0
Önkormányzat építési osztály...
Hogy pontosan ki üzemelteti és kihez tartozik, nem tudom.
Közösségünk egyik tagja a Földmûvelési minisztériumban dolgozott elég magas beosztásban. Még mindig sok kapcsolata van. Õ idõnként hoz híreket. Például, hogy a fidesz újjá építi a kisgazda pártot, hogy legközelebb is hatalmon maradjon. De ez se nagyon érdekel... :-)
Akkor egy érdekes kérdés ehhez kapcsolódóan: felhúzol egy házat, észreveszik, ejnyebejnye, büntetés! Nem fizeted be, mert nincs mibõl, azt mondják, oké, adóhivatal letiltja az amúgy is nevetséges fizetésedbõl. Otthagyod a rabszolgatartó helyedet, akkor nem tudják mibõl letiltani. Behajtás? Mit visznek el, ha tévéd sincs? A behajtási törvény szerint ruhákat és utolsó darab háztartási gépet (pl. mosógép) tilos elvinni. Ráterhelnék az ingatlanra (és elárvereznék), ha a neveden lenne? (Mi van akkor, ha a házastárs nevére kerül addigra?)
Ui.: konkrétabban, hogyan oldják meg az ilyeneket a milliomos/milliárdos sikkasztók, mint pl. a politikusok? Mármint akkor, mikor jön a másik, nem haveri garnitúra a hatalmon.
Last edited by MacIver; 02-01-2015 at 02:20 PM.
Rossz a megoldásod...
Hatósági bontás.![]()
Ha nekem szólt, akkor téves, mert nem megoldást, hanem kérdéseket írtam.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Morpheus 200e-bõl épít házat.
P0rvident lehet ad ennél többet is, amibõl talán a kõmûves bére is kijön, így még a saját munkád sem bukik ha bontják.
Aggódjon a bank
Vagy vegyél jurtát, Dobogókõn láttam téliesített jurtákat is: http://www.dobogokojurta.hu/jurtaszallas
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Kis vidámság, móka, kacagás...
Megszületett az idei elsõ kis kecskénk, jó egészsége lesz, mert az áldomást rendesen megittuk rá.
Az apa és az anya is tájidegen, de azt tudtam venni potom pénzért anno... (alpesi anya és núbiai apa)
Azér a gyerek már magyar!![]()
Én nem piszkálnám az oroszokat!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
És nem. Nem ismered a hivatali dolgozókat. Ott nem produktív emberek ülnek, hanem a "húzzuk ki a mai napot is 4-ig úgy, mintha csináltunk volna valamit" típusú emberek. Legalábbis 4-5 éve még így volt.
Saját konkrét tapasztalat a dologban. Vettem egy házat 2009. Szerettem volna beépíteni a tetõteret, úgyhogy elindultam a legális úton. Statikus, mérnök, tervrajz, engedélyek. Kudarc. Berágtam és kihajítottam a tervrajzot mérnököstõl. Teljesen lebontottam és egy ugyanolyan új házat építettem rá anélkül, hogy bárkit megkérdeztem volna. Annyi volt még a különbség a régihez képest, hogy a tetõteret is beépítettem, ahogy szerettem volna. A tetõtéri ablak fentrõl is látszik a fényképeken illetve az utcáról is, tehát nem "adható el" felújításnak a történet. Mindez nem egy eldugott részen volt, hanem egy kisváros kellõs közepén a hivataltól kb. 50 méterre. Azóta már túladtam a lakáson, de még az új tulajnak sem volt semmi gondja belõle.
Még egy kis adalék: kiderült, hogy a helyi építési hivatal elmutyizta a házam elõtti csatornát. Hivatalosan meg volt építve, de nem volt seholElképesztõ, de meg akarták magyarázni, hogy az az én dolgom 1 milláért a fõutcáról behozni!! Mikor látták, hogy hülyék a túloldalon vannak, akkor megegyeztünk. Én nem feszegetem a témát tovább és megoldom a hátsó portán keresztül, cserébe õk békén hagynak. Mondom oké, de mi lesz a Földhivatallal, meg a légi felvételekkel? Azok is ellenõrizhetnek. Megsúgta, hogy csak vitás esetben, vagy feljelentés esetén nézik. Amíg nem jelent fel senki, addig a kutya nem foglalkozik vele. Mint mondtam ez nem tegnapi tapasztalat. A Fidesz azóta eléggé ráállt mindennemû pénzbehajtásra és ellenõrzésre, úgyhogy nem tudom, hogy ez még mindig így van-e.
"A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Nos , én 2013 augusztusában kezdtem el tervezni , 2014 elején indult az építkezés , elektronikus építési naplót kell vezetni naprakészen , az összes dokumentációt oda kell feltölteni az anyagok megfelelõségi tanusítványaiét is , még az utolsó szögét is . Amikor jötek ellenõrizni , igencsak fel voltak készülve .... És még hol a vége ....