Oldala 11 of 48 ElsõElsõ ... 91011121321 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 474

Topic: Iskolai erőszak, zaklatás, megfélemlítés és megalázás

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Érdemes megnézni. (Angolul van.)

https://www.facebook.com/video.php?v=10152243527151550&set=vb.18523396549&t ype=2&theater

Az a gond, hogy aki lelketlen rohadék, azt nem hatják meg az ilyen videók. Akiben van emberi érzés, arra hatnak, de azok meg nem zaklatnak másokat.

És igazából olyan videókra lenne szükség, amiben a zaklatottnak adnak útmutatást, hogy mit tegyenek, álljanak ki magukért, üssenek ha kell, vagy szóljanak tanárnak, szülõknek, vagy ha durva a helyzet, akkor a rendõrségnek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Itt a fordítás. Kb. 4 órás munka eredménye.

Visszavágott az iskolában zaklatott fiú

http://www.youtube.com/watch?v=szGxVq5LH3M

Valaki betehetné ide a videót: http://forum.index.hu/Article/showAr...8&la=100759775

Nekem azt írja hogy nincs jogosultságom hozzá. Pedig beleillene a topicba.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Amúgy nem lehetne ezt egyszerûen és nagyszerûen elintézni? Aki a tanárát, gyereke tanárát megalázza, megüti, letegezi, lehülyézi, egy pert akasztani a szülei nyakába, és tûzön-vízen át végigvinni a pert, és a büntetést.
    Elõtte kiplakátolni a büntetéseket, bemondani rádióba tévébe, aztán hajrá, állam kontra galambos, kalányos, kohn, grûn, Kovács, vagy akárki, feleljen a gyermekéért anyagilag, erkölcsileg, letöltendõ börtön, vagyonelkobzás, (LCD tévé) elkobzás, terepjáró, amijük van.akármi.
    Szerintem nagyonhamar becsülete lenne a tanárnak. A mult mult rendszerben, ha egy szülõ csak szemtelen volt a tanítóval, a csendõr úgy elverte, örülhetett ha bele nem halt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Persze, de a tanárt meg büntessék, ha az iskolában a többiek zaklatnak egy gyereket. Akkor gondolom hogy a tanárok is komolyan vennék a dolgot.

Igazából csak egy párt kezdett ezzel foglalkozni, a többi párt kussol. Jó lenne ha beindulna valami az ügyben.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Persze, de a tanárt meg büntessék, ha az iskolában a többiek zaklatnak egy gyereket. Akkor gondolom hogy a tanárok is komolyan vennék a dolgot.

Igazából csak egy párt kezdett ezzel foglalkozni, a többi párt kussol. Jó lenne ha beindulna valami az ügyben.
    Az a baj, hogy a tanár lehet nem is látja, legalábbis gyerekkorunkban mi is basztattuk egymást meg verekedtünk, de a tanárok nem igazán látták.
    Lehet sejtették, de nem tudtak bizonyítani semmit általában mindenki tagadott. Szerintem itt a tanárokat kellene megvédeni, és a másik fele, hogy a fizetését is úgy kellene alakítani, hogy mondhassa, hogy mivan-mivan? Szabó apuka, hát megveszlek kilóra. És beülne a legújjabb mittudoménmijébemercedesaudijába, Persze akkor nem is kéne mondania. A rongyos kopott tanároknak nem jár ki "egyes rétegektõl" tisztelet.
    Találkoztam az osztályfõnökömmel, én árultam a piacon kv-t meg édességet a saját árumat, és akartam adni neki ingyen, mert láttam a ruháján, hogy 10 éve ugyanazt hordja, tiszta volt de erõssen kopott, sírvafakadt nem fogadta el, és többet nem jött. Hát így kell ennek lennie?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A tanárok tudják mi a gólyatábor, tudják mi a gólyaavatás. Részt is vesznek benne, helyeslik, még röhögnek is az idõsebb diákokkal azokon akiket megaláznak. Az iskolai erõszakban benne van a diákok elleni dolog és a tanárok elleni is. A gond az, hogy mikor a diákok ellen tette a többi diák, azt elnézték a tanárok és még támogatták is. Aztán változott a helyzet és utána már a tanárokat is verni kezdték. Akkor meg lett törvénymódosítás hogy a tanárok védve legyenek. De a diákokat ki védi? És milyen törvényekkel? Hol van egy olyan törvény, ami az iskolai zaklatásról szól? Nincs egy se.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Meg mikor kiderülnek a dolgok és már a sajtó is kezdi írni hogy egyik meg másik iskolában mi a helyzet, akkor mi történik? A tanárok és az igazgató mennek a rendõrségre feljelentei a diákokat zaklató többi diákot? A másokat terrorizáló diák szüleit behívatják? Kirúgják a gyereket? Egyik se. Letagadják hogy baj van. Átteszik a problémásakat másik osztályba. Ahol persze ugyanazt fogja csinálni, de ez nem érdekli a tanári kart, se az igazgatót. Ha letagadják az ügyet, akkor nincs ügy. Ha nincs róla papír, nincs ügy. Olyan ez mint a bûnözés, ha nincs róla papír, nincs ügy, ha nincs ügy, nem kerül bele a statisztikákba se. Eljátsszák hogy minden rendben van, közben a diákok meg szenvednek, de az persze senkit se érdekel. Csak a diákokat meg a szülõket, de velük meg nem foglalkozik senki.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez a cikk jól felidegesített.

http://www.koloknet.hu/csalad/tabu/e...n-a-hatterben/

Annyira szakértõs ez a cikk, hogy csodálom hogy nem írták bele, hogy az áldozat tartson maga elé egy A4-es papírlapot, hogy azzal hárítsa el a zaklatást.

Írtam alá néhány hozzászólást. Ide is ideteszem, mielõtt még törölnék.

TMIB

"hogy az elkövetõket hozzásegítsük a valódi belátáshoz"
    "és ezzel együtt az áldozatot a megbocsátáshoz"

Borzalmas. Az elkövetõ nem fogja magát rosszul érezni, csak mert egy tanár azt mondja neki hogy amit tett az rossz. Akit meg hetekig, hónapokig, vagy akár évekig zaklatnak, az meg nem fog megbocsájtani és sose fogja elfelejteni ami vele történt.

Miért van olyan érzésem hogy egy "szakértõ" írta ezt a fenti cikket és nem egy olyan aki áldozata volt egy iskolai zaklatónak?

"Ha viszont mindez elmarad, és pusztán annyi történik, hogy a társadalmi tabu védelmében példásan megbüntetjük az elkövetõket, azzal tovább fokozhatjuk az áldozat elleni haragot"

Persze, mert ha bocsánatkérésre kényszeríti valaki a zaklatót, akkor nem fogja azt gondolni, hogy megalázták és nem lesz nagyobb benne a gyûlölet. Ez aztán a naivitás!

"Valamint, ha az áldozat nem kap lehetõséget a megbocsátásra, félelme tovább dolgozik benne, és szorongása révén továbbra is a csoport „áldozatnak választható” tagja marad, sõt ez a szerep akár egy életen át elkísérheti."

Az egész értelmetlen. Nem a megbocsátás a lényeg, hanem hogy kiálljon magáért az áldozat. Ha nem teszi, akkor mi történik? Az hogy elveszíti a maradék önbecsülését és végleg gyenge marad. Különben az egész arról szól, hogy lehet hogy kínoztak, zaklattak, bántottak, megaláztak, de az elkövetõ nem lett megbüntetve, te meg bocsáss meg neki és kész. Ennél undorítóbb, visszataszítóbb dolgot nem is lehetne megtenni egy áldozattal.

"Vagyis a felnõttek szerepe nagy az események utólagos feldolgozásában."

A zaklatókat büntetni kell, eltávolítani a közösségbõl, ha nem képesek beilleszkedni. Ha az összes eltûnik, akkor nyugalma lesz a többieknek. Különben olyan, mintha 50 zebra közé bedobnának 10 oroszlánt, hogy éljenek békességben. Rettenetes nagy ostobaságnak tartom és sajnos az a tapasztalatom hogy kisiskolás koromban is ez volt a divat, de középiskolában is ez ment, és a mai napig így mennek a dolgok.

"Ilyenkor a szülõ, a pedagógus feladata, hogy az érintett gyereket hozzásegítse a belátáshoz – megmutassa neki, hogy a viselkedésével másoknak fájdalmat okozott."

A zaklató ezt tudja, pont azért csinálja. Mert lelketlen, mert kíméletlen, mert azt akarja hogy rettegjenek tõle mások. Az meg külön borzalmas hogy a pedagógusok meg vannak említve, mert a legtöbbször õk még elõ is segítik a zaklató helyzeteket. Gólyatábor, gólyabál, gólyaavatás. Sokszor a tanárok ott vannak ezeken, és még a szervezésben is részt is vesznek rajtuk. Legalábbis törvényt kellene hozni, mert különben a tanárok csak rontanak az egész helyzeten. Õk nagy részben okolhatók a kialakult helyzetért. Meg ha ki is derül hogy mi van némelyik iskolában, akkor meg az igazgató letagadja. Az olyan igazgatót is le kéne csukni kiskorú/fiatalkorú veszélyeztetéséért.

Miért mindenki a szülõknek ad tanácsot és miért akarnak annyian a zaklatókra hatni? Azért zaklatók, mert lelketlenek és nem érdekli õket az áldozatuk lelkivilága. Tanácsot az áldozatnak kellene adni, hogy legyenek erõsek, hogy álljanak ki magukért, ha muszáj szóljanak a szüleiknek, tanáraiknak, vagy ha másképp nem megy, akkor értesítsék a rendõrséget.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 67
    Given: 48

0 Not allowed!
    Néhány zaklató így próbálja leplezni, hogy milyen is beszari köcsög amúgy.
    Nem tom mit szólna ha megkötözve lenne 2napig egy oszlophoz és kerülgetné
    1 megkötött pitbull terrier akinek a lánca csak addig ér hogy épp elérje a köcsög
    bõrét a kutya nyelve.
    De az ilyen buzik mögött mindig állnak még páran. Soknak csak egyszer kell igazán odavágni és
    a mögötte álló haverok sem szaroznak többet.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Azért én láttam-hallottam olyat, hogy azért nem buktattak meg valakit, hogy hamarabb szabaduljon tõle az iskola. Egyik osztályból másikba, vagy egyik iskolából másikba pakoláshoz képest megoldásnak minõsül (nem jó megoldásnak)... mert a kirúgás is pont olyan mintha másik osztályba tennék (tankötelezettekrõl van szó), nem egy speckó helyre megy, hanem ugyanolyan kaliberû tanárokat és diákokat terrorizálni.
    Vagy el akarjuk várni egy mai magyarországi tanártól, hogy feljelentésekkel foglalkozzon? Éves szinten többel is? Vagy egy igazgatótól? Bizonyos iskolákban évente akár százzal? A mai magyar "jogszolgáltatás" mellett? Nekem az a meglátásom, hogy az egyszeri pedagógus, ha lelkiismeretesen igyekszik végezni a munkáját már alapból agygörcsre van ítélve (részben a mindent leszaró kollégái miatt), hát még ha a feljelentések bürokratizmusával kéne foglalkoznia... szerintem 10 000-bõl egy ember lehet rá alkalmas, hogy ne rokkanjon bele rövid úton.
    Más kérdés, ha van iskolajogász és az intézi az összes feljelentés bürokratikus részét, konkrétan õ jelent fel, mindenki más "csak" tanú... még akkor is sok rohangászás az iskolai dolgozóknak, de talán kicsit jobban hangzik. Nem tudom, hogy így kivitelezhetõ lenne-e, akár formailag, akár ténylegesen.
    Egyébként szerintem egy átlagos iskolában tényleg nem látja a tanár mi történik, de hallottam már olyat, hogy komolyan meg van szervezve a diákok felügyelete. Ott mondjuk ez élet halál kérdése, sérült gyerekekrõl van szó, de attól még példázza, hogy ha van akarat meg lehet oldani.
    Az egész gondolatmenet részben elméleti, ugyanis nekem olyan érzésem van, hogy az iskola és a pedagógusok, még a diákok is összezárnak és úgy tekintenek az oktatásra, hogy az egy külön jogrendszer, állam az államban, és amíg nincs haláleset belül intézõdjön minden. Persze a szélsõségesen rossz helyzet lehet, hogy megbontja ezt a gondolkodást bizonyos esetekben.

A topic keresõszavai: