Oldala 3 of 34 ElsõElsõ 1234513 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 21 to 30 of 338

Topic: Ki húzza tovább?

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    <OFF>
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése

...
    Pet palack! Ez jó!
    Miért? Nem csak az észjárás lehet csavaros!
    </OFF>

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom! Imádlak!
    Belemegyek a játékodba!

Mondjuk elfogadom, hogy a lakóközösség összetart és nem utálták meg egymást eddig.
    Nincsenek sérelmek.
    A rendõr nem megy át és lövi le a kutyádat, mert mikor szolgálat után pihenni akart, akkor mindig felugatta.
    A nemzedéki és szociális ellentétek is jól megvannak, mindenki rendelkezik tartalékokkal, aki pedig nem, annak adunk. Ráadásul mindenki marad a seggén, senki nem akar elhúzni a pitlibe.
    Legyen!

Miért is támadjalak meg?
    Jó, mondjuk észreveshem, hogy lehozod a kutyát pisilni, látok valami fényt, holott sehol áram, vagy a szinglire fáj a fogam, akit rég kinéztem. Most jól meg akarom durrantani.

Zárt lépcsõház, bedeszkázva.
    Beakarok menni, elkezdem bontogatni. Mit csináltok? Lelõttök?
    Maradjunk a verbális erõszaknál: elküldötök a picsába.
    Nosza rátok gyújtom a házat. Felgyújtom a szemétledobót, kukákat, vagy összehalmozok szemetet a deszkázott ajtónál. Láttatok már lakótelepi tüzet? A füst a legveszélyesebb, mindenhol felmegy, a közmû aknákon, stb. A lépcsõház lassan megtelik, elkezd beszivárogni az ajtókon. Lehet felhasználni a víztartalékot.
    De mûanyagot kezdek égetni, legjobb, ha kuka ég. Felete kátrányos folytó füstje van.

Ha szerencsétek volt és nyertetek pályázaton pénzt és hõszigeteltétek az épületet nungarocellel, akkor má lángokban áll az egész. Lángrakapnak a nyílászárók, mûanyag redõnyök.

Következõ lépésetek?
    [QUOTE=Doom;49858]..szóba került a védelem ,biztonság kérdése..
    Vizionáljunk akkor egy ilyen laza zombi apokalipszist...
    Pár adat - 14 lakás a lépcsõházban,
    a lakók szerkezete,- 1 lakást nem laknak,-2 albérlet ,rendõr,fiatal házaspár+ egy egyedül álló pasi,-2 idõs házaspár,-1 egyedül álló néni,-6 család gyerekekkel,-1 negyvenes ügyvédnõ szingli,és mi a kutyával....ja az állatkák..1 roti,2 snaucer+az én kutyám (halálra tud bárkit nyalogatni )
    ..a fsz.-i lakásokon alapból rács van,szinte minden ablakon redõny,hátul világító ablakok(se perc be lehet deszkázni),a lépcsõház ajtó,alapból zárható..
    ...a lakóközösségnek ezt kell védenie..ha úgy hozza a sors,...

...nézzük ugyanezt a szerkezetet....vidéken...szerencsés esetben egymás mellett lévõ telkekkel(bár ez utópia,de játszunk el a gondolattal)...átlag 1000m2...mondjuk utcafront 20 méter...(az elõny több kutya van)...tehát egy 280*50 méteres terület védelmét kell ellátni....

..alapvetõ harcászati dogma,mióta világ a világ,hogy a hagyományos eszközökkel vívott harcokban,vész esetén a várakba,erõdítményekbe vonulnak vissza az emberek,
    ..minél kevesebb ajtó,ablak,kis terület...azért én nem gondolom,hogy rpg-vel rohangálnak majd a zombik....[/QUOTE

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    nem tudom miért gondolja minden vidéki hogy a városban csak panel van ? mienk téglaház vastag falak kémény, régen még cserépkályha is volt. helye megvan tehát bármikor be lehet állítani egy kályhát sparheltet. sõt szebbet mondok. a mi pince részünkbe van a kémény alja ahova szintén be lehet kötni kályhát. valszeg volt is mert megtaláltam a helyét.
    bejárati ajtó erõs masszív fém ajtó amit belülrõl ki tudok támasztani egy vascsõvel. ( ki van mérve ), ablakokon rács ahogy Doom is írta.
    ha el kell valami zombi hordát ásni max felváltva ásunk mert az ásó kevés.
    közösség : mindenki ismeri a másik gyerekét apját anyját, némely esetben a nagymamát is és hogy kié melyik autó. haza tudsz szaladni úgy a játszótérrõl valamiért hogy vigyáznak a gyerekedre.
    mint írtam nyomos kút van nálunk is több helyen. tûzcsap ereszcsatornák nagy háztetõ felület gyûjti a vizet.
    szóval azt látom kicsit furcsa elképzelések vannak a városiakról a közösségekrõl lehetõségekrõl.
    Igen ez nagyon jó!
    Egyébként 15 évig társasházakat üzemeltettem, panelt, téglát, kertvárosit, V. XIII. XII. I. II. kerületekben, tehát eléggé jó a rálátásom.

Kémény! Nagyon jó!
    Tehát ha ott akarsz telelni MOST nézesd meg. Lehet, hogy beomlott, nincs huzatja. Sok helyen a tetejére egy csempe vagy cementlapot tettek, hogy ne ázzon be. Egy idõben a gáznak bélelték, de olyan vékony alu csõvel, ami a fatüzeléstõl egyszerûen elég. Tehát csináltasd meg a kéményed. Egyúttal építtes egy kályhát, ha lehet csikóst, hogy fõzni, vizet melegíteni is lehessen. Vagy vegyél egy tea tûzhelyet.

(mint látjátok nem ellentmondani akarok, mert semmi nem fekete és fehér)
    Last edited by Morpheus; 12-25-2014 at 08:03 PM.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    értem a problémákat de igaza van mindenkinek valahol. minden oldalnak van sajátossága és nehézsége. ezeket a réseket kell megszüntetni vagy kitalálni ellene valamit.
    egy tanya védelme sem könnyû sõt nehezebb mint egy házé és elõbb támadják meg a kaja és cuccok reményében mint a városi házat.
    felgyújtani csak bosszúból hiszen akkor nem jutok én sem használható cucchoz. sokan el fognak menekülni a városból vidékre rokonokhoz a fosztogató bandák is ezt fogják tenni akár a vidéki nagyvárosokból is.
    nagyon nehéz kérdések és nincsenek jó válaszok szerintem.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Rács!
    Azzal vigyázzunk, mert kelepce is lehet. Egy mûködõ kocsival egyébként fél perc alatt kitépem keretestõl vagy a falból. Ugyanakkor bezár.

Nézzünk más alternatívát.
    Drágább, de biztonságosabb. Ollós rács, detektív rács, fém redõny, fém felhúzható rács. Ezek 12 voltosak de kézzel is tekerhetõk, persze csak belülrõl.
    A szomszédomnak olyan zsaluja van, ami kívülrõl fa borítású, de belülrõl erõsített vasrács. A golyóállóság miatt még a vaslemez sem lenne rossz. De belülrõl nyitható legyen, mert koporsód lesz a várad!
    Last edited by Morpheus; 12-25-2014 at 08:04 PM.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Igen ez nagyon jó!
    Egyébként 15 évig gársasházakat üzemeltettem, panelt, téglát, keftvárosit, V. XIII. XII. I. II. kerületekben, tehát eléggé jó a rálátásom.

Kémény! Nagyon jó!
    Tehát ha ott akarsz telelni MOST nézesd meg. Egyúttal építtes egy kályhát, ha lehet csikóst, hogy fõzni, vizetmelegíteni is lehessen. Vagy vegyél egy tea tûzhelyet.
    sajnos igazad van nem minden kémény üzemel. én megnézettem pont ezért és tervben van a kis kályha beszerzése. bélést nem tudtam pl. hogy ennyire gond lehet köszi a tippet hozzá.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A mai nap is hozott tanúlságot.
    Egy kislányt kellett felvennem Pesten. Olyan szinten nem tud tájékozódni, hogy fél sarokkal arréb nem tudta merre van. Sokan élnek városon olyan vidékiek is, akik egyáltalán nem ismerik a várost. A nagytöbbség azt sem tudja merre induljon el, ha nincs metró.
    Rendben, hogy berendezkedsz és húzod amíg lehet, de minek? Rettegni? Védekezni?
    Aztán egyszer csak elindulni? Mikor jön el az az idõ? És merre? Minek?

Ettõl egyel jobb fokozatnak tartom, ha van vidéken egy menedéked.
    Ez lehet egy üres hétvégi telek veteménnyel, kúttal, esetleg egy pincével. Ide még lehet tenni egy föld alá rejtett kis kuckót, ahol melegben, szárazon lehetsz. Vagy egy üres bódét nyitva, hogy ne törjék fel.
    Amikor kell kimégy és belakod, azzal amid van.

Következõ fokozat, hogy ott él valaki és állatok is vannak. Õ az õrzõ.
    Volt ez az amerikai túlélõ sorozat, ott egy ilyen kapta a legmagasabb elismerést. Öt család tartotta fenn, õk építették, de csak egy lakott ott életvitelszerûen.
    Egyébként ilyen is van itthon, többrõl is tudok.

Élelem:
    Abban nem értünk egyet, hogy nagyvároson van a legtöbb élelem.
    Valóban vannak raktárak, ezek elsõdleges célpontok lesznek. Vidéken alapanyagok vannak, feldolgozó üzemek, ezekbe nem városról szállítják az alapanyagot. Vagy nézd meg a nyagbani piacot. Ott semmi nem terem.

Vidéken vannak vadak.
    Városon maximum állatkert vagy házi kedvencek.

Van még mára történetem, igen mozgalmas nap volt.
    Hazafelé a kukorica tarlón mezgerelt egy sánta vadmalac. Olyan süldõ forma. Már menetben láttam, visszafele is ott volt. Nosza kiugrottam és majdnem elkaptam. Ha terepjáróval megyek, biztos megvan. Sánta volt, utolértem volna, csak becsörtetett egy láposabb területre, ahová utcai ruhában nem mentem utánna.
    Eddig kétszer fogtam malacot. Egyszer a szomszéd udvarán visított kora reggel, egyszer pedig a tanyától nem messze találtam. Van, hogy elhagyja az anyja, vagy kilövik. Ilyenkor elég szelídek, nem ismerik az embert. Lassan meg lehet közelíteni, én a kabátom dobtam rá.

Elképzelem ahogy a városi így vadászik kutyára. :-)

Hozzánk bejárnak a nyulak és télen a szarvasok is.
    Last edited by Morpheus; 12-25-2014 at 04:37 PM.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mondok még két példát, ellentétet, elég szélsõségeset:
    A városi ember többsége, ha nem kapja meg a redbullját, ideges lesz.
    Vidéken van olyan család, akik körbeülik a máshol kidobott sütõolajat és kenyeret tunkolnak bele. Ez a vacsorájuk.
    Már most elkezdõdött a túlélési harc.
    A rég nem mûvelt kerteket felássák, újra állatot tartanak. Kikapcsolják a gázt, szétválogatják a szemetet és az éghetõt eltüzelik. Mindent eltüzelnek. (Mondjuk tönkre is teszik a kéményt, a kályhát, de nem számít csak ma ne fázzanak.) Felkészültebbek és nagyobb a tûrõképességük.

Volt szó az összefogásról.
    Nos, nálunk lassan több a prepper, mint az õslakos.
    De ez sem számít. 21-én kb negyvenen ültünk asztalhoz. Mindezt este, kint a szabadban. Helyiek, jött-mentek, még a "csõcselék" is. Mert az is jó valamire.
    Minél nagyobb a baj, anál jobban összetartunk, segítünk.

Hosszú volt ez a nap...
    Délután a lovaim kijöttek és átmentek a szomszéd tanyára. Öt kanca meg egy csõdör. Az ottani három kancához. Nem volt egyszerû hazahoznom õket.
    Bementem a tanyára és az ünneplõ asztaltól álltak fel az emberek. De a fáradtan hazafelé kerekezõ juhász is letette a biciklit az árokpartra és jött. Végül négyen hoztuk haza õket. Egy ember még a kocsimat is hozta.

Megvárták míg megjavítom a villanypásztort, majd visszavittem õket.
    Bementem a tanyára és elnézést kértem, amiért megzavartam az ünneplést. A legjobb pálinkámból tettem az asztalukra. Azt adtam a segítõknek és a juhásznak is. De nem ezért jöttek, õk is tudják, hogy bármikor ugrok én is ha kell.

Nekem is van pár ilyen pálinkám.
    Bár legutóbb egy üveg levendulás mézkülönlegességet kaptam.

Nekem is vannak rossz tapasztalataim. De gyûlnek a jók is.
    Last edited by Morpheus; 12-25-2014 at 08:05 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hasznos dolog jóban lenni a szomszédokkal és a környezeteddel és most nem a felületes jó pofizásra gondolok akik aztán kibeszélnek a hátad mögött és egy szál gyufát nem adnának ha kérnél hanem akik segítenek ha valami baj van. Ezért irigyelem a vidékieket mert ott azért jóval másabb a mentalitás mint városokban.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ne általánosítsunk.
    Nálunk egészen jó a helyzet. Vannak nézeteltérések. De ha baj van, mindenki mozdul. Nem tudom mikor, miért alakult így, ebbe cseppentem bele.