Oldala 31 of 51 ElsõElsõ ... 21293031323341 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 301 to 310 of 509

Topic: Bunker, óvóhely, pince

Senior Member Fallout11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pest megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,227
    Given: 1,203

0 Not allowed!
    8 millió szerintem nem sok érte. Néhány millióval többért lakájosan be lehetne rendezni.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A tanyások számára ideális lenne bunkert építeni. A tanyát rajtaütésszerûen elfoglalhatják vagy hibázhat a véderõ is.
    Olyan kis 1-2 személyes építményre bondolok, ahol minimális felszerelés van.
    Követelmények:
    Rejtett, meleg, száraz, jól szellõzõ.
    Célja, hogy egy ember 3-4 napig meg tudjon húzódni és aludni tudjon.

Ha a tanyádat befoglalják, itt húzod meg magad. Kell lenni rejtett felszerelésnek, élelem, víz, takaró.
    Innen minden nap kimégy és éjfélkor felzargatod õket. Csak annyira, hogy egész éjjel õrt álljanak. Aztán vissszamégy pihenni. Négy nap után a helyismereteddel és az õ fáradságukkal már elõnyt élvezel.

És most jön a kérdés:
    Mit javasoltok? Mekkora, hogyan? Mire ügyeljünk?

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ma kipróbáltam egy IBC-t.
    Kivettem a tartályt a fém keretbõl és belemásztam a keretbe. Nekem elég, ettõl nem kívánok nagyobbat. Ülni, gugolva mozogni tudok benne, például öltözni, enni. Nem gémberedek el. A légtér is elég, nem nyomasztó. Feküdni magzati pózban lehet, vagy alátámasztott háttal félig ülve aludni. Ha párszor megforogsz, nem rosszabb, mint egy sátor.
    Ha ezt választanám, akkor az egészet fejjel lefelé tenném le. A rács és a lemez alja enyhén teherbíró. Ezt akácdeszával, vagy rönkkel erõsíteném. Nem tennék rá sok földet. Kiszellõzõ kéményt, esetleg földpadlót tervezek. Párakicsapódás mindenképpen lesz.
    Jól szellõzõt szeretnék. A nikecell nekem nagyon bevált. Azt tennék magam alá. Úgy visszaveri a hõt, hogy szinte fût. És nem nedvesedik, nem szívja magába.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tanyasi bunker építése elsõre célszerûnek és egyszerûnek tûnhet, de annyi kérdést és variációt vet fel amit csak higgadtan átgondolva lehetne (majdnem) tökéletesre kivitelezni.

Csak egy lényeges dolgot említve, mikor lenne a kitelepülés?
    - felderítve több napra elõre a zombisereg, rablóbanda érkezését kitelepülve tervszerûen, kimentve a fontosabb készleteket, állatokat, fegyvereket, elrejtve a nehezen szállítható dolgokat, majd úgy hátrahagyva a tanyát, hogy ne keltsen senkiben (olyanban akinek van kevéske gógyija) kétséget, hogy miért is hagytak el egy ilyen jó helyet?

- egy váratlan támadás estén mikor nyilvánvalóvá válik a vereség, egy titkos kijárón elhagyni csapatostul a tanyát éppen csak annyit cipelve amennyit tudunk, hátrahagyva mindent...

Mind a két variációt meg kell elõznie bizonyos elõkészületeknek. Alapból egy "B" helynek.

Az elsõnél egy kiterjedt körkörös napi 24 órás felderítési láncot kell létrehozni, mely elõre jelzi a hordákat, erõsségüket, stb. Kell egy szállítási terv, mit-mibe-hova. Kell egy nyomeltüntetõ. Itt a legkevesebb a veszteség és a legbiztonságosabb.

A másodiknál kellenek titkos járatok, futóárkok, biztos menekülési útvonal. Eltökéltség (beletörõdöttség) arra, hogy a rablóhorda ahogy jön, úgy megy és minden mozdíthatót elvihetnek, állatokat leöldöshetik, elhajthatják, minden megtalált cuccot visznek.

Ez a két variáció létezik amiben (biztosan) életben marad a védõ csapat, ezeket lehet részletre menõen kiboncolni...
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ettõl egyszerûbben gondolkodom. :-)
    Ismerem a helyet, mint a tenyerem, de ha menni kell, akkor megyek.
    Hogy merre azt a helyzet adja.

Ez a bunker nem tartozik a véderõhöz.
    Az más tészta.
    Ez az elvesztett csata esetén kell. Ez a B, terv.

A közelben kell két, alacsony építési költségû egyszerû bunker, amiben meghúzom magam.
    Plusz 2-3 hordó felszerelés különbözõ helyeken.

Aki beveszi a tanyát az marad. Ekkora gazdagságot, készletet nem fog itthagyni.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha van bunker akkor az szerintem a véderõhöz tartozik, mégpedig a következõk miatt:
    - A fizikai védelem része, hiszen ha rosszabbra fordul a dolog akkor az élet mentése céljából van hova húzódni.
    - Visszavonulás még nem egyenlõ a feladással, a visszavágás része, így a véderõ része is, hiszen amikor sikerül a visszafoglalás (a "b" bázist használva kiindulásként, pihenésre, gyógyulásra..), akkor sikerül a végsõ gyõzelem a védelemnek.

Nem véletlenül írtam:
    "Ez a két variáció létezik amiben (biztosan) életben marad a védõ csapat...."

Az ".. elvesztett csata esetén .." az nem tartozik az " amiben (biztosan) életben marad a védõ csapat" !!!

Egy esetleges támadás esetén a legyõzött félnek nem kell tovább tartani az élettõl! A támadók nem érdeke tanukat, bosszúállókat..stb. hagyni maguk után. (Lásd a közelmúlt és a mindennapok harcait, háborúit)

Tehát lehet "egyszerûbben gondolkodni", de nem egészséges...

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Értem! Akkor egyszerûbb leszek: nem ez volt a kérdés. :-)

Leírtam mire kell és feltettem pár kérdést, hogy szerintetek milyen, mekkora, stb.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tudom!
    Jobban kellene figyelned a leírtakra mert sokunk már nem gyerek, sõt vannak nálad idõsebbek is. A "hülyegyerekekkel nem foglalkozok, vagy csak lekezelõen" stílusodat óvatosabban kellene osztogatnod, ha valóban tanulni jöttél TE IS ide...

Tehát feltettél egy olyan kérdést, amire a gyerekeim már rögtön fújnák: "Hülye kérdésre hülye választ..."

Kérdésed így hangzott:
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Ha a tanyádat befoglalják, itt húzod meg magad. ...
    És most jön a kérdés:
    Mit javasoltok? Mekkora, hogyan? Mire ügyeljünk?
    Így kérdésed mindenre jó, csak arra nem, hogy normális választ lehessen rá adni. Ilyen kérdésre "konkrét választ" csak a neked nyalók, neked megfelelni vágyók, okoskodók tudnak írni. Ilyenre vágysz?

A nem pontos kérdésedet próbáltam pontosítani a két variáció leírásával, hátha értelmes beszélgetés alakul még ki így.

A "hogy szerintetek milyen, mekkora, stb." elõbb tisztáznod kellett volna, hogy miként akarod használni.

Ezzel most így jártál te is én is és mindenki.

További jó fórumozást!
    Last edited by Mizu; 01-04-2015 at 04:55 PM.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kedves Barátom!

Nem szeretem, ha nyalnak, hacsak nem nõnemû az illetõ, de azt nem hozom ide a fórumra.
    Veled nem voltam lekezelõ, nem bántottalak.

Szerintem nem csak két variáció van, a variációk száma szinte végtelen. Minden válasz új kérdéseket tesz fel.
    Nem akartam ebbe belemenni, sem abba, hogy õrjárat, beosztások, menekülõ útvonalak, stb, mert errõl regényeket lehet írni és végletekig taglalni.
    Mi is most taglaljuk, alakítjuk, próbáljuk. Naponta foglalkozunk a védelmi kérdéssel. Van, hogy elindulunk egy elképzelés mentén, majd kimegyünk terepre és elvetjük az egészet. De valóban nem szeretnék ebbe belemenni, ha ilyen jellegû kérdésem lesz, biztosan fel fogom tenni. És nyílván nem teszem fel ide a precízen kidolgozott terveinket. Egyébként ebben nem nagyon hiszek, hogy van tökéletes terv.
    Vannak szituációk melyeket gyakorlunk, természetesen ezek a lakosságra és az adott terepre szabottak, tehát máshol maximum ötletnek jók. Inkább a szabályokban hiszek, mert azok betartása könyebben megoldja a problémát.

Most tényleg egyszerûen próbálok nem csak fogalmazni, de gondolkodni is.
    Pici menedék. Legyen száraz, tudjak eltölteni benne pár éjszakát. Nincs más. Nem kell megoldani egyéb problémát. Csak ötleteket vártam, amelyet tovább gondolhatok.

Végigolvastam a hozzászólásokat, felmerült a pára, a tartály, a földkunyhó, gondoltam van mûködõ minta, tapasztalatok, tanácsok, amelyek alapján elindulok.
    Last edited by Morpheus; 01-04-2015 at 05:50 PM.