0

Nem véletlenül nem írtam egyéb épületet!
Egy magánházat le tudok védeni bármennyi molotov-koktéllal szemben! De mire bambán-pislogva eljut esetleg hogy eldobja a 20-t, addigra kap egy slúlót a gyomrába , de inkább a tökébe, hogy :
1) ne keljen takarítani a tetemét a közelbõl, mert sebesülten reflexszerûen menekül mindenki egyre távolabb
2) vigye hírét, hogy hogy járt. bármilyen kis-nagy banda sem fog reszkírozni egy hasba-lövést, vagy egy kasztrálást, inkább megy máshova védtelen áldozatokra.
..tehát egy magánházat, tanyát nagyon le lehet védeni, míg egy panelt-társasházban hiába véded le a saját lakásod (mert azt is le lehet védeni), a tûz a szomszédból körbefog.. kivédhetetlen.
Last edited by Mizu; 12-28-2014 at 07:44 PM.
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ebben nem értek veled egyet teljesen. Ha csak lokális a gond, akkor az adott területet jobban megviseli vidéken, mert a megélhetésüket viszi el. De ha országos a vész, akkor a városi rosszabbul járhat. A falusi a feleslegét adja el. Ha nincs felesleg, mert a megmaradt termést inkább megeszi, akkor a városinak nem jut élelmiszer (vagy sokkal kevesebb, sokkal silányabb jut sokkal drágábban).
Thumbs Up |
Részben egyet értek veled, mert tisztességes munkával meg lehet élni a mezõgazdaságból és az állattartásból is. De szerintem az itt leírtak mégsem válaszok a feltett kérdésre. Mert a ki nem fizetett pénz és a megtermelt javak még nem "pozitív pénz". Egyikkel sem lehet közüzemi számlát vagy cserekereskedelemben be nem szerezhetõ terméket kifizetni. Ehhez a megtermelt javakat értékesíteni kell. Ez újabb idõ és újabb költség még nemhivatalos úton is. És mindenképpen szükséges hozzá a fizetõképes kereslet. Azok fogják megvenni a termékeidet, akik nem tudják vagy nem akarják megtermeli és meg tudják fizetni. Õket nevezhetjük úgy, hogy városiak? De ha mindenki (na jó, a nagy többség) ráébred az önfenntartás helyes útjára és megtermeli a magának valót, akkor kinek fogod eladni? Ez együtt járna a munkád elértéktelenedésével, mert a keresleti piacot a kínálati váltja fel, ami az árak eséséhez vezetne.
A kérdés továbbra is nyitott, hogyan lesz a megtermelt javakból készpénz? Kivel, hol és mikor lehet az árút pénzre váltani? És akkor hol lehetne ha mindenki megtermelné a magának valót?
Mennyi piromán! :-) :-) :-)
Ott tartottam, hogy szemetet, fekete fójtó füstel égõ kukát gyújtottam a bedeszkázott lépcsõház elõtt...
De mivel Doomot nem sikerült kifüstölni, sõt TUDOMÁST SEM VETT RÓLA, így most a lihthofba dobálok matracokat, ágybetétekeg és bedobok utánna egy kis gyorsítót, azaz benzinespalackot..
Apropó!!!!
Tudtátok, hogy egy társasházban az utcán el lehet zárni a vízet, gázt??? :-)
Köcsög vagyok mi?!
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Itt válaszoltam neked, mert ez már kicsit off:
http://magyarprepperforum.org/showth...ll=1#post50143
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Ebben a témában itt utoljára írok, mert ez is elég off
Mindenkinek a dolga minõsíteni az állam tevékenységét. Elszámolással tartoznak nekünk, és sajnálatos, hogy ezt nem teszik meg.
A hibát meg nem kell keresni, az egész civilizált életünket átszövi, energiáink nagy része az azokhoz való alkalmazkodásra megy el.
Amúgy én nem szívesen fizetem a tb-t, mert ha orvoshoz kell mennem, a tajkártya után rögtön a boríték kerül elõ. Máskülönben nincs ellátás, vagy olyan, amit akár én is meg tudnék csinálni otthon, kis túlzással.
Thumbs Up |
Received: 209 Given: 243 |
Ha már szemét és fertõzések akkor ne feledkezzünk el a lehetõ leg kellemetlenebb vonzatáról: Patkány. Ez is egy elég nagy probléma lehet ha a városban van a túlélõ. Tanyán is baj ha megjelennek tömegével hiszen a terményen kívül a kisebb jószágokra is veszélyesek lehetnek ha jól tudom és a fertõzéseket ott is terjesztik...
Lifthook nem csak veszélyes lehet, jól kialakítva lehet menekülési útvonal is. Ja és Morpheus: Felmászol a tetõ csúcsára kezedben egy vagy több matraccal? Nem gondolnám. Bár lehet mi vagyunk szerencsés helyzetben mert lifthook van de nálunk a vége és felettünk nincs lakó így csak a miénk. Tetõre van csak akkora nyílása ahol befér egy ember.
Vizet nálunk a mi pincénkben lehet elzárni. Oda nem jutsz be hamar...
Doom haver!
Nem beszéltem arról, hogy egy panel-társasház kifüstöléséhez NEKEM (meg aki ért hozzá) be kell jutnunk a lépcsõházba (50 méternél nem lennék közelebb), nem írtam, hogy be kell hordani az égõ anyagot, nem írtam, hogy a lépcsõ alján kell táplálni a tüzet, nem írtam, hogy egy óra kell erre, nem írtam hogy szalonnázni fogok..
Amit írtam viszont, hogy " 15 perc alatt 2 ember 2 oldalról kifüstöl bármilyen bérházat ".
Lehet nem volt világos a dolog, akkor még 1x:
15 percen belül garantálom, hogy mindenki fuldokolva, félig vakon fog elõ mászni és kint tántorog, akár terítékre kínálva fel magát bármilyen lépcsõházból!
Nem a levegõbe beszélek, higgy nekem!
Mire lenne ez jó akárkinek?
1) a benti cuccok épségben, várnának a bandára. Ha csak 10 konzerv, akkor annyi...
2) a többi szomszédos lépcsõházak ezek után maguktól ajánlják fel amit csak kíván a banda. Kaját, felszerelést, asszony..stb..
Mielõtt elszállna valakinek az agya, nem az én stílusom, nem vagyok bandázós élõsködõ típus, de ha én és még sokan megtudják tenni, akkor talán azok is akik bandába verõdve ez lesz a módszerük.
Ettõl függetlenül elbagatellizálhatod a dolgot és válaszolhatsz megint cinikusan... csak egy észrevétel volt részemrõl![]()
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Thumbs Up |
Érdekes felvetés, remélem csak fikció
Azért azt vedd figyelembe ha arra kerül a sor(világvége, bandák fosztogatnak)nem lesz törvény, és sok embert nem fog érdekelni más élete ha a sajátja forog veszélyben.
Ha nálunk gyujtogatnál és otthon lennénk, akkor a füstbõl nem félig vak emberek tántorognának elõ, hanem díszsortûz fogadna a szemközti házból, a tetõrõl és a füstbõl
Thumbs Up |
Felejtsétek már el ezt a szándékos gyújtogatást, lesz tûzvész szerencsétlen balesetekbõl bõven, nincs villany->gyertyával világítanak, fa benzin gáz meg ami éghetõ azzal fognak fõzni meleget csinálni mindenféle sufnituningolt szarral + mivel eddig minden gombnyomásra mûködött rutinja se lesz a legtöbbnek ezeket normálisan használni.