0

Szerintem ahol gyerek, csalad van, ahol van meg erkolcs, ott hosiesen kuzdeni fognak. Ez ritka, de jo. Aki egyedul van az barmikor elszalad.
Ha lehet csalados, gyermekes parokat keresek. Olyanokat, akik husegesek egymashoz. Lehet, hogy ez valtozik, de jobb, mint egy gazdalan ronin.
Szerintetek?
..a családos a családját védi minden áron..az anya a saját gyermekeinek szerzi meg a legjobb falatokat...és jellemzõen nem tolerálja,sõt kifejezetten idegesíti a mások gyereke...ha nem jön be a helyzet,ha az anyukának a férjére,védelmezõjére csak rápillant valami másik nõszemély azonnal csomagolni fog és kivágja a hisztit..a férj enged és elmennek..
A férj nem fogja védeni a közösséget hanem a saját családját,nem teszi kockára a testi épségét a közösségért...de lehet,hogy én látom rosszul.....ez nem kifejezetten ide tartozó dolog...valamikor ezek az emberek az életüket adták volna az uraikért...már nincs tehát gazdátlan...de attól ezeket az embereket könnyebb a tûzvonalba kiterelni...egy ember akinek gyermeke,felelõssége van ott fogja hagyni a lövészgödröt és inkább kereket old...gazdalan ronin.
.pár hajléktalannal,akiknek otthont adsz és közösséggé formálod õket és elnyered a feltétlen lojalitásukat többre mennél...mert Õk úgy fogják védelmezni a birtokot,mint az otthonukat..ahol jó nekik..ezek az emberek mindent megtesznek,hogy stabilitás legyen az életükbe,hogy gyökeret eresszenek..aki élt az utcán az tudja mirõl beszélek..adj nekik reményt és nyersz velük....a többiek otthagynak a legnagyobb bajba...
Last edited by Doom; 01-11-2015 at 07:12 AM.
Doom!
Általában sokmindenben egyre jár az eszünk, de most nagy az ellentét.
Hajléktalan????!
Mi tanyások rendszeresen próbálkozunk, rémregényeket tudnánk mesélni. Akár a fûrész következõ részét. A környezõ tanyákat mind megjárták a hajléktalanok és nálam is volt.
Igen, elõször örül, hogy nem fagy meg, hogy van mit ennie. Aztán elpofátlanodik, semmi nem jó. Mi ugyanazt esszük, de csak túrkálja az ételt,mstb. Végül nem dolgozik, vagy csak károdra.
Az én hajléktalanom egy reggelre megszökött, mindenét itthagyta. Még jó, hogy nem vitt el egy láncfûrészt, vagy értékesebb cuccot.
Volt egy nincstelen egyetemista, az szépen gyarapodott. Egy év után már állatai voltak, stb. Ha vettem egy fiskas machetét magamnak, neki is olyat. Ha egy bearlgirs fejlámpát, neki is olyat. Nem becsült semmit. Minden tönkrement a keze között. Az állatok úgy hullottak, hogy észre sem vette. Ott büdösödött a karámban mikor rászóltam, hogy ugyan ez hány napja van itt.
Aki nincstelen, hajléktalan, az nem véletlenül van ott!! Jobb ha ott is hagyod!
Jómagam sokszor kezdtem újra az életem a semmirõl.
Az astórián a metróban aludtam, onnan jártam dolgozni. Meg a keletiben a hajnali vonatokon, munkásszállón. Éltem egy 15 m2-es lukban, ahonnan én dobáltam ki a csöveseket és tettem rendbe. Mindig felálltam. Aki nem tud felállni, vagy nem is akar, azt nem kell segíteni, mert csak bajod lesz belõle.
Nõk:
Nálunk most is ölték egymást. Míg üvöltve veszekedtek, mi férfiak röhögve pálinkáztunk. Másnap, harmadnap mentünk együtt dolgozni, segíteni egymásnak. Mert nincs idõ faszságokra. A csajok meg duzzognak hetekig.
Ha kivágják a hisztit, akkor sem mennek sehova. Csak ha ki nem baszod, mert egyébként tudja, hogy jó helye van.
Én most dobtam ki egyet. Sólymász, vadász, lovasíjász. Értékes ember. És nagyon jó csaj. De túl nagy volt a pofája és két hét alatt tönkretette volna több éves munkámat a közösségben. Bármilyen jó bolt az ágyban, mennie kellett. Majd jön másik! Vagy kettõ. :-)
A családos nem fog elfutni, ezt a családosok tudnák megmondani. A családos nem tud futni, harcolni tud. Asszonnyal, gyerekkel, nem szaladgálsz, ugye ez éppen téma volt.
Akit nem köt semmi, az menti az életét.
Ideológiát, hadnemondjam, szektát, már nincs idõ építeni. Ha lenne, az lenne a legjobb. A szektás sem megy el, fanatikusan harcol.
Rónin.
Tisztázzuk a fogalmat. Gazdátlan szamuráj. Többnyire éhenkórász, vagy bûnözõ.
A szamurájnak van gazdája. A család, a nemzetség, az uralkodó, vagy egy eszme. A rónin ezt elvesztette.
A szamuráj aki elveszti "gazdáját" két utat választhat: szerzetes lesz, vagy szepuku. A rónin a harmadik út.
A hülye nyugati média csinált ebbõl a fogalomból valami magányos hõs formát, egy ideát.
...és ez így jó...Általában sokmindenben egyre jár az eszünk, de most nagy az ellentét....személy szerint teljesen más stratégiában gondolkodom..de figyelmesen olvasom és értékelem mások erõfeszítéseit...
..
a legjobb mindenkinek ha egyikünk elképzelésére sem lesz szükség....bár erre még statisztikailag is kevés az esély..
..mindazon által még mindig azt érzem,hogy nem tudják az emberek(itt sem) elképzelni,mi lehet..sokaknál azt vélem felfedezni,hogy úgy gondolkodnak.."hogy veszek egy mély levegõt,megeszek pár konzervet,elzavarok pár zombit...aztán hétfõn bemegyek dolgozni,aztán elmegyek a gyerekért a bölcsibe és bevásárlok hazafelé "----
Ezért is fontos lenne,hogy minél többen részt vegyenek a gyakorlataidba..hogy legalább szõr mentén tudják,mi az ,hogy fázni,mi az hogy rakni kell a tüzet,milyen sok idõt emészt fel az étel megszerzése,feldolgozása és elkészítése,hogy milyen nehéz megvédeni magunkat és a területet...úgyhogy menjetek Morpheuszhoz..majd én is megyek tavasszal,ha áll a meghívás..de csak baráti látogatóba,igazán nem akarok senkinek a terhére lenni...
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Hm, ez paradoxon. A feminizmus alapkövetelménye, hogy a páciens ne rendelkezzen magasabb/emberi szintû agyfunkciókkal. Az, hogy valaki idetaláljon, és eljusson a regisztrációig, az pedig az átlagosnál jobb kognitív képességeket igényel.
Szóval szerintem ezen a fórumon nincsenek feministák![]()
Kár, pedig ettem volna belõlük...
Nagyon-nagyon nem akarok semmi kötekedésnek tûnõt írni... de..
Ha készítetek ilyen variációs tervet, akkor legalább 3 nagy forgatókönyvet kell elõállítani, ugyanis egy dologtól rengeteg minden függ. Akár még az is, hogy a vidék megússza a zombihadakat kisebb, vagy akár alig észrevehetõen.
Ez az -akár mindent eldöntõ dolog- a melyik hónapban történik az összeomlás?
Nem vagyunk a trópusokon se a déli sarkon, hogy szinte állandóak legyenek az idõjárási viszonyok. Sõõõt! Igenis olyan helyen vagyunk, ahol az egyik legnagyobb lehet az évi hõingadozás, csapadékmennyiség.
Tehát 3 forgatókönyvnek kell léteznie a "mikor érik el a falut-tanyát" témakörben!
1) A vándorlásra legalkalmasabb hónapok : május-június -július-augusztus - (szeptember)
2) Rizikós, sok meggondolatlan, hirtelen elinduló csapat vesztét okozhatják a : március-április (-május), szeptember-október
3) Csak az egyedülállók, család, beteg hozzátartózó nélküli személyek indulnak el, valamint a felszerelteknek is rizikós: november-december-január-február
Akiknek van bázisa, menhelye az összeomlás után, azoknak ezekre fel kell készülni. Gyerekkel, öregekkel, sérültekkel-betegekkel, cuccokkal nem mindegy a -1, -10, -15, -25 fokban hóban való gyaloglás, ami lehet akár 100-150 km is!
Nem mindegy egy szeszélyes esõs, áztatós idõben sem!
Ebbõl kiindúlva:
Az év túlnyomó részében a városlakó családosok jó része - tehát a városlakók legalább 65-75%-a - meg sem fogja kísérelni az elindulást!
Inkább reménykedik óráról-órára, hogy jön az állami segítség, jön az EU, jönnek az UFO-k!...És így fognak meghalni, végletekig legyengülve, összekuporodva. A téli hónapokban szinte biztosan, a tavaszi és az õszi hónapokban, pedig csak azok fognak elindulni akiknek van valamiféle reális elképzelése, hogy mi fog történni ha maradnak a városokban.
Újfent kijelentem, hogy nem kötekedésnek szántam írásom! Egy téma reális kibeszéléséhez viszont szükségesek ezek...
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Mizu!
Teljesen jó amit mondasz, de vegyük ketté az embereket.
Van aki tud rólunk, hozzánk tartozik, ide várjuk. Van induló csomagja, terve, útvonala, segítsége, estleg gyakorolta is.
És vannak a többiek, akire mindaz igaz, amit írtál.
A másodikkal én nem foglalkozom, majd ha ideér...
Az elsõben lehetnek családosok, jöhetnek januárban is és lehet, hogy õk sem érnek ide. De ha tudják miért, merre induljanak és felkészültek, akkor nagyobb az esély.