Oldala 1 of 34 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 338

Topic: Ki húzza tovább?

Doom
    Guest

0 Not allowed!

Ki húzza tovább?

,
    Last edited by Doom; 12-31-2014 at 05:17 PM.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    nos egy ideje készülök hasonló összevetést írni amik a kis fejemben kavarognak de idõhiány miatt elmaradt. DE most megteszem a napokban mert ráérek és kiváncsi leszek a véleményekre.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Megyek Doomhoz lakni. Mondjuk vennék neki egy terepjárót és a fizetésembõl fönntartanám.

Ha tiéd Doom, azt magaddal tudod vinni...és meg tudja magát védeni!

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom!

Nagyon érdekes, de összehasonlíthatatlan.
    Elsõsorban mert az ember a túlélõ és nem a pozició. Persze fontos.
    Olyan ez, mikor megkérdezik tõlem, hogy melyik harcmûvészeti stílusnak nagyobb a harci értéke?
    Egyiknek sem! Az embernek van harci értéke. Vagy nincs.

Egyébként amíg te a városon napi két órát közlekedsz (átlag pesti közlekedés) 8 órát dolgozol, bevásárolsz, utazol vagy parkolsz, addig én valami egészen mást csinálok. Ha egy átlag városinak van heti 4-6 órája "prepperkedni", akkor én napi szinten foglalkozom ennyit.
    Ma nem tudom mivel foglalkoztál, de volt idõd leülni a gép elé és kiagyalni ezt.
    Érdekes lenne összehasonlítani a mai napunkat. Te talán leírhatod, hogy telt, de én nem.
    Tudod: "ha elárulnám meg kellene hogy öljelek!"

Maga a fantázia jó és biztosan lesz sok jó ötlet és hozzászólás, de valósképet nem kaphatunk.
    Egyébként én szívesen elmegyek hozzád, megnézem amit megmutatsz, ha megmutatsz és szívesen beszélgetek veled. Ugyan így szívesen látlak. Mert tanyás és tanyás között is nagy a külömbség.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most olvastam az eszmefuttatásod a másik oldalon.
    Mondhatnám teljesen rendben van.
    De csak egy kivételt had mondjak: járvány.

Ezen lehet rágódni.
    Túrbózzuk fel, nem akármilyen, hanem szándékos, védõszer nélküli.
    A városba hamarabb rászabadul, minden fertõzött lesz. Gyorsan terjed.

Mondok egy másikat: egészséges víz.
    A városon ez az elsõ ami nem lesz, csak amit betáraztál.
    De még fertõzött se lesz. Nincsenek közkutak, nincsenek források. Tisztítani sincs mit.

A tanyára is lehet mondani pár dolgot.

Alap mû ez a cikk:
    http://www.duncanshelley.com/archiv_...o-beszamoloja/
    Kár, hogy az eredeti szinte teljesen eltünt a netrõl, csak a rövid verzió van meg.
    Mielõbb tovább ragozzuk érdemes elolvasni, bár szerintem mindenki ismeri.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!

<OFF>
    Nem akarom szétoffolni a témát, de a válasz érdekelne, ezért írom kiszürkítve.

Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Alap mû ez a cikk:
    http://www.duncanshelley.com/archiv_...o-beszamoloja/
    Kár, hogy az eredeti szinte teljesen eltünt a netrõl, csak a rövid verzió van meg.
    Mielõbb tovább ragozzuk érdemes elolvasni, bár szerintem mindenki ismeri.
    Nem erre a verzióra gondoltál? Vagy van még hosszabb verziója is?
    </OFF>

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    De csak egy kivételt had mondjak: járvány.
    Mondok egy másikat: egészséges víz.
    A városon ez az elsõ ami nem lesz, csak amit betáraztál.
    De még fertõzött se lesz. Nincsenek közkutak, nincsenek források. Tisztítani sincs mit.
    pár szó: járvány a városban könnyen végzetes lehet és tényleg jobb ez esetben vidék v. tanya.
    víz : Budapesten kb. 300 közkút van. egy része nyomos - pumpás kút tehát menni fog áram hiány esetében is. valamint én tudok 4 - 5 komolyabb méretû víztárazóról ahol több millió liter víz van.
    tisztítani való víz: Duna ...rákos patak, szilas patak, mogyoródi patak, gyáli csatorna, csepel végén bányatavak, kelen völgyben patak tóval,feneketlen tó, városligeti tó.
    hirtelen csak ezek jutottak eszembe.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Fûtés?
    Panelba?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Fûtés?
    Panelba?
    Akárcsak a Románok, fal kivésés, kályha, parkettafûtés.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...bár nem vagyok híve a város-vidék illetve a különbözõ felkészülések összevetésének,mert szerintem az a jó ha mindenki egy kicsit mindenhez ért.
    ...de játszunk el egy kicsit a gondolattal..

http://magyarprepperforum.org/showth...%E9rvek/page17
    ..ezt a vitát áthoznám ide,ha nem baj,mert nem igazán abba a topicba tartozik...lássuk mibõl élünk...

Nézzünk két azonos anyagi eszközökkel induló,teljesen egyforma családot,két egészséges harmincas szülõ,12 éves kamasz lány és egy két éves kisfiú...vagy egyedül állót...mindegy...
    ..mindketten 10 millió forinttal indulnak,ott és olyan ingatlant vásárolnak amilyet akarnak...fel kell készülniük egy bármikor bekövetkezõ összeomlásra és mondjuk egy évig kell húzniuk a nehéz környezetben
    nem zombiapokalipszis túlélése a cél..elõszörre vegyünk mondjuk egy laza pénzügyi összeomlást,az azzal járó,szállítási és ellátási problémákkal,zavargásokkal,bûnözéssel,az állami befolyás meggyengülésével,de még valamennyire mûködik a rendszer
    ...nem tudják,hogy az összeomlás,mikor lesz..lehet,hogy tíz év múlva,lehet,hogy csak pár hónapjuk van....
    Két út van...önellátás tanyán...vs....városi boldogulás....
    Tisztelt fórumtársak,mindenki a maga mentalitása,érdeklõdési köre szerint induljon el valamelyik úton...és írja ide.....sokat fogunk tanulni belõle és remélem jó kis vita lesz!
    Hm, ez az eszmefuttatás sántít.
    Elõször is nem ez a két véglet van, hanem ezek bõséges kombinációja is.

Másrészt elsõsorban nem az shtf túlélése az elsõdleges. Hiszen ha nincs szerencséd, akkor egy bankcsõdöt követõ tömeges randalírozásban is könnyen ottmaradhatsz. Pedig az csak laza shtf. Persze te is írtad, hogy nem a zombik túlélése a cél.

Pedig pontosan ilyen vonalon kellene gondolkodni. No nem konkrétan a zombikon, hanem az olyan fokú fenyegetettségen.
    A legtöbb shtf esetében az eseményt követõ fenyegetettség az, ami nagyon komoly kockázat.

Ha a preppinget, mint tevékenységet nézzük, akkor talán elsõdleges lehet a létezõ legtöbb féle fenyegetettséget minimalizálni.
    A legnagyobb fenyegetés ilyenkor a zombi. Az igazi is, meg a sima birka, tömegember, bûnözõ is.

Innentõl a nagyobb vs kisebb népsûrûség vita nálam már eldõlt.

Másrészt csak egy gondolat, de ha városban élsz, emberekkel körülvéve, és úgy hozza az élet, hogy néhány zombit komolyabb lapátütés ért, mikor fel akarták ásni a kertedet, és most el kéne kaparni valahová a maradványokat, nos, akkor hogyan csinálod ezt meg egy emeletes háznyi tanúval?