Oldala 12 of 34 ElsõElsõ ... 2101112131422 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 338

Topic: Ki húzza tovább?

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Domm!

Te nem híd alatt fogsz vacogni, hanem együtt borozol velem, vagy valakivel egy tanya teraszán! :-)

Szerintem, ha a személyeskedést kihagyjuk, akkor ez egy nagyon jó fórum téma. Ne hisztizzetek csajok!!:-)
    Számtalan jó hozzászólás.
    Kicsit nehezíti a dolgot, hogy nem egy konkrét ismert házat védünk, mindenki a sajátját hozza elõ.

A gyújtogatásról: a legveszélyesebb és jó, ha felkészülünk rá. Sokkal valósabb veszély, mint higy belõnnek az ablakon.

Nem baj, ha ellentmondunk egymásnak, legalább jár az agyunk.

Poroltók! Össze kell szedni a poroltókat!
    A társasházak kazán és lift gépházában kötelezõ. Évente ellenõrzik, mûködnek. Van ahol egész komoly mennyiség található. Te tudod, hogy van e nektek? Merre találod? Hozzájutsz?
    A poroltó egyébként is a legjobb tömegoszlató fegyver! Próbáld ki! Fújd le a kiscsaládot a hétvégi pikniken. Ne félj, szódabikarbóna van benne. :-) :-) :-)
    A halonnal inkább ne! Azzal a sört hûsd le. Bár már nem igazán található halon.

Vannak társasházak, amelyek kazánról mûködnek.
    A régebbieknél a tetõn volt a kiegyenlítõ tartály, több ezer liter víz. Állott, lágy víz, de víz. Ha megbontod a földszinten a radiátort már van is folyóvized. :-)

Szóval gondolkodjunk Béláim!

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kazánon mindenhol van kiegyenlítõ tartály. Legfeljebb a pincében.

Inkább jegyzeteljetek. Nézz körül abban a házban. Szerezz kulcsokat. Fõelosztóhoz, padláshoz, stb. Nem lesz gondnok, közös képviselõ. Kérd el valami ürüggyel, például a tetõre antenna szerelõ jön, a pincében meg akarod nézni a strangelzáródat, majd másold le. De kérhetsz egy garnitúrát, hogy baj esetén van nálad és hozzád küldhetik a szerelõket.

Ja és egy egy hozzászólás persze nem mindenhol mûködik. De ha nálad igen, akkor használd.

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kedves Doom!
    Elnézést ha megbántottalak, nem volt a célom. Csak félreérthetõen fogalmaztam. Nem te lettél "megfogva" hanem a gondolatmeneted lett megakasztva. Tudom rossz érzés, ha valaki még ha jó szándékkal is, de rámutat a tervek hiányosságaira!
    Szóval, ha én lennék a helyedben, és meg akarnám védeni a lépcsõházat, a következõket csinálnám.:
    Élõrre összeírnám hogy kik azok az emberek a lépcsõházban kikre lehet számítani, illetve kik a potenciális gyengébb láncszemek, és kik a bajkeverõk (ha vannak ilyenek). Ennek késõbb lesz jelentõsége.
    Amikor beüt a baj összehívnék egy gyors lakógyûlést a lépcsõház földszintjén. (családonként elég egy ember)
    Elmondanám hogy mi most a helyzet, és mire lehet számítani. Az a lényeg hogy legyél határozott, mint a ki biztos a dolgában, de ne parancsoló stílusú. El kell nekik magyarázni hogy mi fog nemsokára történni velük, ha nem csinálják azt amit TE mondasz nekik! Ekkor jó eséllyel melléd állnak, és te leszel egyenlõre a parancsnok.
    Én a következõket csinálnám: Nem ragadnék bent a lépcsõházban, mert ott nincs mozgástér és már eleve egy sarokba szorított helyzet áll fel. A kinti ellenséges tevékenységet nem lehet kontrollálni. Az ember csak kullog az események után! Tehát, a lakókból állandó 24 órás 2-3 fõs felfegyverzett õrséget szerveznék a ház elé 2-3 órás váltásokban. A zûrösebb órákra a legmegbízhatóbbakból (a lista szerint) lehetõleg kutyákkal! Nem a világ legerõsebb õrségét kell felállítani, csak a környékbelieknél kell jobbnak lenni! Mint amikor a túrázókat üldözi a medve. Ott sem a leggyorsabbnak kell lenni, csak ne te legyél a leglassabb!
    Mivel a fosztogatók zsákmányt akarnak, és nem meghalni, ezért inkább keresnek másik lépcsõházat!
    Ha ott áll a bejárat elõtt 3 fegyveres marcona férfi: egynél machete másiknál baseball ütõ+ plexi pajzs a harmadiknál csigás íj. Az elég elrettentõ erõ lehet néhány napig vagy egy két hétig is!
    Esetleg a bejárat elé lehet szorosan állni még egy zárt furgonnal is amolyan Mad Max stílusban.
    Ez még jobban lelassítja a támadókat, és fedezéket biztosít! Az õröknél legyen PMR rádió! Ha gáz van akkor tudjanak szólni neked, vagy az ügyeletes helyettesnek. Ekkor ha riadó van, az elõre megbeszélt
    terv szerint az ÖSSZES hadra fogható lakó azonnal lejön segíteni az õröknek. Ha van a lakók között vadász , az nem megy le a többiekkel, hanem a tetõrõl ad tûztámogatást. Mert AZ ERÕ A LÉGYSZÁMBAN VAN!
    Így megakadályozható a lépcsõház felgyújtása is.
    Hát így hirtelen ennyi jutott az eszembe errõl.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Unicornis Hozzászólás megtekintése
    Mert Mizu is mondott olyan dolgot, amit ha igazából élesben megcsinál, akkor nem sokra rá tutira HALOTT! Mert nem gondolta végig a tettei késõbbi következményét.
    De, végiggondoltam és pont azért javasoltam.

Hogy mi is volt ez? Az amikor azt írta hogy: egy 6-10 fõs fosztogató banda egy tagját lelövi, és a többi elmenekül, hogy inkább könnyebb célpontot keressen. Ez így mûködik is, pillanatnyilag. De valamivel nem számolt.....
    A fosztogató bandák nagy valószínûséggel családi, és baráti kapcsolatok alapján fognak szervezõdni.
    Nos, mindenkinek van jó eséllyel anyja, apja, testvére, unokatestvére, nagybátya....
    Ha valamelyiket megölöd, vagy súlyosan megsebesíted, a rokonok érthetõen igen "morcosak" lesznek, hogy finoman fejezzem ki magam! Ha eddig "csak" kifosztani akartak, akkor gyorsan átértékelik az álláspontjukat.
    - Nem írtam, hogy 6-10 fõs fosztogató banda. Azt írtam kiseb-nagyobb. Kérlek figyelj jobban oda, mert ez is fontos egy felkészülõnek!
    - Pont a lényeg, hogy viszi a fájdalmát a többiekhez. Olyan sebet kell rajta ejteni, ami nem teszi mozgásképtelenné és nem öli meg csak késõbb, vagy harcképtelenné teszi.
    - Egy fosztogató banda, kikben a túlélés tombol fõleg, erõsnek csak csoportban érzik magukat NEM FOGJÁK TOVÁBB RESZKÍROZNI a sérülést-halált, csapatuk további gyengülését.
    - A sérült, fájdalomtól vonagló társ, családtag nagyobb nyomot hagy mindenkiben, mint az hogy valszeg meghalt mert nem jött vissza! Nincsenek orvosok, nincsen gyógyszer. Ha menthetetlen a szenvedését a vezérnek kell megszüntetnie sajátkezüleg... A bizonytalan kimenetû további összetûzés ellentmond minden túlélési életképnek.
    - Ilyen típusú katonai oktatás, képzés, szakirodalom mind a sebzést preferálja. Egy (sok) sebesült sokkal nagyobb megterhelés minden ellenségnek, mint ugyanannyi halott. Remélem ezt nem kell kifejtenem miért. (bízom annyira józan eszedben, hogy átgondolva rájössz! )

Mert a harag nem segíti elõ a logikus gondolkozást. És amint lehetõségük lesz rá véghez is viszik a tervüket! Mert hát gondolj csak bele, ha te lennél a helyükben, és a védekezõ megöli a testvéredet, te sem hagynád annyiban a dolgot, nem?
    Nem hagynám annyiban! Verném a fejemet a falba, hogy nem lett körültekintõbben megszervezve a dolog és mivel nem tudom mivel állok szembe, a lehetõ leggyorsabban biztonságosabb vidékre terelném a csapatot, hogy ne legyen több sérült/halott.

Hanem szerintem pl. így: Ha úgy ítéled meg, hogy elijeszthetõek, akkor lõj bele mellettük a falba, eresztáblába, stb. De senki ne sérüljön meg! Ez nagyon fontos! Demonstráld hogy van fegyvered, és mered is használni ha kell!
    A lehetõ legrosszabb taktika a mellélövés! Attól még az azonnali halálos lövés is jobb! A mellélövéssel két dolgot demonstrálsz:
    - van fegyvered, de nem tudod használni, béna vagy, nem tudsz célozni vagy,
    - nincs merszed lelõni az elent.

Naaa pl. az ilyen bátorítana fel engem, hogy újból meglátogassam õket, csak most már óvatosabban (szarügy..)

Ha túl elszántnak tûnnek, akkor csald beljebb a területedre, és ÖLD MEG MINDET! hogy senki se vihesse hírét annak hogy mi történt itt. Ez is nagyon fontos. Persze ezt sokkal nehezebb véghezvinni, de törekedni kell rá.
    Bolond lennék belevinni csapatomat egy kis harcba feleslegesen. Reszkíroznám a sérülteket, hlottakat, az egész bázis vesztét. Sokkal célravezetõbb és biztonságosabb az elrettentés.

Én ugyanazt a szitut egész másképp értékelem mint Mizu (persze nem biztos hogy jobban, csak másképp) mert másképp jár az agyam mint neki.
    Ez igaz, de ezért van a fórum, hogy véleményeket ütköztessünk.

Vagy itt van Venos írása a háztetõre épített õrtoronyról. Hogy az menyire tuti, jól be lehet lõni onnan a környéket.
    Én ezt egész másképp látom: Ez totális hülyeség szerintem. Egyrészt feltûnõ, másrészt a támadók a toronyban lévõ õrt fogják elõször leszedni távcsövessel! Ez igazi menybe meneteli szolgálat.......
    Minden õrtornyot/leshelyet be lehet úgy védeni, álcázni, hogy onnan kiváló lõállás legyen, de be legfeljebb egy gránáttal tudnak biztos (az õrt, vagy mesterlövészt érõ) találatot elérni.

Természetesen ez mind csak egyszerû személyes vélemény és erõsen kétséges, hogy helyes-e ?
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Gyerekek!
    Ha néha gyakorolnánk, sok tapasztalatra tennénk szert! Agyalás helyett!

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    mit gyakoroljunk ? lelõni egymást ? csak egyszer lehet ilyet gyakorolni
    komolyan. airsoft jó gyakorlás lehet vagy csak próbáld meg hogy egy kirakati bábura ( felöltöztetve ) rálõsz. habozni fogsz többet mint kellene pedig csak egy bábu de mire felfogod. éles helyzetben sok minden más mint most a fotelben.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az erszoft szerintem makszimum a mozgások gyakorlására jó, a lõtávok és az éles fegyver dinamikája miatt nem sokat számít.
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    mit gyakoroljunk ? lelõni egymást ? csak egyszer lehet ilyet gyakorolni
    komolyan. airsoft jó gyakorlás lehet vagy csak próbáld meg hogy egy kirakati bábura ( felöltöztetve ) rálõsz. habozni fogsz többet mint kellene pedig csak egy bábu de mire felfogod. éles helyzetben sok minden más mint most a fotelben.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    laikus vagyok a lõfegyveres harcászatban, de nekem úgy rémlik, hogy a kiképzés törzsanyaga a mozgásról és a taktikáról szól, nem arról, hogy verjünk a seggére fejenként egy láda lõszernek minden délután...

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha nem versz a seggére pár láda lõszernek, akkor nem fogsz tudni pontosan és gyorsan lõni hiába erszoftozol.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    ezek szerint tegnap elõtt feleslegesen vertünk ( lõttünk ) egy több doboz lõszert