0

,
Last edited by Doom; 12-31-2014 at 05:17 PM.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
nos egy ideje készülök hasonló összevetést írni amik a kis fejemben kavarognak de idõhiány miatt elmaradt. DE most megteszem a napokban mert ráérek és kiváncsi leszek a véleményekre.![]()
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Megyek Doomhoz lakni. Mondjuk vennék neki egy terepjárót és a fizetésembõl fönntartanám.
Ha tiéd Doom, azt magaddal tudod vinni...és meg tudja magát védeni!
Doom!
Nagyon érdekes, de összehasonlíthatatlan.
Elsõsorban mert az ember a túlélõ és nem a pozició. Persze fontos.
Olyan ez, mikor megkérdezik tõlem, hogy melyik harcmûvészeti stílusnak nagyobb a harci értéke?
Egyiknek sem! Az embernek van harci értéke. Vagy nincs.
Egyébként amíg te a városon napi két órát közlekedsz (átlag pesti közlekedés) 8 órát dolgozol, bevásárolsz, utazol vagy parkolsz, addig én valami egészen mást csinálok. Ha egy átlag városinak van heti 4-6 órája "prepperkedni", akkor én napi szinten foglalkozom ennyit.
Ma nem tudom mivel foglalkoztál, de volt idõd leülni a gép elé és kiagyalni ezt.
Érdekes lenne összehasonlítani a mai napunkat. Te talán leírhatod, hogy telt, de én nem.
Tudod: "ha elárulnám meg kellene hogy öljelek!"
Maga a fantázia jó és biztosan lesz sok jó ötlet és hozzászólás, de valósképet nem kaphatunk.
Egyébként én szívesen elmegyek hozzád, megnézem amit megmutatsz, ha megmutatsz és szívesen beszélgetek veled. Ugyan így szívesen látlak. Mert tanyás és tanyás között is nagy a külömbség.
Most olvastam az eszmefuttatásod a másik oldalon.
Mondhatnám teljesen rendben van.
De csak egy kivételt had mondjak: járvány.
Ezen lehet rágódni.
Túrbózzuk fel, nem akármilyen, hanem szándékos, védõszer nélküli.
A városba hamarabb rászabadul, minden fertõzött lesz. Gyorsan terjed.
Mondok egy másikat: egészséges víz.
A városon ez az elsõ ami nem lesz, csak amit betáraztál.
De még fertõzött se lesz. Nincsenek közkutak, nincsenek források. Tisztítani sincs mit.
A tanyára is lehet mondani pár dolgot.
Alap mû ez a cikk:
http://www.duncanshelley.com/archiv_...o-beszamoloja/
Kár, hogy az eredeti szinte teljesen eltünt a netrõl, csak a rövid verzió van meg.
Mielõbb tovább ragozzuk érdemes elolvasni, bár szerintem mindenki ismeri.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
<OFF>
Nem akarom szétoffolni a témát, de a válasz érdekelne, ezért írom kiszürkítve.
Nem erre a verzióra gondoltál? Vagy van még hosszabb verziója is?
</OFF>
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
pár szó: járvány a városban könnyen végzetes lehet és tényleg jobb ez esetben vidék v. tanya.
víz : Budapesten kb. 300 közkút van. egy része nyomos - pumpás kút tehát menni fog áram hiány esetében is. valamint én tudok 4 - 5 komolyabb méretû víztárazóról ahol több millió liter víz van.
tisztítani való víz: Duna ...rákos patak, szilas patak, mogyoródi patak, gyáli csatorna, csepel végén bányatavak, kelen völgyben patak tóval,feneketlen tó, városligeti tó.
hirtelen csak ezek jutottak eszembe.
Fûtés?
Panelba?
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Hm, ez az eszmefuttatás sántít.
Elõször is nem ez a két véglet van, hanem ezek bõséges kombinációja is.
Másrészt elsõsorban nem az shtf túlélése az elsõdleges. Hiszen ha nincs szerencséd, akkor egy bankcsõdöt követõ tömeges randalírozásban is könnyen ottmaradhatsz. Pedig az csak laza shtf. Persze te is írtad, hogy nem a zombik túlélése a cél.
Pedig pontosan ilyen vonalon kellene gondolkodni. No nem konkrétan a zombikon, hanem az olyan fokú fenyegetettségen.
A legtöbb shtf esetében az eseményt követõ fenyegetettség az, ami nagyon komoly kockázat.
Ha a preppinget, mint tevékenységet nézzük, akkor talán elsõdleges lehet a létezõ legtöbb féle fenyegetettséget minimalizálni.
A legnagyobb fenyegetés ilyenkor a zombi. Az igazi is, meg a sima birka, tömegember, bûnözõ is.
Innentõl a nagyobb vs kisebb népsûrûség vita nálam már eldõlt.
Másrészt csak egy gondolat, de ha városban élsz, emberekkel körülvéve, és úgy hozza az élet, hogy néhány zombit komolyabb lapátütés ért, mikor fel akarták ásni a kertedet, és most el kéne kaparni valahová a maradványokat, nos, akkor hogyan csinálod ezt meg egy emeletes háznyi tanúval?