Oldala 14 of 34 ElsõElsõ ... 4121314151624 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 131 to 140 of 338

Topic: Ki húzza tovább?

Senior Member szfenikus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2014
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Olvasom ezeket a hozzászólásokat és megint oda lyukadok ki, hogy az emberek életében a félelem a meghatározó...
    ... aki fél a jövõtõl, az ne menjen tanyára, ne legyen kertje, az olyan maradjon a 4 fal közt és a hétvégén az erdõben gyakorolja a kijelölt tûzgyújtó helyen a szalonnasütést közben meg álmodozzon a filmekben látottakról...
    Aki a saját életét éli, annak igazság szerint teljesen mellékes ez a túlélõsdi mûfaj, nem az a fontos neki, hogy legyen egy tízezer forintos túlélõkése meg magnéziumos gyújtója, hanem az, hogy sikerült alkatrészt csináltatni a lóvontatású rezgõkéses fûkaszához vagy a juhtrágyát elcserélte gallyfára...teljesen egyértelmû, hogy föld ill. jószágok birtoklása elõnyt jelent a társasházi spájzzal szemben.

Senior Member szfenikus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2014
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Nem kell ölnöm hogy megehessem, csak leveszem a pultról a teszkóban
    Ahogy nézem itt az a menõ akinek vér tapad a kezéhez, nyugi nem lógok ki a sorból...
    Aki nem meri egy állat torkát elvágni, az ne egyen húst, mert az olyan gyenge vadász...különben jó a válaszod !

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Azt is tegyük/tegyétek már hozzá, hogy a saját jószágát általában az ember nem úgy vágja meg, hogy elõtte nem tesz semmit csak kivérezteti, mert az azért már elég beteg lenne. Ahogy a malacot lesokkolod vagy fejbelövöd a nyulat tarkón vágod mindegyiknek megvan a "humánus" vágási technikája. Hangsúlyozom nem az ipari hústermelésrõl, az általad felnevelt állatról beszélek.
    Lehet én vagyok a puhány de az is biztos, hogy egy kutyát nehezebben bántanák mint egy kétlábút. Persze nem a rámtámadó falkába verõdött kóborkutyáról beszélek, hanem általánosságban egy kutyusról

Témához visszatérve valamennyire:
    Rádiós kommunkiáció még annyira itt nem volt kivesézve, pedig a városiak és a vidékiek között is fontos lehet. Már ha egy városban vannak olyan túlélõk akik valamiféle csoportosulásban próbálnák meg átvészelni a "holnapot". Vezetékes telefon (ha még van valakinek) és a mobil alapvetõen nem játszik, még egy sima szilveszter is betesz nekik általában, shtf esetén nyilván mindenki rácuppanna mivel hívná rokonait így ha mûködõképes maradna akkor is nehézkes lenne a használata. Net szerintem szintén smafu.
    Vidékiek mivel kommunikálnának? Pmr (rövidtáv)? CB?
    És a városiak? itt a pmr ha jól tudom elég hitványul mûködik az épületek miatt (még csak most tervezgetem egy ilyen rádió beszerzését így nekem 0 a tapasztalatom). És egy CB? Az pár 100km-t is le tud fedni ha jól tudom.
    Más alternatíva kommunikációra? A lámpás jelzés esetleg az alföldön mûködhet. Van-e más alternatíva? Hogy, vagy mivel lehetne egy shtf esetén mûködõ "kommunkiációs" hálót kialakítani vidéken vs. városban? Esetleg a kettõ között???

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Van erre rádiós téma, beszélgettünk róla. Bár egységes megoldás szerintem nem született.
    Vagy nem tûnik fontosnak vagy titok .
    Nem is kell nagy katasztrófa, ukrajnában a majdan téren is kikapcsolták a mobilszolgáltatást.

Sõt...
    Szombathelyen a városházánál egy egyszerû, elõre bejelentett kis tüntetésnél is lekapcsolták a térkivilágítást és az ingyen wifit.
    Persze ez apróság, de a szándékot mutatja.
    Szerintem simán blokkolják a mobilszolgáltatást számukra kényelmetlen helyzetekben ha megtehetik.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Ezt valamilyen szinten meg is lehet fordítani, lehet venni kütyüket amikkel a mobilt vagy gps-t bizonyos körben blokkolhatod. Ezt kicsit jobban felturbózva biztos vagyok benne, hogy megoldható egy kisebb körzetben blokkolni más kommunikációját így ebbõl akár haszon is származhat

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na már megint szélsõséges voltam!
    Jó, akkor nézük a még véres lesz a kezed és kibontom a konzervet közötti átmenetet:
    Van itt vadász?
    Talán elmesélhetné, hogy lelõnni sem olyan könnyû egy állatot. Milyen élmény volt ez elsõre? Sokadszorra? Milyen érzés látni a szálkeresztben és meghúzni a ravaszt?

Esetleg olyan, aki már embert is ölt?

Hogy miért boncolgatom ezt?
    Mert itt számtalan hozzászólásban olvastam, hogy lelövöd, megtömöd ólommal, lõtéren voltál, láda lõszert elpufogtattál, mind a fekete körben volt, stb. A lövészet valóbban ad egy kézséget, hogy eltaláld a célt, ha az egy lõalak. Hogy kezelni tudd a fegyvert. De nem adja azt, hogy ölni tudj. Azt csak akkor tudod meg, ha ott vagy.
    Megy itt a nagy handabandázás és valóban nem tudod elvágni egy csirke nyakát. Akkor mire ez a túlélõsdi?

Úgy gondolod, hogy majd ha eljön az ideje?
    Igen, lehet. De akinek van ezen a téren jártassága az lépéselõnyben van.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    .
    Last edited by Doom; 12-30-2014 at 06:05 PM.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Na már megint szélsõséges voltam!

Esetleg olyan, aki már embert is ölt?

Mert itt számtalan hozzászólásban olvastam, hogy lelövöd, megtömöd ólommal, lõtéren voltál, láda lõszert elpufogtattál, mind a fekete körben volt, stb. A lövészet valóbban ad egy kézséget, hogy eltaláld a célt, ha az egy lõalak. Hogy kezelni tudd a fegyvert. De nem adja azt, hogy ölni tudj. Azt csak akkor tudod meg, ha ott vagy.
    csak reális voltál.
    ezért írtam a felöltöztetett próba babát. ijesztõ elsõre és idõ mire felfogod hogy nem ember. habozol minél emberibbnek tûnik mert nem akarsz valójában embert ölni. biztos a muszáj nagy úr vagy a kényszer de aki ezt élvezi vagy tervezgeti az beteg.
    végül ki fogja beismerni hogy ölt embert ? ugye ez csak költõi kérdés volt .

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Témához visszatérve valamennyire:
    Rádiós kommunkiáció még annyira itt nem volt kivesézve, pedig a városiak és a vidékiek között is fontos lehet. Már ha egy városban vannak olyan túlélõk akik valamiféle csoportosulásban próbálnák meg átvészelni a "holnapot".
    És a városiak? itt a pmr ha jól tudom elég hitványul mûködik az épületek miatt (még csak most tervezgetem egy ilyen rádió beszerzését így nekem 0 a tapasztalatom).
    Más alternatíva kommunikációra? A lámpás jelzés esetleg az alföldön mûködhet. Van-e más alternatíva? Hogy, vagy mivel lehetne egy shtf esetén mûködõ "kommunkiációs" hálót kialakítani vidéken vs. városban? Esetleg a kettõ között???
    van a városban ilyen használni és tesztelgetni is szoktuk . igen vannak korlátai a házak miatt de ha jó a helyismereted akkor nincs gond.
    vétel elõtt szerintem beszélj Raktáros, Alias, Salmo ( bocs ha valakit kihagytam )fórum társakkal Õk benne vannak eléggé legalábbis sokan rájuk hallgatunk és mindig okos dolgot mondtak.
    pesten van 2 pmr frekink is amit használunk. Alias és Salmo szokott pestrõl vidékre beszélni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Ha nem menõ dolog akkor miért hozzák fel állandóan olyan stílusban mintha nem lenne ember aki nem tudja elvágni egy állat torkát?
    A felkészülés egyik alapja, hogy a ma egyértelmûnek tartott köz- és egyéb szolgáltatások rövid vagy hosszú idõtávon is elérhetetlenné válhatnak.
    Ennek egyik fontos eleme, hogy mivel a népesség 99%-a kizárólag a boltban (piacon, ismerõsnél, stb.) megvásárolt élelmiszert fogyasztja, egy olyan gebasz, ahol az ellátólánc bármely elemében korlátozás áll be, nagyon hamar nagyon komoly gondokat okozhat. Nevezetesen lesz az országban egy többmilliós éhezõ, és emiatt dühös tömeg.
    Természetesen ezért itt a fórumon van egy vadászatos topik. A vadászat egyszerû. Elmész oda, ahol a zsákmány él, megkeresed, megölöd, és elfogyasztod. Ez kell, hogy életben maradj.
    Na most, ha csak ezt a végletekig leegyszerûsített három pontot nézzük, akkor:

- hogyan mész el oda, ahol a vad él? honnan tudod, merre van, hogyan jutsz oda, és mi kell hozzá? ha nincs tudásod vagy lehetõséged arra sem, hogy a saját életteredben magad köré gyûjtsd a jószágot, amely a gondozásért cserébe az életét adja a te életedért (ételedért), akkor hogyan fogod megtenni ezt egy olyan zsákmánnyal, ami után neked kell utánamenned?

- hogyan tudod megkeresni? az erdõ/mezõ k.rva nagy ám, a vad meg pici. honnan fogod tudni, hogy jó nyomon jársz, és képes leszel az elejtésére? honnan tudod, hogy a hely, az idõ, és az eszközök megfelelõek? ha nem tudod, hogy a saját szárnyasaid, jószágaid közül mikor melyiket kell beáldozni, akkor honnan fogod tudni, hogy a vadak közül melyik az, amivel egyáltalán tervezhetsz? ez nem úgy megy, hogy elmész egy nyúlért, de ha éppen vadkan jön szembe, az is jó

- hogyan fogod elfogyasztani? viszonylag távolról megölni egy állatot, esetleg csapdával eljeteni az hagyján, de utána ki kell nyitni, és az bizony nem konzervdoboz. ha egy csirkét nem tudsz levágni és feldolgozni (pedig azt már legalább zacsin keresztül láttad, hogy hogyan kell kinéznie), akkor egy elejtett vadmalac vagy egy õz kizsigerelése menni fog? vagy egész napot dolgozol azért, hogy a zsákmány felét ott hagyd, mert nem tudod, hogyan kell lefejteni a húst a csontokról?

Ez mind olyan dolog, amit szükséges tudni. 50 éve még k.rva messze volt a világvége, de kis túlzással mondva a papokon meg az ügyvédeken kívül nagy szégyen volt, ha valaki nem tud feldolgozni egy jószágot. Azért, mert mindenki tudta, hogy az ilyen tudás az szükséges.
    Ma nem kell bepiszkolnod a kezed. Veheted a csirkét zacskósan is, a szõrmetakarót meg szépen kikészítve. Csak mikor kiürül a polc, akkor lesz gond. Ahhoz meg tulajdonképpen világvége sem kell.