Oldala 9 of 55 ElsõElsõ ... 789101119 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 81 to 90 of 543

Topic: Az energia kérdése

Super Moderator Don't Panic's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Traveller Hozzászólás megtekintése
    Abból is olyat, amit alkoholüzemre be lehet állítani, mert azt mindig lehet lepárolni, míg olajszármazék lehet szûk keresztmetszet.
    Jó meglátás! Tetszik a gyakorlatiasságod!
    Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na igen, eszközt a feladathoz választunk. Én Pár napos, hetes áthidaló megoldásra szánnám (lásd sarkvidéki március Borsodban). Az alkoholos megoldás jó ötlet, de növényi olajat sajtolni se nehéz. Az ultimate megoldási ötletem a poszt-apokaliptikus idõkre a gõzmotor. Igénytelen, hihetetlen ereje van és könnyen szervizelhetõ. De ez már egy másik történet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A háztartást úgy szerelem fel, hogy minél alacsonyabb legyen az energiaigénye, LED égõket használok, s tartósított élelmiszereket tárolok a hûtendõk helyett.
    Pont ezen gondolkodtam el, amikor a hûtõalkalmatosságokat vizslattam a neten abból a szempontból, hogy mi volt a villany elõtt ezekkel a helyzet és rájöttem, hogy azért nem igazán kellett az akkori embereknek hûtõ meg fagyasztó (a két legnagyobb energiaigényû eszközünk - a klímát nem számolva, mert az nem létszükséglet), mert a paraszt tartósított élelmiszert evett (füstölt és sózott húsáru), nem pedig ilyen nyím-nyámot, mint mi mostanság. A zöldségfélék el voltak a krumpliveremben, a tojás, tejtermék meg az északi tájolású, kisablakos kamrában.
    Tehát levonhatjuk a következtetést, hogy aki prepperkedésre adja a fejét, annak étkezésben is vissza kell térnie õseinkéhez...ha valóban jól akarja csinálni a dolgokat.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak figyelj rá, hogy ne legyenek se mókusok, se varjak, se egyéb okos és ügyes jószágok a környéken, mert gyorsabban eltûnik, mint számítanál rá :-)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az átlagos 90-100 liternyi fagyasztótérfogattal számolva, jó nagy párkány kell hozzá.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Erre írtam megoldásként az áram nélküli hûtõalkalmatosságok topikban a második bejegyzésemet. Olvassátok el!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Én nem krõzus vagyok, hogy ilyen órási fagyasztóm legyen
    Krõzus? Ekkora fagyasztó van egy olyan kombi hûtõben, aminek alul van a fagyasztó része.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,230
    Given: 1,210

0 Not allowed!
    Legalább egymillió az igazi rezsicsökkentés

"Pár éve még a tudományos fantasztikumnak számított, ha valaki komolyan nekiállt napelemet vagy napkollektort szerelni a házára, és az országban található szélerõmûvek is fotótémaként kapnak szerepet a hétköznapjainkban, mintsem a hagyományos áramszolgáltatás alternatívájaként. Mára azonban ott tartunk egy átlagos háztartás éves áramfogyasztását megtermelõ napelemes rendszert kapunk egy-másfél millió forint környékén, sõt már a hazai felfedezõk is megjelentek az otthoni kiserõmûvek piacán."

http://index.hu/tudomany/2013/06/13/...zsicsokkentes/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Itt van egy vertikál szélerõmû, én csak ilyet építenék.
    Két éve üzemel már az embernél, a legkisebb szélben is megforog, de viharban önfékezõ, nem kell semmit sem törõdni vele, 2 kW körüli a teljesítménye, 3-4 méter közötti magasságú.
    vertikal1.jpg
    Ha ehhez társulna egy lúgos vas-nikkel akkumulátortelep, örök életre volna energiatermelés és tárolás.
    Last edited by Traveller; 06-14-2013 at 08:23 AM.
    "There are two dangers in not owning a farm: the belief that heat comes from the furnace and food comes from the supermarket."

0 Not allowed!
    Itt van egy vertikál szélerõmû, én csak ilyet építenék.
    Két éve üzemel már az embernél, a legkisebb szélben is megforog, de viharban önfékezõ, nem kell semmit sem törõdni vele, 2 kW körüli a teljesítménye, 3-4 méter közötti magasságú.
    vertikal1.jpg
    Ha ehhez társulna egy lúgos vas-nikkel akkumulátortelep, örök életre volna energiatermelés és tárolás.
    Arra lennék kíváncsi, hogy vajon mit csinál a 2kW-nyi teljesítménnyel.