Oldala 8 of 34 ElsõElsõ ... 67891018 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 338

Topic: Ki húzza tovább?

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Francba akkor ezt csúnyán benéztem, lehet hogy mégiscsak életvitelt kellene váltanom.
    Viszont ha már mindenki számolgat...
    A rezsim (közösköltség, villany, gáz, internet, tv) saccperkábé két nap.
    A gázolaj(kicsit sok mert a vécére is kocsival megyek) legyen szintén két nap.
    A kaja nagyon változó, de legyen mondjuk hat nap.
    A többit arra költöm amire éppen kell, és este tízkor is el tudok menni a teszkóba sztracsatellás jégkrémért.
    Ahhh, nekem ez így pont jó, inkább mégse váltok életstílust.
    Majd ha úgy alakul elmegyek vidékre betakarítani amíg a gazdák a városokban gyújtogatnak.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Rendben köszönöm, én is úgy gondoltam hogy jobb ha az állambácsi nem tud róla hogy mid van. Csak azt nem tudtam hogy mennyire utaznak az ilyen gazdákra és milyen eséllyel lehet lebukni.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..szóba került a védelem ,biztonság kérdése..
    Pár adat - 14 lakás a lépcsõházban...
    Halkan megjegyzem a következõket

1) bármilyen panelból ki lehet füstölni az összes lakót 15 perc alatt... 2 embernek 2 oldalról

2) vízhiány esetén a lakók letuszkolják a cuccost a WC-n kevéske folyadékkal. Ez egy idõ után mivel nincs megfelelõ víztartalom az elfolyáshoz, duguláshoz vezet. Ennek max. ideje kb. a 2. hét.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Már párszor leírtam, hogy 25 kilót fogytam egy év alatt, mikor kiköltöztem a tanyára.
    Ezek az illatos, egyébként nagyon finom, ízesített ipari szemetek pangtak a beleimben.
    De ez egy teljesen más kérdés.

De lenne nekem is egy:
    A 40-et betöltött fórumtársakat kérdezem, ki érzi úgy, hogy minimum 10 kiló plussz súlyt hord?
    Õszintén!
    Mert az utcán azt látom, hogy az emberek 80-90%-a és sajnos a nõk is. Városi, vidéki, mindegy.
    Tudjuk, hogy a kajától van. A rákról és a cukorról nem beszélek.
    Tehát szép, vonzó, illatos, ízletes. Jó étvágyat!

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom!

45 évig én is ezt a szemetet ettem. Tudom, hogy nincs más választás. Csak had ne ájuljak el tõle. :-)

Írtátok a kutat. Nyomós kút és tûzcsap. A nyomós kútnál nem tudom mit értettetek, de ha a kék kutakat, azok egyszerû hálózati vizek, beleértve a tûzcsapot is. Tehát van benne, amíg van nyomás. A nyomás úgy jön létre, hogy egy víztoronyba, vagy egy magaslaton lévõ vízmûbe ezer liter szám tárolják a vízet. Oda szivattyú juttatja. Tehát ha nincs áram, akkor ez a készlet véges.

Esõvízgyûjtés mindenhol lehetséges.
    Itt az a tapasztalatom, hogy Pest (ami mondjuk különleges ebbõl a szempontból) meleg. Miközben a peremkerületekben hull a hó és esik az esõ, a belvárosban hetekig semmi. Az aglomerációban lehull minden. Ez a hatalmas feláramló hõtõl van. Mondjuk ha nem járnak az autók és leáll a fûtés, biztos sûrûbben leszakad az ég.

Társasház.
    Mkndegy, hogy panel vagy egyéb. Egy dolgot kihagytunk ez a tetõ!!
    Még a cserepes tetõkön is át lehet jutni, a laposról meg ne is beszéljünk. A nem egyedülálló házakra itt nagy veszély leselkedik. Innen a lihthoffok is könnyen betámadhatók, egy agyament 1-2 emeletnyit simán leereszkedik és berúgja a fürdõszoba ablakot.

Energia:
    Ami a hátrány, az az elõny is.
    A társasházak kb 21-30 méter magasak. Ennyi magasságot jól ki lehet használni egy gravitációs motorhoz. A lihthoffba leereszkedõ súly akár egy órán keresztül is termel áramot. Na nem sokat, 12 volt, 6 watt, de nem kell aksi, amikor mozog, van áram. Ez töltésre kiválló.
    Napelemnek számtalan hátránya van. Figyelemfelkeltõ, sérülékeny és mondjuk most is alig tölt, mert borús az ég. Jó ha van, de ne építsünk csak erre. Egy bárház tetejére feltehetünk egy kerékpár kerékbõl épített szélkereket is. Ez is 6 watt. Olcsó bekerülés és bármikor felállítható. A dunapart környékén folyamatos légmozgás van.
    A jó öreg stirling motort, peltier elemet se hagyjuk ki. Ha melegvízre van szükséged, akkor már érdemes egy stirlinget üzemeltetni.
    Mérési eredményeim:
    5kg kukoricacsutka: 50 perc áramtermelés, 25 liter 70 fokos víz.
    5kg napraforgó szár: 40 perc áramtermelés, 25 liter 70 fokos víz.
    5kg akác: 120 perc áramtermelés, 3*25 liter 95 fokos víz!

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Társasházaknál az elsõ napokban ki kell pakolni a pincét. Nagy valószínûséggel el fogja önteni a szennyvíz.
    A belvárosi pincék valamikor szintén átjárhatóak voltak. Légoltalmi szempontokból készültek így. A kis nyílásokat mindenhol lefalazták, de csak 12 es téglafal, könnyen bontható!

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tanya betámadása:
    Igen, sakkban lehet tartani. Nálunk mondjuk a fõépületben van víz és wc, ami akkor is üzemelni fog. Sok helyen komposzt wc-t használnak, ami szintén pár napig jó.
    Ahogy be lehet lõnni, ki is lehet lõnni. Folyamatosan tûz alatt lehet tartani és ki lehet menni, hátulról megkerülni.
    Ezen a téren a helyismeret és a gyakorlatozás a döntõ.
    Itt lehetne taglalni a stratégiát, hogy mit és hogyan. Végülis ezt szeretném, ezért vagyok itt. De nem gépe lõtt ülve, hanem menjünk ki. Esetleg vigyünk airsoft fegyvereket.
    Értitek már miért szervezek gyakorlati képhést?! :-)

Víz: járom kutam van, három vízéren. Három forrás a közelben. Ezért jöttem ide. :-) :-) :-)

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja a tetõ!
    Az tényleg gáz. Most is onnan törnek be. Leugranak a teraszokra, stb.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló gyûjtögetõ Hozzászólás megtekintése
    Rendben köszönöm, én is úgy gondoltam hogy jobb ha az állambácsi nem tud róla hogy mid van. Csak azt nem tudtam hogy mennyire utaznak az ilyen gazdákra és milyen eséllyel lehet lebukni.
    talán ezért tartunk itt mert arra biztatjuk egymást hogy hogyan csaljunk adót és hogy feketézzünk. számla és minden nélkül. tudom sok a sáp de ennyi is marad amig így gondolkodunk.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A szemét tûzveszélyes is!
    És míg te leviszed, elásod, más kiönti az ablakon. Na ez is szép lesz!