0
| Thumbs Up |
| Received: 1,102 Given: 1,120 |
Ha valaki fiatalon is elõrelátó és gondolkodik, az szerintem mindig elõny.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Jól teszi, annyi biztos. Vannak hozzá hasonló emberek, akik kevésbé vagy semennyire nem vállalják a nyilvánosságot - érthetõ módon jobb inkognitóban maradni.
Az ilyesfajta nyilvánosságra "születni kell". Mert én például kevesebbet beszélek, viszont le bírom írni mindazt összeszedetten amire gondolok.
Jómagam tizenéves korom óta gondolkodok az átlagtól látványosan máshogy.
Habár egész életemben másnak éreztem magamat mint a többiek.
| Thumbs Up |
De legalább nem fog annyira pánikolni - ez is számít.
Plusz általánosságban jobban informált lesz kortársainál, ami nem elhanyagolható.
Ugyan onnan indulhat elvileg mint egy felnõtt, ha mondjuk lerabolják a készleteit egy esetleges gebasz esetén - igen ám, de az információk és a tapasztalat a fejében marad, amely segítségével már eleve könnyebben boldogulhat az átlag sorstársaihoz képest.
Ugyanakkor van mit tanulnia az életben - ez tény.
Kicsit hosszú lett, de a lényeg a lényeg - hogy jobb ez a ""hobbi"" mint egyéb elfoglaltságok, mint pl: PC játékoktól való függés vagy a "Valóvilág butító heti7es" bámulása.
Sziasztok!
Külföldrõl tervezek nagyobb tételben rendelni NRG-5 -öt. Egyrészt minél többet rendelünk annál olcsóbb, másrészt a szállítási költség is oszlik. Tehát szívesen szövetkeznék, ha valakit érdekel még, akkor keressen meg és megbeszéljük a részleteket.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
| Thumbs Up |
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen általános szabály arra nézve, hogy az eltárolt ételnek mekkora része (%-osan kifejezve kalóriában, vagy a készlet elégséges idejében (pl 180 napra elegendõ készlet X %-a)) legyen készétel (egybõl megehetõ)?
Kisgyerekes otthonülõs bevédõs stratégiára.
Nálam konzerv, üveges borsó, lecsó, lekvár, keksz, csoki stb. az raktár 37%-nyi kalóriáját tartalmazza (másik oldal a liszt, rizs, tészta szószokkal stb.).
Ha van ötletetek szívesen olvasnám.
Más:
- Egy éves eltett vizet kóstoltam (frissítem az 5l-es desztiláltvizes palackokat), semmi mellékíze nincs
- 9 hónapos sajátkészítésû eltett bolognai-t ebédeltünk (teljesen normális íz)
Üdv
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Nálam a konzerv kb bõ 1 hónapra elég , addigra bõven kiderül , mi a végkifejlet , és nem bojgatom az L ( Laci zárolt :-) ) zárolt készletet .
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Szerintem az egyhavi készlet városon nagyon-nagyon kevés, de falun is necces ... bár nem tudom mennyi a zárolt készleted.
Nem az a lényeg hogy mi a végkifejlet, bár nem értem kristálytisztán mire célzol, hanem az hogy mikor üt be a szar!
Gondolj bele, novemberben-decemberben (téli idõszak) beüt a gebasz, esélyed sincs, hogy tavaszig akárcsak egy taplógombát is szerezz, vagy ha olyan az idõ, akárcsak elindulj érte.
Abban nem lehet reménykedni, hogy falusiak majd hordják a piacra a tolást csereberélni iparcikkre... ez egy illúzió.
Falun egyszerûbb, hiszen a jószág végszükségben bármikor levágható, a takarmánygabona emberi fogyasztásra is jó, és a kamra meg téli idõszakra tele van.
A legtovább elálló élelmiszer az ólban van és ráadásul reproduktív! Nincs az a konzerv ami ezt tudja!!!
Ja, hogy majd jönnek és elveszik... hányszor hallottam már ezt! Ahhoz jönni kell, és meg kell próbálni... mind az Úr kezében vagyunk!
Én nem piszkálnám az oroszokat!
| Thumbs Up |
Igen, az is egy szempont, hogy meddig elég. Kb. nekem is egy hónapra elég 2 felnõttnek + 2 gyereknek.
Érdekes, hogy apránként veszem azt ami jó és akciós, miközben most traffiztak le 30 eFt-ért. Ilyenkor belegondolni is rossz, hogy kb. 30 napra elég kaját tudna ez ember venni belõle...
Falun egyszerûbb, hiszen a jószág végszükségben bármikor levágható, a takarmánygabona emberi fogyasztásra is jó, és a kamra meg téli idõszakra tele van.
Ja, hogy majd jönnek és elveszik... hányszor hallottam már ezt! Ahhoz jönni kell, és meg kell próbálni...Rekvirálás, hatósági igénybevétele ingó dolgoknak, pl. élelemnek, állatoknak, takarmánynak, közlekedési eszközöknek, a hadviselés céljából szükséges más anyagoknak és eszközöknek. R. általában csak háború v. háborús veszély esetében megengedett, ha a honvédség, a közbiztonsági szervezetek szükségletét, ill. a polgári lakosság ellátását a gazdasági forgalomban közönségesen alkalmazott módszereikkel nem lehet biztosítani. A R.-t mindig a szükséges mértékre kell korlátozni és a szolgálati képességgel arányba kell hozni. R. esetében térítés jár. A R. jogossága és a térítés összege tekintetében felszólalásnak van helye, (1939:II. tc).