0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Hát, ez az egyik legtöbb ködösítést elszenvedõ tudományág. Nem nekünk kéne lejátszani az eredmények ütköztetését, az a kutatók feladata lenne, de amint nézem, míg az 1900-as években általánosan panaszkodtak rá, hogy az orvosok, egészségügyi szakemberek dietetikai képzése nem kielégítõ, ahelyett, hogy fejlõdéssel reagáltak volna a vészharangok kongatására, most már normális (komoly és teljeskörû) szakirodalmat sem sikerül összevadászni a témából.
C-vitamin kúrát én szoktam tartani, emellett alkalmanként is beviszek nagyobb mennyiséget. Több elõnyérõl tudok, mint hátrányáról; bár ebben a témakörben sok az ellentmondás, meg a 180 fokos álláspont-váltás. Ha meg nincs elegendõ aszkorbinsav, szintén nem tud érvényesülni a réz hatása, hiába.Zacskóbicska: nem találtam még utalást a kimosó-hatásra, nekem a forrásmunkát is megírhatnád, hátha megszerezhetõ.
Arra nem emlékszel, miért nem tud visszapótlódni a kimosódott réz? Én eddig ennek csak ellenkezõjét olvastam, azaz hogy a csontok teljes mértékben képesek regenerálódni ásványi anyag-vesztések után...
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Majd keresek neked forrást. Talán a WHO honlapjáról elérhetõ is van, ha jól emlékszem. Elvileg van valahol errõl egy "gyûjteményem", ami sajna nem digitális alapú.
A csontok ásványi anyaga nagyrészt pótolható, bár a csontritkulásos betegeknél nem igazán, ott legfeljebb stagnáltatható az állapot. Az eszenciális réz bevitele azért nehéz, mert nem fog eljutni a cél területre, a vörös csontvelõbe. Ha nagy dózisban (koncentrációban) viszed a szervezetbe, nagyon nagy károkat okoz. Vakság, májsejtek koagulációja lehet az eredmény. Ha alacsonyabb a koncentráció, akkor meg valószínûleg a vérbe felszívódott réz "út közben" elfogy, mielõtt a vörös csontvelõ megköthetné. Ezért problematikus ez. Ja, és ha rézgáliccal permetezett szõlõbõl iszod a vörös bort, attól legfeljebb rezes orrod lesz, de az alap problémát nem oldja meg. A C vitamin túladagolást persze valamelyest kompenzálhatja, ugyanis a Földön a szõlõ az egyetlen ismert gyümölcs, ami nyomokban sem tartalmaz c vitamint.![]()
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Nem találgatunk. Az emberi genom is tartalmazza ugyanazt a gént, amely az emlõsállatok mindegyikében megvan, és amely a szervezet saját c-vitamin szintézisét kódolja. Ez összesen kettõ fajban inaktív. Az egyik az ember, a másik a tengerimalac. Az emberben ráadásul csak 13ezer éve, elõtte mûködött, ugyanis a régebbi leletekbõl kinyert dns még tartalmazza a "starter-szakaszt" is, a kikapcsoló szakasz pedig akkor jelent meg. Hogy a tengerimalaccal mi történt, az egy misztikus rejtély
Az állatkísérletek során nem számottevõ eltérésekkel (tehát nem voltak többszörös szorzók az egyes fajok között) minden esetben a testtömeg-kilogramonkénti 50-60 mg vitaminszintézist állapították meg. Ez egy átlagembernél a 4-5 g napi aadagot jelenti.
Mit teszel meg? Nem rúgsz be?Gyógyszert azóta sem szedek, legfeljebb évente, vagy 2 évente (évjárattól függõen) egyszer egy aszpirin-c-t másnaposság kezelésére. Olyankor fáj a fejem és tennem kell valamit. (Ezt nehezen viselem, ezért mindent megteszek a megelõzésére.)![]()
| Thumbs Up |
A hidegen sajtolt mákolaj a tökéletes gyógyszer csontritkulásra, ugyanis a szerves formában kötött ca majdnem maradéktalanul hasznosul belõle. Ezt mondjuk nem úgy olvastam, hanem öreganyámról állapította meg az orvos. Emellett még mellékhatásként (mivel telítetlen zsírsav) leszedi az erek faláról a lerakódásokat, és 80 éves embernek csinál olyan vérképet, amiért az 50esek is összetennék a két kezüket.
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |
Én ilyet tolok 1 hónapja:
http://www.egeszsegplazabudapest.hu/...FSQHwwodLwIAJA
Mintha kicseréltek volna.Nem vagyok fáradékony, jobban bírom a strapát.
Csak ajánlani tudom.
Plusz tolok mellé magnéziumoz 2-3 naponta 1 et.
Miért csak marketing blablát találni a termékhez? Miért nincs semmiféle összetevõ feltüntetve? Más termékek büszkén hirdetik, ha valami hasznos növény/anyag van bennük. (Nem tõled kérdezem, csak költõi kérdés, ellenben a forgalmazónak/gyártónak illene tenni ez ügyben.)
"biológiailag aktív anyagokban gazdag gyógynövény- és gyümölcskivonatot tartalmazó"
Minden zöldség, gyümölcs és gyógynövény biológiailag aktív...
"bioinformációs táplálék kiegészítõ"
Még a sz*rban is annyi a bioinformáció, hogy könyvoldalakat lehet teleírni róla... Nagyon kell erõltetni a trendi kifejezéseket...
Errõl ez jut eszembe: a foktonos dünterben handolál a mekon, szatolakonfelózni kell a fantort.![]()
Last edited by MacIver; 01-06-2015 at 07:33 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |
Teljesen igazad van.
Valhol olvastam róla 1 régi kiadványban a termékrõl, de ez már az új verziójú vitaflorin.
Ha eksztazi van benne az se érdekelne, de tényleg jó termék.
A családban van egy ilyen cuccokra specializált "guru", nekem is õ intézte. Nem olcsó,
de jobb mint tvben reklámozott szarok.
Amúgy sosem szedtem semmit mert nem bíztam semmi hasonlóban.Van már 1 kivétel.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Próbáld ki. Csináltass egy vérképet, benne Hgb és vasmegkötõ képesség. Egyél meg minden nap 4 g c-vitamint, aztán nézesd meg a vérképet 2 hét múlva ismét. Egyébként is ha ez így lenne, az emberi fajnak rég ki kellett volna skorbutban pusztulnia, ha nem szedne mesterséges c-vitamint, mert kizárt, hogy az európai hagyományos táplálkozással ez akár egyetlen nap is összejöjjön évente.
Nem iszom unikumot, csak végszükségben. És pezsgõt sem. Egyébként el lehet érni a másnaposságot berúgás nélkül is. 3 sör és 1 pohát pezsgõ. Semmi részegség, de már aznap megjelenik a másnap. Legalábbis nálam.
| Thumbs Up |
KipróbáltamMint már jeleztem, ez olyan téma, ahol nem a levegõbe beszélek. Igyekszem mindenhol erre törekedni, de van, ahol csak ismereteim vannak, tapasztalataim nem nagyon. Mondjuk azt szoktam jelezni is
Amúgy a c-vitamin meg a szervezet viszonya érdekes. Szükséges, de helyettesíthetõ valamilyen mértékben. Azok a folyamatok, ahol szerepet játszik, úgy-ahogy elzötyögnek nélküle is, a hiány nem okoz azonnali, érzékelhetõ hatást. Legjobb, vagy inkább legegyszerûbb példa a kollagénszintézis. Az érfalak rugalmasságában játszik szerepet. Ha nincs elég vitamin, a szintézis akkor is megy valamennyire, az erek nem gyengülnek olyan mértékben, a betegek nem halnak meg egyik pillanatról a másikra. De hosszú távon már érezhetõ a hatás. Ráadásul a pozitív és a negatív hatásokat is lehet tompítani/fokozni az egyéb tápanyagok meglétével, hiányával.
A hagyományos táplálkozással pedig lehetséges bevinni az optimális adagot, persze éves ciklusban kell ezt érteni. Nyáron több is lemegy, télen kevesebb. Nem kell hozzá kilószám enni a narancsotRáadásul az emésztés során több, egyébként nem prekurzor vegyületbõl is képzõdhet c-vitamin, a vastagbélben lévõ biológiai emésztés során pedig gyakorlatilag ismeretlen mennyiségben szintetizálják maguknak a baktériumok, amelyek pusztulása után szintén felvehetõvé válik az ember számára.
A részegség/másnap egyénfüggõ. Egy sörtõl is képes vagyok kemény másnaposságra, ha lefekvés elõtt nem iszok elég vizet. Ezzel szemben a legkeményebb szesztivornyát is megúszom egy kis fáradtsággal, ha alvás elõtt majdnem-rosszullétig iszom magam (ez nagyjából egy-másfél litert jelent) sima vízzel.
Nagytudású blogtársaim egy két dolgot nem vesznek csak figyelembe. Illetve ha jól olvastam, ezekrõl nem olvastam. Mindenki az aszkorbin-savról beszél. Még csak nem is említik az acerolát, amelynek a hatóanyag tartalma, illetve hatásfoka 25-szöröse az aszkorbin-savéhoz képest. Másrészt azt sem, hogy Szentgyörgyi kutatásai óta a normál táplálkozás közel nem visz be annyi vitamint és ásványi anyagot, mint amire szükség lenne. 5-30%-ban tartalmazzák a ma hozzáférhetõ kaják az 50 évvel ezelõttinek. Ergo, nagyon megnõtt a vitaminigény, miközben csökkent a bevitel. Ez magyarázza a soksok ezer milligrammot. Ami még fontos lehet, az a kiegyensúlyozott bevitel. Nagyon könnyû elérni a relatív vitaminhiány állapotát, ha bizonyos anyagokat túlzásba viszünk. Ezt a szervezet úgy kompenzálja, hogy a sokat veszi alapnak, és így a normálból kevés lesz. Ezt egyszerûbben nem tudom megfogalmazni. És amikor ez bekövetkezik, jönnek a relatív vitamin és ásványi anyag hiány okozta tünetek. Az utolsó gyors megjegyzésem pedig a táplálék kiegészítõk minõségére utalna. Egyszerû szabály. Ha valaki érzékeny arra, hogy mit tezs a saját, vagy a gyereke szájába, tegyen meg annyit, hogy elõtte kiguglizza legalább. Megnézi, hogy a márkáról mit ír a világ. A Forbes magazin, vagy hogy van-e organikus minõsítése. Ez roppant egyszerû. Beírod a gugliba, hogy ............. organic certification. ha van nekik, tuti felteszik a netre. És még valami. A növényi koncentrátumok, pláne ha organikusak, százszor jobbak, mint a kivont vitamin készítmények. A szintetikusokról nem is érdemes beszélni. A növényi koncentrátum tartalmazza a növény összes olyan alkatrészét, melyek összessége felismerhetõ a szervezet számára, így a hasznosítás majdnem 100%-os. Míg a kivonatok ennek csak a töredékét tudják, a sok ballaszt, vivõanyagról nem is beszélve. Kb. ennyi így elsõre.
www.mafelsz.hu, www.quixafe.com facén is