Oldala 28 of 34 ElsõElsõ ... 182627282930 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 271 to 280 of 338

Topic: Ki húzza tovább?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Minden ember értékes.
    Fõleg, ha megérkezik. Mindenkiben van tudás, ha mást nem töri a diót, táraz, vagy kenyeret dagaszt.

Más kérdés, hogy az úton kell e hagyni õket.
    Ilyen elõfordulhat, de akkor önállóan meg kell érkezniük egy, két hét múlva. Fáradtan, betegen, sérülten.
    Majd meggyógyul.
    Saját példám: most hozom ki 75 éves anyámat, aki a karácsonyt a kórházban töltötte. Egyedül már nem érne ide. Tavasszal pedig nagy segítségünkre lesz.
    ..tényleg nem akarok kötekedni,ne úgy vedd..csak felmerülnek problémák ,észrevételek és ezek tisztázása fontos..fõleg ha valaki ..akárki nekiáll egy ilyen csoport létrehozásához....
    Nem azokra a hozzátartozókra gondoltam aki megfázott vagy meggyógyul..hanem aki masszívan ápolásra szorul..mert agyvérzést kapott és nem tud gondoskodni magáról,aki ágyhoz van kötve és pelenkázni kell,aki több végtagját elveszíti...
    Ez bizony valós élethelyzet és a jövendõ csoport terhére lesz..vagy el sem indul a család,mert a mama nem szállítható és az asszony nem hagyja magára az anyját,tehát a férj sem megy...aztán ott van a spec gyógyszerek kérdése...fogamzásgátló,inzulin,szívritmus szabályzó,asztma gyógyszerek..nem lesz mindenki örökké egészséges...az antibiotikumról nem is beszélek..azért egy mélyen vágott sebre kevés a fokhagyma....és a házi kedvencek?..mehetnek?...ami még eszembe jutott hány családtagját,barátját viheti a tagjelölt?...mert rohadt nehéz lesz ám hátrahagyni a szeretteinket és menteni az irhánkat!
    ..más kérdés..a csoporton belüli törvények és munkamegosztás....
    ..Azt azért vágjátok,hogy lesznek belharcok a nõstényekért (bocsi ) és fordítva is megesik,hogy a hölgy szereti el a jó pasit...konfliktus!
    ..-"és már megint én kapálok a negyven fokban,míg a másik az árnyákba vigyáz az állatokra! "..munka feladatmegosztás..
    ..mert lesz a nagy megérkezés,összeborulás,elszállásolás,mesé lés.."a de jó itt!"..aztán jönnek a szürke,uncsi hétköznapok,meló,meló,bizonytalanság,készül tségi állapot...szóval darálja a lelkeket rendesen.....jönnek a kötekedések ,a megszólások,a klikkekre szakadás...ki mennyit eszik..ki mennyit és mit dolgozik...lesznek nyallerek és magukkal törõdõk....
    ...egyszóval nem könnyû felépíteni egy kis társadalmat és összetartani.....a másik dolog,hogy aki most megfelelõ jelölt..nem sok idõ alatt annyit változik és annyit változnak a körülményei,hogy már alkalmatlan...
    Ezeket nem rossz szándékból,hanem az elgondolkodtatás miatt írtam.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    gyerekkel nem tudsz gyalog elindulni mert nem tudod cipelni akkor mi lesz ? megsérül és javarészt fegyelmezetlenek vagy a legkritikusabb helyzetben hisztiznek be. tehát gyerekkel autó v. más jármû.
    jármû : sokat agyaltam lévén közútról beszélünk ( terepezéshez rutin és felkészített kocsi kell ) masszív jármû kell.
    busz....hátul a motor középen az üzemanyag tartály merev vázszerkezet. tud úgy ütközni hogy elöl nincs semmi a sérülne ( sofõrt leszámítva ). elsõ futómû és 1,5 m az elejétõl.
    rengeteg hely aludni is lehet benne.
    cserébe lassú. max 60-70 és a hatótáv is ( típus függõ ) 300-400 km csak.
    ..ez nem pont Neked szól..csak errõl jutott eszembe..olyan terveket kell szövögetni ami valóban kivitelezhetõ !!!!..és meg is lesz csinálva...
    pl. kinek vannak már elásva az úton készletei?..kinek van egyáltalán lezsírozott komplett Terve amin dolgozik?..a múltkor szó volt arról,hogy sokaknak még bob-ja sincs..hogy álltok Hölgyek,Urak?..és ha kedden beüt a krakk?...jól írták sokan...a tettek amik számítanak!..szóval tegye szépen mindenki a szívére a kezét,gondolja át és cselekedjen!..
    Elölrõl kezdje ne a végérõl!.....hátizsák,alapfelszerelés,jó ruha, cipõ..aztán uzsgyi ki a vadonba családostul..és gyakorolni,gyakorolni,kint aludni,menni napokon át,pecázni,elkészíteni azzal ami nálatok van..megismerni a nyomokat,növényeket.....Na ha ez már készség szinten megy.... lehet tovább álmodni!

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Kedves Doom!

Nem idézek be mindent, csak próbálok válaszolni.
    Ez persze csak a saját véleményem...

Vannak dolgok amiket el kell engedni.
    Vannak helyzetek, amikor be kell látni, hogy nem tudsz megmenteni mindenkit. Ha meg is mented, nem lesz gyógyszere stb. Ebben az esetben a megmentése lehet, hogy az életedbe kerül. Ekkor két dolgot tehetsz: elengeded, vagy belátod, hogy bele fogtok dögleni és vele halsz. Ekkor nem is kell küzdeni tovább. Tedd széppé az utolsó idõket és haljatok együtt.

Aki a Bárkát választja túlélésnek, az jobb ha tisztában van azzal, hogy ez tulajdonképpen egy tengeralattjáró. Szûk, egy idõ után minden böfögés és fingás betölti a teret és egyre büdösebb lesz. Össze vagytok zárva és ritkán mentek a napfényre.
    Mégis a szûk-ség nagyúr!

Most nézem a stargate universet. Hát eléggé szimbolikus. Van minden, belharc, fájdalom, árulás, stb.
    De ha majd eljön az a híd, átmegyünk rajta.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló doom Hozzászólás megtekintése
    ..ez nem pont neked szól..csak errõl jutott eszembe..olyan terveket kell szövögetni ami valóban kivitelezhetõ !!!!..és meg is lesz csinálva...
    Pl. Kinek vannak már elásva az úton készletei?..kinek van egyáltalán lezsírozott komplett terve amin dolgozik?..a múltkor szó volt arról,hogy sokaknak még bob-ja sincs..hogy álltok hölgyek,urak?..és ha kedden beüt a krakk?...jól írták sokan...a tettek amik számítanak!..szóval tegye szépen mindenki a szívére a kezét,gondolja át és cselekedjen!..
    Elölrõl kezdje ne a végérõl!.....hátizsák,alapfelszerelés,jó ruha, cipõ..aztán uzsgyi ki a vadonba családostul..és gyakorolni,gyakorolni,kint aludni,menni napokon át,pecázni,elkészíteni azzal ami nálatok van..megismerni a nyomokat,növényeket.....na ha ez már készség szinten megy.... Lehet tovább álmodni!

szívembõl szóltál!!

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kanyarodjunk el kicsit...
    (Egyúttal hergeljük a feminista tagjainkat, már ha van ilyen.)

Domm felvetette ezt a nõ dolgot.
    Hát szerintem nem lesz harc a nõért. Bár a nõk törékenyebbek és fizikailag gyengébbnek tünnek, mint egy férfi, de többen lesznek. A háborúk is a férfiakat tizedelik.
    Egyébként ha beleakadsz egy csapatba: 3 férfi, 2 nõ, 1 gyerek, - kit tartasz veszélyesnek? Nem a nõt, a gyereket!

Most más a helyzet. A nõk elkényelmesedtek, meresztik a feneküket és azt sem értik mirõl beszélsz. Ha megérti, akkor inkább homokba dugja. Csak ne keljen kimozdulni a jelenlegi komfortzónából. Majd csak lesz valahogy, majd csak meg menti valaki. Legfeljebb majd szépen mosolyog vagy kedvére tesz az illetõnek. Öt éve ezt tapasztalom.

Ha egy társaságban átbeszéljük a dolgokat és a jelenlévõ nõk át is látják, fel is fogják, - na akkor sem mozdulnak.
    Nekem volt olyan nõ aki a szemembe mondta: Majd tudom, hogy ide jöhetek! Mondom ha most nem vagy itt, akkor se gyere. Erre cinkosan mondja: majd csak tudtok használni "valamire". És ettõl konkrétabb ajánlatot is kaptam.
    Persze mondhatjuk, hogy ezek ribancok voltak, és ne általánosítsunk...

A valóságban úgy gondolom (sok barátommal együtt), hogy nõben nem lesz hiány. Persze majd igyekeznek poziciót szerezni, elsõsorban az alfa hím körül. Ott lesz 2-3-4 asszony is. Nem lesz asszony hiány. Ebbõl adódóan a férfiaknak össze kell tartaniuk. Ott kell erõs szövetségeket kötni. Az izgága nõt meg le kell vágni a picsába!

Ha pároddal indulsz és maradsz, az sem lesz könnyebb. Lesznek nõk, akik nem tartják majd tiszteletbe a kapcsolatodat. Akár másodiknak, vagy szeretõnek is beáll majd.

Az igazi szûrõ az lesz, hogy ki mire alkalmas, milyen tudással bír.
    Nem elég, ha jó az orális szexben, valami máshoz is kell érteni. Ha használható a tudása, akkor hasznára lesz a közösségnek, még ha bányarém is. Ez a nagy helyzet. Az ösztönökön hamar túl.leszünk.

Aki úgy gondolja tiszteletlen és keserû vagyok a nõket illetõen, hát igaza van. Rettenetesen csalódott vagyok.
    De menj fel az olx-re és nézd meg az álláskeresõket. Már most is a túlélésért megy a harc...

Személyes történetem kb 7-8 éves.
    Nõs voltam, boldog kapcsolatban és a szülni készülõ kollegina utódját kerestem. Sokan jelentkeztek. A jelentkezõ nõk 80%-a elég erõs jelzéseket adott le, hogy mit meg nem tenne az állásért. Brutális volt, engem szinte sokkolt.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    Kinek van egyáltalán lezsírozott komplett Terve amin dolgozik?
    Van egy komplett tervem, amit folyamatában bõvítek és kitapasztalom az egyes elemeit. Továbbra sem célom elhagyni a lakást, az csak mint C terv van terítéken. Megvan itt mindenféle alapanyag egy védelmi rendszer kiépítéséhez. Még néhány plusz fegyver és gond egy szál sem, amíg nem egy szervezett vérprofi csapat támad.
    Kinek vannak már elásva az úton készletei?
    Egyenlõre nincs hova menni(konkrét hely), errefelé nincsen erdõ, hegy vagy völgy ahol el lehet rejtõzni. Viszont van néhány lehetséges jelölt.
    A múltkor szó volt arról,hogy sokaknak még bob-ja sincs
    Már alakul, úgy 75%-os az elkészültsége.
    Hogy álltok Hölgyek,Urak?..és ha kedden beüt a krakk?
    Ha kedden beüt a krach, akkor "örülök", mert épp disznóvágás volt, a továbbiak mûködnek elektromosság nélkül is. Szóval a hús és zsír igények 2 hónapra letudva.
    Épp be lett vásárolva konzervbõl is - mindenbõl egy kicsit elv alapján.
    Elölrõl kezdje ne a végérõl!.....hátizsák,alapfelszerelés,jó ruha, cipõ..aztán uzsgyi ki a vadonba családostul..és gyakorolni,gyakorolni,kint aludni,menni napokon át,pecázni,elkészíteni azzal ami nálatok van..megismerni a nyomokat,növényeket.....Na ha ez már készség szinten megy.... lehet tovább álmodni!
    Részemrõl ez nem gond, a többiek(a család) meg nem prepper. Az a helyzet, hogy ez a visszatartó erõ, mind a családi prepperkedés, mind a jelenlegi otthon elhagyása terén.
    Viszont nem teljesen reménytelenek, mert azért csak-csak sikerül õket rábeszélni némi elõrelátásra. Mindezek ellenére komoly elõrelépést éltem meg az elmúlt 1 évben.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem oszthatnánk a "rábeszélõ nóblidíjat" azoknak, akik ki tudnák vinni a hétvégén a családot "kintaludni". Kirándulni csak csak akár minuszban is, de egy éjszakát eltölteni 0 fok közelében gyerekekkel, nõvel, lehetetlen

Bocsi, hogy kiragadtam ezt az egyet de jót derültem rajta.

Persze ha valami gebasz lenne akkor a gyerekek sem "megfagynak-megfáznak"-nának meg Az asszony is kibírná ha reggel ua a bugyit kellene felvennie.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Mégis a szûk-ség nagyúr!
    De ha majd eljön az a híd, átmegyünk rajta.
    ..ebben igazad van,,jobb élve maradni és veszekedni,mint halottnak lenni..
    Vannak dolgok amiket el kell engedni.
    Vannak helyzetek, amikor be kell látni, hogy nem tudsz megmenteni mindenkit. Ha meg is mented, nem lesz gyógyszere stb. Ebben az esetben a megmentése lehet, hogy az életedbe kerül. Ekkor két dolgot tehetsz: elengeded, vagy belátod, hogy bele fogtok dögleni és vele halsz. Ekkor nem is kell küzdeni tovább. Tedd széppé az utolsó idõket és haljatok együtt.
    ..igen,sokan itt fognak elvérezni....hiába a gondos felkészülés,a készletek,a gyakorlás...ha a döntõ pillanatban valaki nem tudja meghozni a DÖNTÉST....ha nem készítette fel a családját,nagyszüleit,rokonokat,barátokat..hog y " itt foglak hagyni ",ha nem tudsz vagy akarsz jönni,menekülni...több mint valószínû,hogy óriási hisztik és drámák fognak lezajlani a családon belül...amikor szorít az idõ nem a csomagolással fognak foglalkozni...hanem az "itt élek negyven éve és nem hagyom el a házat"..Kemény dolgok ezek....
    Igazából ha én lennék a helyedbe,olyanokat keresnék ,akiknek nincs veszteni valójuk és nem hagynak hátra senkit...azok talán meg is érkeznek....
    A hölgyek kérdése...
    Ha pároddal indulsz és maradsz, az sem lesz könnyebb. Lesznek nõk, akik nem tartják majd tiszteletbe a kapcsolatodat.
    Aki úgy gondolja tiszteletlen és keserû vagyok a nõket illetõen, hát igaza van. Rettenetesen csalódott vagyok.
    Adok még egy tanácsot..ingyen van
    Azon felül,hogy könnyen mobilizálható valaki én a szûrõbe beletenném azt is ,hogy egyedül álló legyen...miért ?...mert az ismerkedés,az udvarlások,lekötik az emberek figyelmét és az elsõ,a legnehezebb idõszakon átlökik a közösséget..
    Azonkívül sokkal könnyebb letudni egy pár hetes kapcsolatot és sutba vágni...mint ha valakik tíz éve házasok...jobban fáj,ha elszeretik a párját...és keményebb a vissza vágás....
    Az ösztönökön hamar túl.leszünk.
    Ez sajnos nem így van..az elménk még mindig olyan mint az õsemberé..amint extrém körülmények közé kerül valaki..szinte azonnal levetkõzi a civilizációs "ártalmakat"..a visszafogott stílus köddé vélik és elkezdi feszegetni a határokat...amire számíts...ösztön lényeket fogsz irányítani és minél tovább tart a krízis annál inkább...a hölgyekbõl a megváltozott körülmények azonnal kiváltják a fajfenntartási ösztönt és szülni akarnak..ez van a génjeikbe kódolva...az urak pedig az "alfa hím" pozíciójára törnek,amirõl nem tehetnek,ilyenek vagyunk..ösztönlények...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Lehet rosszul látom,de egy tanyán nem sok egyetemi végzettségû emberre van szükség...a nagy része sima segédmunka,amit nem nagyon kell tanulni..inkább kézügyesség és fizikai erõ kérdése...a ma népszerû és "hasznos" szakmák fabatkát sem érnek...pénzügyi-számviteli ismeretek,elektromosság,közgazdaságtan,számít ástechnika,hírközlés,....de orvos nagyon kell..mezõgazdász(nem elméleti ismeretekkel),állatorvos...egyébként pedig erõs fizikumú nyugodt vérmérsékletû emberekre lesz szükséged..akik bírják az elzártságot (meglepõdnél,hogy ezt milyen kevés ember tolerálja) és a sokszor primitív körülményeket...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Van egy komplett tervem, amit folyamatában bõvítek és kitapasztalom az egyes elemeit. Továbbra sem célom elhagyni a lakást, az csak mint C terv van terítéken. Megvan itt mindenféle alapanyag egy védelmi rendszer kiépítéséhez. Még néhány plusz fegyver és gond egy szál sem, amíg nem egy szervezett vérprofi csapat támad.
    ...nagy jó amit elterveztél és csinálsz...

Az én stratégiám teljesen más...nem mondom,hogy ez a jó...csak más....a mobilitásra teszem a hangsúlyt..most a békesség idején és majd Akkor is...miért?
    Fontos,hogy a mostani idõkben mindig legyen az embernek munkája,jövedelme,ezért ha a sors úgy hozza akár az ország túlsó felébe is bármikor el tudok költözni...a drága,helyhez kötött,nehezen értékesíthetõ ingatlan helyett,az azonnal piacképes kis értékû ingatlant választottam (itt a válasz Morpheusznak miért élek városban).
    Folyamatosan képzem magam,hogy több szakmám legyen ami piacképes..és pénzzé tudom váltani.Nem sok cuccom van,de az mind használható és tartós,gyakorlatilag egy kis furgonnyi(a bútort leszámítva,de azt mindenhol kapni,de ha nincs az sem nagy baj)..tehát ez van békében.
    Ha eljön az idõ..hát nem kell sokat vacillálnom,sajnálkoznom...gyakorlatilag akár ezer kilométerre is mehetek..mindegy...a csomagtartóba ott van minden ami kell,a kutya meg mellettem....a fû szép zöld mindenhol,a halak mindenhol jól kapnak,a lányok szépek ott is....