0
9 éve túrázok, volt már sokféle bakancsom, sivatagi, fekete bõr surranó, túrabakancs, munkavédelmi bakancs és túráztam sokszor futócipõben is. A Téry Ödön 50km-es teljesítménytúrát két évben egymás után megcsináltam egyszer a surranóban következõ alkalommal futócipõben, hát a surranónál szétment a lábam vártam már h mikor vehetem le és fekhetek le aludni ellenben amikor futócipõben mentem, amikor célt értem sem voltam annyira fáradt, hogy le kelljen ülnöm. Nem is beszélve arról hogy a surranó feltörte a lábam több helyen a futócipõ egy helyen sem.
Nekem nagyon fontos hogy a lehetõ legtöbbet tudjak menni és proffesszionális bakancsokban többet lehet menni mint merev talpú surranókban. És egészségügyileg is jobb, öreg koromban késõbb kell majd bottal járnom...
Nekem az elsõdleges szempontok:
- minél nagyobb táv leküzdése
- izületek védelme
- kényelem
- vízállóság
Az már csak másodlagos, ha a szederbokor kicsit megtépázza a bakancsomat... a lábam fontosabb. Amúgy meg már nagyon rég nem kellett szederbokorban túráznom, meg elkerülöm az efféle nehéz terepeket ha lehet.
"Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Dani egy jó túracipõ és kamásli kombinációján még nem gondolkoztál? Mióta megvan a North Face túracipõm, a nagy bakancsom porosodik a polcon. Nagyon szeretem ezt, mert könnyû és hosszú távon is kényelmes. Ennek ellenére jól tartja a lábfejem és megállja a helyét nehéz terepen is.
Aztán ha jön az olyan idõ mint múltkor a hegyen, akkor meg feldobni egy jó kamáslit hozzá.
Patakon átgázolni azért nem lehet benne, de a kényelemért ezt a kis kompromisszumot meg lehet hozni
De, gondolkozom rajta volt is bõr kamáslim, de azt nem ajánlom senkinek mert nehéz. Most meg az esõvédõ nadrágom helyettesíti a kamáslit hidegben úgysem gond ha rajtam van, mert pluszba melegít, de nyárra meg amikor már melegebb van tervezem a kamásli beszerzését.
Na meg majd gondolkodj te is hova menjünk túrázni... Én gondolkodok egy Börzsönyön keresztül át Szlovákiába 2-3 napos túrán.
"Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."
40E Ft-os Salomon Gore-Tex túracipõm fél óra folyamatos vizes fûben gyaloglás után átázik. Elõtte semmi vizet nem kapott, szóval nem ráterhelés.
Nos az õszi Mecseki túrán kifogtuk a Meleg-mányi völgyi patak áradását, és utunk sajna átvezetett rajta néhányszor.
Magas szárú bõrbakancsot hordunk kamáslival, így minimális vizesedéssel történt átkelés a majdnem térdig érõ vízben.
Íme másnap amikor kezdett apadni megörökítettem csapattársam átkelését akkor épp vízért mentünk a forráshoz.
Mindenki döntse el maga milyen feladatra, milyen bakancsot visz magával.
Ebben a helyzetben a textil bázisú bakancsok a 3 napot nem bírták volna ki átázás nélkül, kívül vizes bakancsot esélyünk sem volt a terepen pótlólagosan impregnálni.
Már az utódját sem találtam meg, amit bekönyvjelzõztem. (Mi a fene, divatvilág beszivárgott, már nem divat a tavalyi?) Most így hirtelen az X Ultra GTX vagy az Eskape GTX, amit találtam hasonlót.
Kb. 1 éves volt a túrán, utcára nem használt.
Nem lett túra elõtt impregnálva, az biztos, de gondoltam goretex azé' van.
Pár hete egy ilyet újítottam. Azt hiszem most kiderül, hogy muzsikál...szakad a hó itt a nyugati végen....
"Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD
Nekem egy ilyenem volt évekig , nagyon jól tartotta a lábam , napi 10 órát használtam .
Most ezt hordom , ez is nagyon kényelmes .
Szerintem ezek a munkavédelmi bakancsok bármilyen körülmények közt megállják a helyüket , a jobbfajta katonai bakancsokkal egy minõségbeli szinten vannak .