0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Vidéken:
- pottyantós,
- trágya gödör,
- meszes gödör,
- mangalicák,![]()
Maga az ötlet jó: hogy gondolkodjunk.
De ne csak gondolkodjunk, csináljuk!
Miért nem szervezünk szituációs gyakorlatokat? :-)
Ha város, akkor egy hétvége áram, fûtés és víz nélkül: szinte minden lakásban van fõcsap, zárjuk el! Fûtés, áram lekapcsol. Harmadik nap végén menekülési útvonal.
Ha tanya, akkor ott is minden lakapcsol (ha van közmû), de ott inkább a védelem, õrjárat és szintén a kimenekítés.
Vagy hasonló.
De igen, itt is erre hivatkozik.
35 oldal: http://as.hu/blog/?s=Opera+mini
.
Last edited by Doom; 12-30-2014 at 05:50 PM.
.
Last edited by Doom; 12-30-2014 at 05:50 PM.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
nem tudom miért gondolja minden vidéki hogy a városban csak panel van ? mienk téglaház vastag falak kémény, régen még cserépkályha is volt. helye megvan tehát bármikor be lehet állítani egy kályhát sparheltet. sõt szebbet mondok. a mi pince részünkbe van a kémény alja ahova szintén be lehet kötni kályhát. valszeg volt is mert megtaláltam a helyét.
bejárati ajtó erõs masszív fém ajtó amit belülrõl ki tudok támasztani egy vascsõvel. ( ki van mérve ), ablakokon rács ahogy Doom is írta.
ha el kell valami zombi hordát ásni max felváltva ásunk mert az ásó kevés.
közösség : mindenki ismeri a másik gyerekét apját anyját, némely esetben a nagymamát is és hogy kié melyik autó. haza tudsz szaladni úgy a játszótérrõl valamiért hogy vigyáznak a gyerekedre.
mint írtam nyomos kút van nálunk is több helyen. tûzcsap ereszcsatornák nagy háztetõ felület gyûjti a vizet.
szóval azt látom kicsit furcsa elképzelések vannak a városiakról a közösségekrõl lehetõségekrõl.
Thumbs Up |
A rendõr a lépcsõházból lesz az elsõ aki lelõ a vizedért. Vagy valamelyik családos akinek a gyereke a szomjanhalás szélén áll az fog baseballütõvel vizet kérni.
Sok ember között sokkal több agresszív, hülye, kiszámíthatatlan van.
A városban egy hét múlva több tízezer tonna ürülék, szemét halmozódik fel. A betonban nincs hova elásni, nomeg nincs is aki elássa. A panelok alatt folyosókat kell ásni a szarban mert mindenki kidobja az ablakon.
A sokezer tonna holttestrõl nem is beszélve.
Garantált járvány.
Ehhez még zombik sem kellenek, csak a közmûvek és egyéb szolgáltatások leállása.
Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!
Thumbs Up |
Érdemes megnézni a The Divide címû filmet. Kis túlzással, de az bemutatja, hogy kb. mi történik, ha összezárnak egy csomó "szomszédot" az apokalipszis után. A szomszédaimat, és úgy általában az embereket ismerve, aki kicsit is felkészült, az jobban teszi, ha minél messzebbre költözik a többi embertõl. Nekem meg se fordul a fejemben, hogy a szomszédaimból esetleg egy közösséget próbáljak faragni, mert semmit nem adnának hozzá a közösséghez, de elvárásaik azok lennének bõven. Ebbõl én nem kérek. Vasembernek pedig igaza van, egy rendõrben akkor se bíznék, amikor nincs shtf, hát még amikor az van. Õk lesznek késõbb a legveszélyesebbek, mert van lõfegyverük. Magyarországon kritérium, hogy elmebeteg, önzõ, hatalom mániás majom legyél ha rendõr akarsz lenni, persze tisztelet a kivételnek, de abból nem sok van.