0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Tulelo: nyugodtan átrakhatod a megfelelõ topicba a hozzászólásomat, mert az tényleg OFF volt a részemrõl, de viszont hasznos tapasztalatokat hordoz.
Csak hogy visszatérjek témához:
- Rendszerezgettem a (kis)BOB-ot (legalábbis az készül lenni). Raktam bele öngyújtót, ragtapaszt, lapos elemet, sót, fûszerpaprikát, egy kis pálinkát parafadugós üvegben és gáztöltõt (ezek cserealapnak is megteszik), gumikesztyût 2 párat és némi elektromos vezetéket.
Ami már benne volt:
jegyzetfüzet(kis naptár)+ceruza, gyufa, öngyújtók, gyertyák, magnéziumos tûzszerszám, kis lámpa, cellux, szigetelõszalag, többféle drót, csavarhúzó, multitool, nagy lámpa, villanypásztor 3 m(erõs).
- Megmostam egy tucat régi üdítõs üveget (Traubisoda fõként, a 90'-es évekbõl) és parafadugókkal lezártam azokat. Jó lesz majd pálinkának, ecetnek, vagy szörpnek.
- Szortíroztam a cuccokat, az utóbbi hónap elsõ felében. Nincsenek egy helyen és nem is lesznek. Ha bárki is betörne és felásná a kertet, akkor sem találná már meg a pakkokat. Vannak annál jobb helyek is.
| Thumbs Up |
Mit prepperkedtem ma? Vettem pár doboz gyógyszert és mindjárt megyek fátvágni.
Nem szándékozok "beleokoskodni" minden témába, de ha valaki hülyeségeket propagál azért szóvá teszem.
Tudtad például ha valaki egy betegnek az orvosi "utasítás" ellenére természetes gyógymódot javasol, és a beteg bizonyíthatóan a gyógyszer elhagyása miatt elhalálozik az emberölésnek minõsül?
Tudtad például hogy a születéskor várható átlag élettartam az elmúlt száz évben majdnem megduplázódott?
Tudtad például hogy a tifusz halálozási aránya 20-30% volt a múlt század elején, jelelneg 2-3%?
Tudtad például hogy a 100 évvel ezelött a csecsemõk ~20%-a nem érte meg az egy éves kort, míg ma ez a szám ~1%?
Tény hogy a gyógynövények sok betegségre megoldást jelentenek, ahogy az is tény hogy sok gyógyszer növényi alapú, de biztos vagyok benne hogy sokan nem lennének itt a modern "orvostudomány" nélkül.
DSCN1262[1].jpg
elkészült még 1 fõzõ![]()
igy van Piyubácsi! ott találtam hozzá a leirást!
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 142 |
köszönöm szépen..elnézést de nem tudok ma már másik képet tenni fel( lemerult az akum)
| Thumbs Up |
Szia,
tudom, csak a két legolvasottabb topic ez és a "Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)". Úgy gondoltam itt érem el a legtöbb embert, mert szerintem ez a téma fontosabb, mint hogy a gyógyszeres topicban (csak) pár ember elolvassa. Lehet egyszer életeket menthet, ha most pár emberben megmozdul valami.
Amúgy már szeritnem elég sokan olvasták, így áttehetõ a fenti topikokba.
Köszönet és bocsánat azoktól, akik már rég betáraztak gyógynövéynekbõl és antibiotikumokból. :-)