0

Domm!
Te nem híd alatt fogsz vacogni, hanem együtt borozol velem, vagy valakivel egy tanya teraszán! :-)
Szerintem, ha a személyeskedést kihagyjuk, akkor ez egy nagyon jó fórum téma. Ne hisztizzetek csajok!!:-)
Számtalan jó hozzászólás.
Kicsit nehezíti a dolgot, hogy nem egy konkrét ismert házat védünk, mindenki a sajátját hozza elõ.
A gyújtogatásról: a legveszélyesebb és jó, ha felkészülünk rá. Sokkal valósabb veszély, mint higy belõnnek az ablakon.
Nem baj, ha ellentmondunk egymásnak, legalább jár az agyunk.
Poroltók! Össze kell szedni a poroltókat!
A társasházak kazán és lift gépházában kötelezõ. Évente ellenõrzik, mûködnek. Van ahol egész komoly mennyiség található. Te tudod, hogy van e nektek? Merre találod? Hozzájutsz?
A poroltó egyébként is a legjobb tömegoszlató fegyver! Próbáld ki! Fújd le a kiscsaládot a hétvégi pikniken. Ne félj, szódabikarbóna van benne. :-) :-) :-)
A halonnal inkább ne! Azzal a sört hûsd le. Bár már nem igazán található halon.
Vannak társasházak, amelyek kazánról mûködnek.
A régebbieknél a tetõn volt a kiegyenlítõ tartály, több ezer liter víz. Állott, lágy víz, de víz. Ha megbontod a földszinten a radiátort már van is folyóvized. :-)
Szóval gondolkodjunk Béláim!
Kazánon mindenhol van kiegyenlítõ tartály. Legfeljebb a pincében.
Inkább jegyzeteljetek. Nézz körül abban a házban. Szerezz kulcsokat. Fõelosztóhoz, padláshoz, stb. Nem lesz gondnok, közös képviselõ. Kérd el valami ürüggyel, például a tetõre antenna szerelõ jön, a pincében meg akarod nézni a strangelzáródat, majd másold le. De kérhetsz egy garnitúrát, hogy baj esetén van nálad és hozzád küldhetik a szerelõket.
Ja és egy egy hozzászólás persze nem mindenhol mûködik. De ha nálad igen, akkor használd.
Kedves Doom!
Elnézést ha megbántottalak, nem volt a célom. Csak félreérthetõen fogalmaztam. Nem te lettél "megfogva" hanem a gondolatmeneted lett megakasztva. Tudom rossz érzés, ha valaki még ha jó szándékkal is, de rámutat a tervek hiányosságaira!
Szóval, ha én lennék a helyedben, és meg akarnám védeni a lépcsõházat, a következõket csinálnám.:
Élõrre összeírnám hogy kik azok az emberek a lépcsõházban kikre lehet számítani, illetve kik a potenciális gyengébb láncszemek, és kik a bajkeverõk (ha vannak ilyenek). Ennek késõbb lesz jelentõsége.
Amikor beüt a baj összehívnék egy gyors lakógyûlést a lépcsõház földszintjén. (családonként elég egy ember)
Elmondanám hogy mi most a helyzet, és mire lehet számítani. Az a lényeg hogy legyél határozott, mint a ki biztos a dolgában, de ne parancsoló stílusú. El kell nekik magyarázni hogy mi fog nemsokára történni velük, ha nem csinálják azt amit TE mondasz nekik! Ekkor jó eséllyel melléd állnak, és te leszel egyenlõre a parancsnok.
Én a következõket csinálnám: Nem ragadnék bent a lépcsõházban, mert ott nincs mozgástér és már eleve egy sarokba szorított helyzet áll fel. A kinti ellenséges tevékenységet nem lehet kontrollálni. Az ember csak kullog az események után! Tehát, a lakókból állandó 24 órás 2-3 fõs felfegyverzett õrséget szerveznék a ház elé 2-3 órás váltásokban. A zûrösebb órákra a legmegbízhatóbbakból (a lista szerint) lehetõleg kutyákkal! Nem a világ legerõsebb õrségét kell felállítani, csak a környékbelieknél kell jobbnak lenni! Mint amikor a túrázókat üldözi a medve. Ott sem a leggyorsabbnak kell lenni, csak ne te legyél a leglassabb!
Mivel a fosztogatók zsákmányt akarnak, és nem meghalni, ezért inkább keresnek másik lépcsõházat!
Ha ott áll a bejárat elõtt 3 fegyveres marcona férfi: egynél machete másiknál baseball ütõ+ plexi pajzs a harmadiknál csigás íj. Az elég elrettentõ erõ lehet néhány napig vagy egy két hétig is!
Esetleg a bejárat elé lehet szorosan állni még egy zárt furgonnal is amolyan Mad Max stílusban.
Ez még jobban lelassítja a támadókat, és fedezéket biztosít! Az õröknél legyen PMR rádió! Ha gáz van akkor tudjanak szólni neked, vagy az ügyeletes helyettesnek. Ekkor ha riadó van, az elõre megbeszélt
terv szerint az ÖSSZES hadra fogható lakó azonnal lejön segíteni az õröknek. Ha van a lakók között vadász , az nem megy le a többiekkel, hanem a tetõrõl ad tûztámogatást. Mert AZ ERÕ A LÉGYSZÁMBAN VAN!
Így megakadályozható a lépcsõház felgyújtása is.
Hát így hirtelen ennyi jutott az eszembe errõl.
De, végiggondoltam és pont azért javasoltam.
- Nem írtam, hogy 6-10 fõs fosztogató banda. Azt írtam kiseb-nagyobb. Kérlek figyelj jobban oda, mert ez is fontos egy felkészülõnek!
- Pont a lényeg, hogy viszi a fájdalmát a többiekhez. Olyan sebet kell rajta ejteni, ami nem teszi mozgásképtelenné és nem öli meg csak késõbb, vagy harcképtelenné teszi.
- Egy fosztogató banda, kikben a túlélés tombol fõleg, erõsnek csak csoportban érzik magukat NEM FOGJÁK TOVÁBB RESZKÍROZNI a sérülést-halált, csapatuk további gyengülését.
- A sérült, fájdalomtól vonagló társ, családtag nagyobb nyomot hagy mindenkiben, mint az hogy valszeg meghalt mert nem jött vissza! Nincsenek orvosok, nincsen gyógyszer. Ha menthetetlen a szenvedését a vezérnek kell megszüntetnie sajátkezüleg... A bizonytalan kimenetû további összetûzés ellentmond minden túlélési életképnek.
- Ilyen típusú katonai oktatás, képzés, szakirodalom mind a sebzést preferálja. Egy (sok) sebesült sokkal nagyobb megterhelés minden ellenségnek, mint ugyanannyi halott. Remélem ezt nem kell kifejtenem miért. (bízom annyira józan eszedben, hogy átgondolva rájössz!)
Nem hagynám annyiban! Verném a fejemet a falba, hogy nem lett körültekintõbben megszervezve a dolog és mivel nem tudom mivel állok szembe, a lehetõ leggyorsabban biztonságosabb vidékre terelném a csapatot, hogy ne legyen több sérült/halott.
A lehetõ legrosszabb taktika a mellélövés! Attól még az azonnali halálos lövés is jobb! A mellélövéssel két dolgot demonstrálsz:
- van fegyvered, de nem tudod használni, béna vagy, nem tudsz célozni vagy,
- nincs merszed lelõni az elent.
Naaa pl. az ilyen bátorítana fel engem, hogy újból meglátogassam õket, csak most már óvatosabban (szarügy..)
Bolond lennék belevinni csapatomat egy kis harcba feleslegesen. Reszkíroznám a sérülteket, hlottakat, az egész bázis vesztét. Sokkal célravezetõbb és biztonságosabb az elrettentés.
Ez igaz, de ezért van a fórum, hogy véleményeket ütköztessünk.
Minden õrtornyot/leshelyet be lehet úgy védeni, álcázni, hogy onnan kiváló lõállás legyen, de be legfeljebb egy gránáttal tudnak biztos (az õrt, vagy mesterlövészt érõ) találatot elérni.
Természetesen ez mind csak egyszerû személyes vélemény és erõsen kétséges, hogy helyes-e ?![]()
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Gyerekek!
Ha néha gyakorolnánk, sok tapasztalatra tennénk szert! Agyalás helyett!
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
mit gyakoroljunk ? lelõni egymást ? csak egyszer lehet ilyet gyakorolni
komolyan. airsoft jó gyakorlás lehet vagy csak próbáld meg hogy egy kirakati bábura ( felöltöztetve ) rálõsz. habozni fogsz többet mint kellene pedig csak egy bábu de mire felfogod. éles helyzetben sok minden más mint most a fotelben.
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
laikus vagyok a lõfegyveres harcászatban, de nekem úgy rémlik, hogy a kiképzés törzsanyaga a mozgásról és a taktikáról szól, nem arról, hogy verjünk a seggére fejenként egy láda lõszernek minden délután...
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ha nem versz a seggére pár láda lõszernek, akkor nem fogsz tudni pontosan és gyorsan lõni hiába erszoftozol.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
ezek szerint tegnap elõtt feleslegesen vertünk ( lõttünk ) egy több doboz lõszert![]()