0

szerintem csak a fosztogatni vágyó.. és éhes, szomjas,gyógyszereket keresõ, stb stb .. emberek fogják csak a városok felél venni az irányt ....ha beüt majd a SHTF egy napon. de viszont ,a városokban vannak az üzletek, és boltok többsége...és nyilván való, hogy ahol több az ember,ott több is lesz a veszély forrása majd , azon a bizonyos napon.
..praktikusan..azért jelentsük ki,hogy nincs világvége!!!..ha ebben megegyeztünk...akkor viszont élni kell a békében,tehát most!
..az általad írt dolog ma,fordítva mûködik..a vidéki nyomorból a városokba menekülnek az emberek...dolgozni..mert vidéken tönkre ment minden ami anno jó volt...nyilván aki vidéken maradt,él..annak meg van a számítása,tehát nem kell terv...a városban lakóknak kell terv..ez ilyen egyszerû!
..hát igen ezek biztos,hogy jönnek majd++++aki infarktust kap,akinek a gyerekének nyílt törése van,...aki nem bírja tovább,hogy az utcavégiek lerabolják mindenét,...akinek kávé kell a fekete piacról,vagy szeretne elpasszolni egy kis hazai termést,akinek a városba maradtak a gyerekei és hoz kacsa husit,aki esetleg valami munkát talál...soroljam?szerintem csak a fosztogatni vágyó.. és éhes, szomjas,gyógyszereket keresõ, stb stb .. emberek fogják csak a városok felél venni az irányt ....ha beüt majd a SHTF egy napon. de viszont ,a városokban vannak az üzletek, és boltok többsége...és nyilván való, hogy ahol több az ember,ott több is lesz a veszély forrása majd , azon a bizonyos napon.
...Azért vessük figyelmünket kicsit a bûnözési statisztikákra(és ezek csak a regisztráltak). a vidéki élet sem habfürdõ,keményen nyomják ott is az ipart és a kisebb dolgokat már be sem jelentik..mitõl lenne az shtf után szent minden vidéki bûnözõ?és nyilván való, hogy ahol több az ember,ott több is lesz a veszély forrása majd , azon a bizonyos napon.
Nem rólam szól a fórum és nem is akarom,hogy rólam szóljon!Köszönöm!...ez csak egy terv amit leírtam..nyilván ahogy föntebb írtam..a ma és a most az ami prioritást élvez..ezért a városban jó élni,mert van meló,pénz,kényelem,bõséges kínálat..a prepperkedés csak hobbi,bár inkább azt mondanám,hogy mindig is ilyesmivel foglalkoztam szabadidõbe...a lényeges nem az shtf utáni események,hanem ,hogy most jól érezd magad,aztán ha mégis lesz összeomlás hát meglátjuk...
..egyébként jól fogalmaztad meg,hogy egyedül könnyebb menekülni..azt azért ne felejtse el senki,hogy amíg nem érsz biztonságba a csapathoz..addig egyedül leszel..tudj boldogulni úgy is....az már csak egy jó nagy ++++.ha még kis közösséged is van,vagy túlélõ csapatod....de feljebb írtam,hogy elölrõl kell kezdeni..elõször boldogulj egyedül (mert bármikor egyedül maradhatsz),.....aztán lehet tovább lépni...
Ez olyan mint a kis táska-nagy táska esete...a nagyba lehet keveset pakolni...tehát ha boldogulsz egyedül,nagy meglepi nem fog érni...de bármikor beilleszkedhetsz egy csoportba...mindig nyersz!
Azért vessük figyelmünket kicsit a bûnözési statisztikákra(és ezek csak a regisztráltak). a vidéki élet sem habfürdõ,keményen nyomják ott is az ipart és a kisebb dolgokat már be sem jelentik..mitõl lenne az shtf után szent minden vidéki bûnözõ? : Doom én csak a nagy általánosságban beszéltem errõl...de szerintem nem lesz azért majd mindegy hogy az utcákon 10, vagy 100 mindenre elszánt embereke mászkál majd például ... falu vs város esete !?statisztikai ráta hmm..szerinted azokban napokban mit fognak majd mutatni, azok a bizonyos statisztikai ráták ?? józan emberi ésszel és mércével mérve...már ha feltéve lesz még olyan, az emberek többségének remélhetõleg
,,mindenki szívni fogfalu vs város esete !?statisztikai ráta hmm![]()
állásfoglalás nélkül az alábbi lista jut eszembe,remélem kiegészítitek...
Magányos túlélõ
elõnyei.
-gyors döntési képesség
-rejtõzködés
-haladási,pihenési ütem megválasztása
-talált,elejtett erõforráson nem kell osztozni
-útirány,prioritások,beszerzések egyszerûbb eldöntése
-fertõzõ betegségek elleni könnyebb védelem
-nincs veszekedés, konfliktus
hátrányai
-megbetegedés,sérülés esetén nincs segítség
-unalmas
-könnyebb rossz döntést hozni
-a pihenési,alvási idõszakban nincs õr
-mások nem találnak semmit csak az van amit Õ talál
-nagyobb ellenséges csoporttal szemben esélytelen
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Igen, az idõ nagyon fogy...
Eddig nyugtattam a kedélyeket, de úgy érzem itt az idõ hogy megmondjam a „frankót”!
Mit csináltok Testvérek? Szétszeditek egymás több kötetes hozzászólását, belenyomorítjátok a sajátotokét, aztán vitáztok és vitáztok. Semmi haszon fejében.
Láttátok a „Brian élete” címû filmet, tiszta Júdea népe front közgyûlés…
Hadd mondjam el a saját álláspontom (csatlakozom a közgyûléshez), akinek van füle hallja meg:
Éltem mindkét helyen, falun és városon is. Gyerekként 12 éves koromig egy eldugott kis faluban nõttem fel , aztán 30 évig városon éltem…most 8 éve dönthettem és a falut választottam. A város egy szép NAGY CSAPDA. Tudom hogy aki ott él, arra gyárt ideológiát, hogy miért jobb ott… ez tiszta sor.
(Kihasználom a civilizáció elõnyeit amíg lehet, itt van meló, a gyerek itt tud tanulni, összkomfort, áruházak…etc) Lássuk azonban azt is, hogy minden nap amikor nem a „túlélést” gyakorlod, elvesztegetett idõ. Pár hete volt itt egy városi srác, segített körbálákat átmozgatni, másnap majd becsinált az izomláztól…kérdezte: neked nincs? Mondom neki, én ebben élek…valamikor volt.
Nem elég fejben tudni valamit, a testnek sok idõre van szüksége hogy rutinná váljon. Lehet prepperkedni városon is, de az inkább hobbi...
Tudjátok azért mondom ezt, mert én is tároltam az asszony futógépén a halkonzerves kartonokat, rizst, cukrot... és éleztem a késem.
Falun ki lehet húzni, senkinek ne legyenek illúziói, hogy majd a fejkendõs nénikék a piacon üveggyöngyért fogják árulni az élelmiszert.
Innen nem kívánok menekülni, én már MEGÉRKEZTEM! Ha már valahol meg kell pusztulni, akkor a saját földemen szeretnék. Ha menekülnöd kell, akkor óhatatlanul belesodródsz a fosztogató létbe.
Hogy miért? Mert nem tudsz minden szükségeset magaddal vinni. Ami nincs, azt meg kell szerezned. Magadnak, az asszonynak, a gyereknek. A "szerezned" szó sok mindent jelent.
Ha itt kellene hagynom a bázisom, csak egy agóniát hosszabbítanák meg, amihez semmi kedven sincs.
Egyébiránt én arra tippelek hogy nem lesz falu, tanya, város… csak helyek lesznek ahol meg lehet maradni.
A túlélõk piszkosul ki lesznek gyúrva a sok sír ásástól, mert különben õket viszi el a dögvész.
Bizony választani kell, aki fogja a zsákot és megy, az elõbb utóbb elvenni akar.
Aki otthon marad a bázison, annak meg fel kell készülnie hogy elvenni akarnak tõle.
Tudom nem tetszik, de ez a szörnyû igazság!
ui: Hozzászólásommal a javatokat akarom szolgálni,és senki se vegye sértésnek!
Én nem piszkálnám az oroszokat!
Százszor leírtuk..de akkor +1*
A vizionált NAGY összeomlás után...nem fognak létezni a MA ismert fogalmak.például..
-"az én földem"...nem fog ilyen fogalom létezni..az a darab lesz a miénk,tied,csoporté amit megvéd,ha elzavarják a következõ..a magántulajdon nem létezõ fogalom lesz,azt csak a ma érvényben lévõ törvények biztosítják,a földek mai szóval 'ingatlanok" ezerszám lesznek parlagon,"tulajdonos nélkül
-fosztogatás..szintúgy a ma érvényben lévõ törvények biztosítják az ingóságok tulajdonjogát...ez a fogalom sem fog létezni..helyette..erõforrás,felszerelés megtalálása,megszerzése lesz a neve..mert senkié...ill ha a zsákunkba van a miénk...meddig?..amíg védeni tudjuk.
-túlélés..mit?..hol?..mikor?..miért?....mi az ,hogy túlélés?...éled az életed,van amikor nyakik a sós vízben egy deszkán,van amikor ,a focimeccsen szotyizol...túlélni a saját életünket?..amikor futsz az életedért,amikor tehenet fejsz ez mind az életed..minden perce az...ezen mit lehet gyakorolni???..az,hogy valaki készségeket fejleszt ,mert tetszik neki a dolog..ezt úgy hívják edzés...edzés,hogy mire itt van az olimpia formában legyél..miért csinálod?..mert jó,mert tetszik!..mert szereted csinálni és örömöt okoz!...van akinek a meló+ a bála az öröm..van aki elvész az erdõbe két-három napra...ilyenek vagyunk és kész!
otthon..egy végletesen önmagából kifordult világban ez sem létezõ fogalom...ahogy Lekvár írta..lesznek helyek....ok ez így rendben is van...aztán ha ez tarthatatlan lesz egy másik..aztán másik...az lesz az "otthon" ahol per pillanat meleg van ,kaja és biztonság....és talán a szeretteink egy része...
Felejtsétek már el azt amiben ma élünk..az egy másik bolygó lesz,más szabályokkal,még a fû sem biztos ,hogy zöld lesz...és az fogja megúszni valameddig aki alkalmazkodik..ha kell minden percben...és senki nem él örökké!
..és remélem soha nem is lesz ilyen!
Ami a bûnözést illleti:
Városon fogalmad nincs ki a szomszédod és mekkora bûnözõ.
Hozzánk legközelebb egy kisváros van, itt viszont nem hogy minden bûnözõt ismernek a helyie, de be is sorszámozták õket. Hogy milyen sorrendben nyírják majd ki õket...
És ez véresen komoly!
Annyi felhalmozódott gyûlölet és sérelem van...
Reggelente mindig lóg majd pár ember az oszlopokon. Mint 56-ban.