0

Thumbs Up |
Received: 70 Given: 50 |
"Ne aggódjatok, én már leprofiloztam itt minden törzsfórumozót, meg átírtam a tudjukkik rendszerében, hogy ártalmatlan hülyék vagyunk "
Nem kötözködésképp, de kíváncsi lennék mire jutottál.
Ne írd le, nem azért mondtam, csak úgy mégis.
Rám az asszony tett egy megjegyzést, így 11 év után és elgondolkodtam.
Azt mondta: 11 éve vagyunk együtt és néha elgondolkodom, hogy nem is ismerlek. Van ilyen.
Nem vagyok kétszínû, nem erre gondolt.
Mondjuk megnézném, ha találkoznál az általad leprofilozott manusokkal és összevetnéd az "írásod" a
valósággal mekkora lenne a difi?
Érdekességképp esetleg csoportosítottál is?Ezt leírhatod ha gondolod.
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Megvan a mondat végén a röhögõ szmájli? Az azt jelenti, hogy vicc...
Nem vagyok én olyan ferde észjárású idõmilliomos, hogy ilyesminek nekikezdjekRáadásul nem is érdekel (ezt ne vedd személyeskedésnek, nem csak te nem érdekelsz, hanem ilyen téren senki sem
).
Amúgy csoportosításként arra gondoltam, hogy vannak az okosak, a szépek, meg a szerények. Ez a három együtt egyelõre csak bennem van meg, de látom a potenciált szinte mindenkiben![]()
Thumbs Up |
Received: 70 Given: 50 |
Jól van nnna.....
De már nem tudni ki miben.....
Amúgy sejtettem, csak feldobtam mi lesz.
Bár az ötletadó azóta kicsit visszavonult, de folytatnám az eredeti témát mert nagyon jó.
A napokban átgondoltam mik a hiányosságaink, mit kell befejeznem, hát van munka elég. Úgy érzem nincs idõ, de ebbõl rögtön meg is ragadtam egy szálat: IDÕ!
Az eredeti témánál maradva, a városi szinte azonnal érzékeli a bajt. Legkésõbb 3-4 nap múlva lezdõdik a boltok lerohanása, ami tömeghisztériát kelt. Aztán ahogy megyünk elõre az idõben felvázolhatjuk a hetek folyását, az elsõ hónapot.
Ezzel szemben mi történik vidéken? Kisvároson, falun hasonló, ott is lesz roham, gond az energiával, de nem romlik úgy a közbiztonság például. Kevesebb az idegen és a rögzültségek miatt, a szomszédok nem fognak egymásnak esni. Ekkor még...
Tanyán pedig mi változik? Semmi!
Mikor várható a menekültek elsõ hulláma?
Mikorra állnak össze az elsõ rablócsapatok és mikor érnek oda?
Szerintem itt az elsõ hetek viszonylag nyugisan telnek. Megkockáztatom akár az elsõ hónap is. Addig van idõ véderõt erõsíteni, járõrt szervezni, kommunikációt kiépíteni, stb.
Az elsõ menekültek valószínûleg a rokonok, barátok, ismerõdök lesznek, akiknek van hely. Utánna egyre szûkül, de még valószínûleg van befogadás.
Csökkennek az egy emberre kiosztott feladatok száma, még ha csökken a komfort is.
Mire ténylegesen veszélyes lesz a helyzet, a tanya nemhogy gyengülne, akár meg is erõsödhet. Persze adottság, szervezettség, stb. De az idõ jelentõs tényezõ!!
Last edited by Morpheus; 01-06-2015 at 11:24 AM.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Az IDÕ fontos tényezõ.
Mert a felkészülõ(lakjon tanyán, faluban vagy városban) próbál felkészülni fizikailag, lelkileg, tudásilag és készlet ügyileg is a krach IDÕ pontja elõtt.
Tehát elõnyben van, mert tudja hogy mik a legvalószínûbb lehetséges következmények a krach után és fel is készült valamelyest rá még elõtte.
Miután megtörténik a baj, akkor nagy lesz a sürgés-forgás az emberek körében (nem egy atomkatasztrófára készülök), a tudatlan ösztön vezérelt tömeg egy kritikus pont után lerohanja a boltokat és hipermarketeket.
Eközben a felkészülõ inkább elmegy a gyógyszertárba és bevásárol különféle antibiotikumokból (gondolom van vény nélkül kapható), ha addig nem tette meg azt. Mindig a tömeg elõtt kell gondolkodni és beszerezni azt ami szükség van és megvan rá a keret pénzügyileg is (vagy esetleg barter).
Akkor amikor ez meg van, el lehet kezdeni az elbarikádozást, vagy ami még jobb: megfigyelõ állásokat/lest/lõállás létesíteni és elrejteni ha még nincs ilyen.
Fedezékeket kell építeni, ha nincsen és megerõsíteni a nyílászárókat, készülvén az ostromra. Egy 4mm-es kazánlemez feltartóztat akármilyen nyílvesszõt szerintem.
A lõfegyverekkel szemben a beton, az égetett (teli/tömör) tégla és a vastagab acél (az eke kormánylemeze tökéletes) nyújt kellõ védelmet.
Ezek után (vagy inkább elõtt) hadrendbe kell állítani a védelmet ellátó személyzetet, felfegyverezve természetesen.
Ragozhatnám, sorolhatnám tovább, de éppen az IDÕ sürget. Mennem kell.
A továbbiak az ezt következõ eseményeken, de leginkább rajtunk múlik.
Az Idõ.....bizonyára megtapasztalta mindenki,hogy a barátja és bizony komoly ellensége is lehet...mindig ugyanúgy telik,de különbözõ szituációkban másként tûnik,de ez csak egy érzés nem valóságos...
Mondok példát,,,menni kellene mert ....menni..mindegy miért,de gyorsan...."MIT RAKJAK A TÁSKÁBA?"...a pánikban,leblokkolnak az emberek és rettentõen el kezd telni az idõ...és sehol sem tart senki a csomagolással,csak futkos,nem talál semmit,nem csomagol semmi érdekeset,hasznosat..és mikor letelik...és indulni kell nincs nála semmi...ami bármire használható lenne...Õ úgy érezte,hogy tíz másodpercet adtak csak neki,de valójában tíz perc telt el....
MÉLY LEVEGÕ!....lassíts,koncentrálj!...fele idõ is elég lesz és minden lesz nálad!...vagy készülj fel amikor van idõd és ráérsz sétálni ,amikor mások rohangálnak!
Ha valamit nagyon vársz...vagy nagyon nem vársz ...nem akar telni az Istennek sem,de mikor jó a nyaralás repül...
Mindig úgy telik amilyen a szituáció...az alap témánál maradva...igen jó a meglátás...a városban három nap a haladék...a tanyán akár három hónap...hogyan fog telni?...csak találgatok...
Ha tudja valaki,hogy jön,.....hogy jönnek majd és el fogják venni...hát nagyon fog telni az idõ és ha kapkod,semmi sem lesz meg..és ott van.."-már eltelt két hónap?..nem jutottam semmire..."
...de három nap is lehet egy örökkévalóság,bezárkózva,rettegve.....kinek mi jut majd...
Tehát az idõ az ellenségünk ?...van akinek...de ,nem nekünk akik tudatosan irányítják az idõt...aki tudja mennyi idõ alatt öltözködik fel,aki tudja mennyi idõ alatt ér el a kocsijáig,aki tudja mennyi idõ alatt tereli biztonságba az állatokat....az tudatos összeszedett ember és nem fog pánikba esni...
Tehát meg kell barátkozni az idõvel és élni vele benne..helyzetgyakorlatokat kell mindenkinek szimulálnia ...evakuálás,összecsomagolás,bevásárlás,men nyi idõ az út a biztonságig,mennyi idõ alatt tud bezárkózni a házba....mindig mindent mérjetek..az utat a boltig,orvosig,vasútállomásig..mindig legyél tisztában azzal mennyi idõd van....ha elhanyagolod az ellenséged lesz...
Bocs ha elvont volt...hulla fáradt vagyok.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
akkor lemaradtam ( vagy nagyon városi vagyok ) miért is VENNÉK bármit a gyógyszertárban amikor mindenki fosztogat ? nem veszek - elveszek csak - miután a tömeggel együtt tovább növelem élelmiszer készletemet. gyógyszertár ráér másnap. elõször úgy is a plazma TV-t viszik és törnek zúznak. elõször fegyver amíg viszik a TV-t addig enyém a kaja ( fegyverrel a kézben kevés vita lesz ) utána gyógyszer, ruha, felszerelés amit eszedbe jut.
ne legyenek illúzióink hogy bárki betartja a törvényeket és nem csinál semmit ami nem törvényes vagy akár etikus.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Abból indultam ki, hogy már felkészültem a nélkülözésre 1-2 hónapnyi élelemmel. Ha lesz rá lehetõség, akkor meg kell ragadni és szerezni még - ez nyilvánvaló.
Amikor oda eljut az egész hogy felborul a törvényes rend, akkor minden átlagzombi a túlélésre törekszik majd, mi is ezt tesszük, csak megfontolt módon.
Plazmatévé helyett aggregátort, fagyasztott pizza és fagyi helyett inkább konzerveket szerzünk. Illetve egyéb fontos felszereléseket - ízlés szerint.
Plazmatévét és aggregátort, fagyasztott pizzát és fagyit és konzervet szerzünk - ízlés szerint.Plazmatévé helyett aggregátort, fagyasztott pizza és fagyi helyett inkább konzervet szerzünk. Illetve egyéb fontos felszereléseket - ízlés szerint
kutya konzerv..döbbenet,de így van..415 gr/1230 Kcal
Last edited by Doom; 01-07-2015 at 03:22 PM.