Szavazási eredmény megtekintése: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Szavazók
122. Te nem szavazhatsz
  • Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség

3 2.46%
  • Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)

18 14.75%
  • Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)

33 27.05%
  • Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya

25 20.49%
  • Háború, polgárháborús helyzet

18 14.75%
  • Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás

23 18.85%
  • Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

2 1.64%
Oldala 1 of 16 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 153

Topic: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 887
    Given: 921

0 Not allowed!

Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Mi az amitõl legjobban tartasz, mi az amire készülsz?

- Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség
    - Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)
    - Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)
    - Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya
    - Háború, polgárháborús helyzet
    - Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás
    - Világ végére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

Persze van amibõl több is következik, de az biztos hogy a legutolsónak nincs köze az elsõ 6-hoz. Lássuk hányan várnak "világvégét" és hányan gondolnak prepperkedés közben valami másra.

A szavazás "titkos", vagyis bárki bármire szavaz, nem jelenik meg a fórumneve a szavazat leadása után.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Jobb lenne ha többet is lehetne választani, mert személy szerint és gondolom nem vagyok ebben egyedül, több mindenre készülök. A háborút választottam, mint ami a legközelebb van idõben (2017-ig talán megtörténik... és ha elhúzódik a 20-as évekre, annak örülni lehet ).
    De ami ezen Háború után jön (közvetlenül vagy évek múlva, azt még nem tudni) mindennél rosszabb: 1. természeti katasztrófa következtében káosz, élelemhiány 2. városok lezárása (se ki, se be az Új Világrendszer bevezetése után), a városokban félemberi lények veszik át az uralmat, akik minden szépet ígérnek, de az elképzelhetetlen szörnyû gonoszság a mindennapi élet részévé válik: bûnözés extrém növekedése. Azokra, akik elhagyták a városokat, vadászni fognak....Ezért nekik meg kell tanulniuk minden elektronika nélküli önellátást gyakorolni, mert az megkönnyítené elfogásukat.
    Amúgy világvége is lesz, azonban nem úgy, ahogy írtad, úgyhogy ez nem választhattam volna.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem látom a világméretû járványokat a választási lehetõségek között! Így marad csak a gazdasági csõd.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én az önellátást választottam, mert az megvalósítható és törekszek is rá. Ez az ami biztos. Habár a társadalomtól nem szakadok el túlságosan.
    Egyébként pedig az utolsót kivéve mindegyikre készülök valamilyen szinten.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Klímaváltozás?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Klímaváltozás?
    Hoppsz arra minek szavazni, hiszen az már van

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló verita Hozzászólás megtekintése
    Jobb lenne ha többet is lehetne választani, mert személy szerint és gondolom nem vagyok ebben egyedül, több mindenre készülök. A háborút választottam, mint ami a legközelebb van idõben (2017-ig talán megtörténik... és ha elhúzódik a 20-as évekre, annak örülni lehet ).
    De ami ezen Háború után jön (közvetlenül vagy évek múlva, azt még nem tudni) mindennél rosszabb: 1. természeti katasztrófa következtében káosz, élelemhiány 2. városok lezárása (se ki, se be az Új Világrendszer bevezetése után), a városokban félemberi lények veszik át az uralmat, akik minden szépet ígérnek, de az elképzelhetetlen szörnyû gonoszság a mindennapi élet részévé válik: bûnözés extrém növekedése. Azokra, akik elhagyták a városokat, vadászni fognak....Ezért nekik meg kell tanulniuk minden elektronika nélküli önellátást gyakorolni, mert az megkönnyítené elfogásukat.
    Amúgy világvége is lesz, azonban nem úgy, ahogy írtad, úgyhogy ez nem választhattam volna.
    Azért nem állítottam olyanra a szavazást, mert akkor mindenki mindent bejelölt volna.

A világ vége az a világ teljes pusztulása, szerintem arra készülni nem lehet.

Ha van egy komoly természeti katasztrófa, ami kihat egy egész országra, az magával hozhat egy gazdasági csõdöt, áram, víz és élelmiszerhiányt, munkanélküliséget és társadalmi káoszt és erõszakot is. Ezért gondoltam hogy csak 1-et lehessen kiválasztani. Én a természeti katasztrófát jelöltem, mert olyanból van bõven.
    Sok

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Henrietta1 Hozzászólás megtekintése
    Nem látom a világméretû járványokat a választási lehetõségek között! Így marad csak a gazdasági csõd.
    Tényleg, az kimaradt. Mentségemre szóljon, hogy már nagyon álmos voltam voltam mikor megírtam a választható lehetõségeket.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Klímaváltozás?
    Az egy természeti katasztrófa az emberiségnek, úgyhogy az ott van a listán.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Hadd mondjak valamit:
    Az ember egy olyan stabilan megcsinált (teremtett) lény , amelyik nagy találékonysággal alkalmazkodik testileg-lelkileg egy, maximum kettõ adandó "problémához".
    Ha a felmerülõ probléma sok, és mind "életbevágó" akkor a delikvensek zöme összeomlik mind fizikailag, mind lelkileg. Csak a nagyon edzett emberek képesek, egyszerre több csapást kezelni.
    A felsorolt csapások között vannak agresszív láncreakciót kiváltó, és vannak lájtos történések is. Vannak, amelyek egymásból következnek, ahogy Verita írta.
    Ami a lényeg: gondoljunk bele, mi az életben maradási esély, ha minden katasztrófa egyszerre következik be, vagy idézik elõ.

Analógia: ha patkányt akarsz igen nagy hatásfokkal irtani, veszel zselés mérget, drazsés mérget, veszel két terriert, egy vadászgörényt, kiásod a vackukat, keversz fagyállós-gipszes-kukoricadarát és elgázosítod a lukakat, terméketlenné teszed a nõstényeket (vagy a hímeket is), összeugrasztod a hímeket egy kis hormonkoktéllal... tehát ami csapás van, azt rájuk hozod. Csak ugye ennek a dolognak a gyengéje, hogy csak helyileg lehet megcsinálni... Valahonnan mindig visszakóricálhat egy-két nyomorult.

Hogy miért gondolom így? Mert olyan világban élünk, amely minden lehetséges irányból támadja az emberi fajt. Persze ezt senki sem akarja szántszándékkal (ekkora szemétséget nem lehet feltételezni?), csak valahogy minden úgy jön össze. Senkit ne zavarjon hogy elõbb a szemléltetés végett patkányos példát hoztam! Gyakorlatilag egy mókuspofányira vagyunk a kihalástól. (vagy a kiirtástól...?)
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

A topic keresõszavai: