Oldala 5 of 11 ElsõElsõ ... 34567 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 106

Topic: Vízönellátás

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Scabiosa Hozzászólás megtekintése
    Pedig nem jött be. Kerámia cserepes a tetõnk, azon túl csak a fém csatornával érintkezik a víz. A hordó is új volt, tehát onnan sem származhat a szennyezõdés.
    Hihh jó kis fejtörõt adtál fel, kíváncsian várom a fejleményeket. (biológiai, vagy kémiai a cucc)

Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Megvan a minta, bár nem sötét üvegben, ugyanis az nem volt. Alufóliával körbetekerhetem, ha ez számít. Mik a teendõk?

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Megvan a minta, bár nem sötét üvegben, ugyanis az nem volt. Alufóliával körbetekerhetem, ha ez számít. Mik a teendõk?
    Milyen vastag az elkülönült, úszó anyag a víz tetején? Azért kérdezem, mert valamilyen módon el kell(ene) majd választani a víztõl.

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Az én "mintám" felett nincs más, csak az égbolt, onnan jön egyenesen. És a fekete cucc olajos. (Akár olajos korom is lehet.)
    Ez attól van, ami kutatásokkal alátámasztott tény,ami a budapestieket és nagyvárosi lakókat megkülönbözteti a vidékiektõl. Ti. a nagyvárosi lakosoknak fekete fika van az orrukban, míg a vidékieknek inkább zöldes. (Tudod, a zöldövezet hatása).

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Addig is tölts kb. egy decit egy pohárba. Keress egy tutira 100 százalék gyapjúból készült ruhát, majd húzz ki belõle egy vékony szálat. Nem kell sok, kb. 4-5 cm hosszú legyen. (Én a zoknimból szoktam ilyet.) Ezt tedd bele a vízbe és tegyél még bele egy késhegynyi citromsavat, vagy csavarj bele kis citromlét. Forrald fel. Nem kell fõzni, csak elsõ forrásig, majd vedd le a tûzrõl. Nézd meg a gyapjúszálat, majd írd le , tapasztalsz-e látható változást a gyapjúszálon és mi az.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tiszteletem!
    Hozzászólásom, lehet hogy felhördülést fog kiváltani...de mindegy.
    A Rába partján lakom egy lepukkant parasztházban, a településen nincs csatornázás.
    Az elsõ húzásom volt, a közmûvek felszámolásához, a víz kiköttetése.
    Az udvarban van egy ásott kút, kb 4m-en van a vízszint, azt kitisztítva, kiszivattyúzva, egy búvárt leengedve a vízellátásom megoldva.
    Mindenki azt kérdezi: bevizsgáltattad a vizet? A válaszom általában kimerül annyiban, hogy kóstold meg, szagold meg, nézz át rajta... A faluban 60-90 éves emberek isszák, és még élnek.
    Azt mondom, ha fõleg teát iszol, akkor a bakteriális problémák nagy része kiküszöbölve (én több mint 5 éve iszom, és kiváló egészségnek örvendek)
    Vízkérdésben szerintem az a fontos, hogy mindig nézd meg, hogyan viszonyul a fellelhetõ vízhez az ott élõ fauna. (Emberek, állatok, növények...) Ha fogyasztják és nincs 3 lábuk , akkor te is ihatod. Figyeld az emésztésed,ha valamiféle kiválasztási problémád lesz (gyomorgörcs, híg széklet...), állj át a teára!
    Nem véletlen hogy Afrikában minden háztartás egyik alapja a nagy teáskanna!
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    MINDENKINEK TUDOM AJÁNLANI VÍZTISZTITÁS CÉLBÓL , ÉS NEM CSAK, EZT A NAGYON PROFI OLDALT: http://tulelniatermeszetben.blog.hu/

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Tiszteletem!
    Hozzászólásom, lehet hogy felhördülést fog kiváltani...de mindegy.
    A Rába partján lakom egy lepukkant parasztházban, a településen nincs csatornázás.
    Az elsõ húzásom volt, a közmûvek felszámolásához, a víz kiköttetése.
    Az udvarban van egy ásott kút, kb 4m-en van a vízszint, azt kitisztítva, kiszivattyúzva, egy búvárt leengedve a vízellátásom megoldva.
    Mindenki azt kérdezi: bevizsgáltattad a vizet? A válaszom általában kimerül annyiban, hogy kóstold meg, szagold meg, nézz át rajta... A faluban 60-90 éves emberek isszák, és még élnek.
    Azt mondom, ha fõleg teát iszol, akkor a bakteriális problémák nagy része kiküszöbölve (én több mint 5 éve iszom, és kiváló egészségnek örvendek)
    Vízkérdésben szerintem az a fontos, hogy mindig nézd meg, hogyan viszonyul a fellelhetõ vízhez az ott élõ fauna. (Emberek, állatok, növények...) Ha fogyasztják és nincs 3 lábuk , akkor te is ihatod. Figyeld az emésztésed,ha valamiféle kiválasztási problémád lesz (gyomorgörcs, híg széklet...), állj át a teára!
    Nem véletlen hogy Afrikában minden háztartás egyik alapja a nagy teáskanna!
    Nincs ezzel semmi gond, Magyarország területén a vizek túlnyomó többsége közvetlen fogyasztásra alkalmas. Lehet, hogy kissé több benne a nitrát, mint a vonatkozó határérték, de ez felnõtteknél nem okoz gondot. (Olvastam egy angol tanulmányt, mely szerint jobb, ha van a vízben nitrát, mintha nem lenne...) Az élettér vizéhez hozzászokik a fogyasztója. Amennyiben vendégek jönnek, fõként a kisgyerekek, javaslom, nekik vegyél ásványvizet.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak két képet tennék fel... hogy mennyire komolyan gondolom a "tisztítatlan" víz fogyasztását.
    A konyhafülke közvetlen norton kúttal való vízellátása a munkaasztal alatt.
    Egy gáz van vele, hogy egy-két liter vizet ki kell nyomni pocsékba, mert a munkahenger vasból van, és az elején vasas víz jön belõle.
    Tavasszal remélhetõleg készítek egy rozsdamentes munkahengert. Addig megfelel...
    Csatolt képek Csatolt képek
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Közép-Dunántúl
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ivóvíz tárolásra IBC tartály helyett ajánlom figyelmetekbe a bortartályt. Ezek üvegszálas anyagból készülnek, ha kell könnyen javítható, UV álló , 1000-3000 literesek , be lehet menni a tartály belsejébe, ha tisztítani kell. IBC-nél ez nem megoldható, ha bealgásodik-bezöldül a tartály nem tudod kitisztítani. Több csap van rajtuk, könnyen engedhetõ belõle a folyadék. Elõéletük ellenõrizhetõ, ezekben nem tárolnak vegyszereket, valószínû csak bor volt bennük korábban. Hátránya hogy drágább. Pl:
    http://olx.hu/hirdetes/bortartaly-ID...tml#9131141304
    Üdv!