyom 10 kilómétert egy pár deci vízért..
Nem lesz kellemes menet és lehet hogy közben többet párologtat a teste, mint amennyit kondenzál a gépazonban a motiváció ezesetben nem kérdéses..élet, vagy halál