0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Megvan a minta, bár nem sötét üvegben, ugyanis az nem volt. Alufóliával körbetekerhetem, ha ez számít. Mik a teendõk?![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Addig is tölts kb. egy decit egy pohárba. Keress egy tutira 100 százalék gyapjúból készült ruhát, majd húzz ki belõle egy vékony szálat. Nem kell sok, kb. 4-5 cm hosszú legyen. (Én a zoknimból szoktam ilyet.) Ezt tedd bele a vízbe és tegyél még bele egy késhegynyi citromsavat, vagy csavarj bele kis citromlét. Forrald fel. Nem kell fõzni, csak elsõ forrásig, majd vedd le a tûzrõl. Nézd meg a gyapjúszálat, majd írd le , tapasztalsz-e látható változást a gyapjúszálon és mi az.
| Thumbs Up |
Tiszteletem!
Hozzászólásom, lehet hogy felhördülést fog kiváltani...de mindegy.
A Rába partján lakom egy lepukkant parasztházban, a településen nincs csatornázás.
Az elsõ húzásom volt, a közmûvek felszámolásához, a víz kiköttetése.
Az udvarban van egy ásott kút, kb 4m-en van a vízszint, azt kitisztítva, kiszivattyúzva, egy búvárt leengedve a vízellátásom megoldva.
Mindenki azt kérdezi: bevizsgáltattad a vizet? A válaszom általában kimerül annyiban, hogy kóstold meg, szagold meg, nézz át rajta... A faluban 60-90 éves emberek isszák, és még élnek.
Azt mondom, ha fõleg teát iszol, akkor a bakteriális problémák nagy része kiküszöbölve (én több mint 5 éve iszom, és kiváló egészségnek örvendek)
Vízkérdésben szerintem az a fontos, hogy mindig nézd meg, hogyan viszonyul a fellelhetõ vízhez az ott élõ fauna. (Emberek, állatok, növények...) Ha fogyasztják és nincs 3 lábuk, akkor te is ihatod. Figyeld az emésztésed,ha valamiféle kiválasztási problémád lesz (gyomorgörcs, híg széklet...), állj át a teára!
Nem véletlen hogy Afrikában minden háztartás egyik alapja a nagy teáskanna!
Én nem piszkálnám az oroszokat!
| Thumbs Up |
MINDENKINEK TUDOM AJÁNLANI VÍZTISZTITÁS CÉLBÓL , ÉS NEM CSAK, EZT A NAGYON PROFI OLDALT: http://tulelniatermeszetben.blog.hu/
| Thumbs Up |
Nincs ezzel semmi gond, Magyarország területén a vizek túlnyomó többsége közvetlen fogyasztásra alkalmas. Lehet, hogy kissé több benne a nitrát, mint a vonatkozó határérték, de ez felnõtteknél nem okoz gondot. (Olvastam egy angol tanulmányt, mely szerint jobb, ha van a vízben nitrát, mintha nem lenne...) Az élettér vizéhez hozzászokik a fogyasztója. Amennyiben vendégek jönnek, fõként a kisgyerekek, javaslom, nekik vegyél ásványvizet.
| Thumbs Up |
Csak két képet tennék fel... hogy mennyire komolyan gondolom a "tisztítatlan" víz fogyasztását.
A konyhafülke közvetlen norton kúttal való vízellátása a munkaasztal alatt.
Egy gáz van vele, hogy egy-két liter vizet ki kell nyomni pocsékba, mert a munkahenger vasból van, és az elején vasas víz jön belõle.
Tavasszal remélhetõleg készítek egy rozsdamentes munkahengert. Addig megfelel...![]()
Én nem piszkálnám az oroszokat!
| Thumbs Up |
Ivóvíz tárolásra IBC tartály helyett ajánlom figyelmetekbe a bortartályt. Ezek üvegszálas anyagból készülnek, ha kell könnyen javítható, UV álló , 1000-3000 literesek , be lehet menni a tartály belsejébe, ha tisztítani kell. IBC-nél ez nem megoldható, ha bealgásodik-bezöldül a tartály nem tudod kitisztítani. Több csap van rajtuk, könnyen engedhetõ belõle a folyadék. Elõéletük ellenõrizhetõ, ezekben nem tárolnak vegyszereket, valószínû csak bor volt bennük korábban. Hátránya hogy drágább. Pl:
http://olx.hu/hirdetes/bortartaly-ID...tml#9131141304
Üdv!