Oldala 1 of 15 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 144

Topic: Felkészülni,vigyázz! De mire is?

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!

Felkészülni,vigyázz! De mire is?

Sziasztok. Immáron a második kiadást kezdtük postázni a megrendelõknek ebbõl az új könyvbõl. A MAFELSZ.HU-n lehet rendelni, illetve a MAFELSZ fészbukkján. Gondoltam ezzel is gazdagítom az itteni kiváló kínálatot. Plusz van kb 1000 PDF, ill DOC prepper-könyvem, szívesen megosztom bárkivel. Természetesen ingyóban. Szívesen válaszolok minden kérdésre, ahogy idõm engedi.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..olvasgatom a honlapotokat....ami feltûnt,de lehet,hogy igazad van abban,hogy a Natgeos filmek individualista,bezárkózós,értelmetlen készleteket felhalmozó,önzõ gyökereknek állítják be a preppereket...akik nem kívánnak shtf esetén a mentésben,elhárításban segíteni,a rászorulókat támogatni.....inkább magukra húznak húsz köbméter betont és szénné lövik a ki a közelbe jön....
    ...én személy szerint --a másik topicban írtam---befejeztem ezt a fajta prepperkedést....ez ebben a formában nem az én világom...
    Sajnos azt látom minket és itt is sokakat megfertõztek ezzel a szemlélettel..és némely hozzászólásnál kerekedik a szemem..."hogy milyen emberek vannak!"
    De az a szemlélet amit Ti kezdeményeztek...hogy együtt kell mûködni a katasztrófa védelemmel,hatóságokkal,szolgáltatókkal és egymással,hogy a tudásunkkal segítsük az embereket az tetszik.......

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    A másik honlap http://www.quixafe.com/gyik.html
    A GYIK rovatba azért kérdeznék,persze ha titkos nem kell itt válaszolni...
    Van e garancia és meddig?
    A szervizelést,karbantartást,szûrõk stb cseréje hogyan megy,ki végzi?
    Mennyibe kerül? (végül is ez a lényeg..jó tudom függ a távolságtól, helytõl stb,de úgy kb. miheztartás végett)
    A kiszolgáló infrastruktúra kiépítését ki végzi és mi az ára,hogyan valósul meg?

Elnézést kérek,hogy itt érdeklõdöm,de biztosan másokat is érdekel.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    A másik honlap http://www.quixafe.com/gyik.html
    A GYIK rovatba azért kérdeznék,persze ha titkos nem kell itt válaszolni...
    Van e garancia és meddig?
    A szervizelést,karbantartást,szûrõk stb cseréje hogyan megy,ki végzi?
    Mennyibe kerül? (végül is ez a lényeg..jó tudom függ a távolságtól, helytõl stb,de úgy kb. miheztartás végett)
    A kiszolgáló infrastruktúra kiépítését ki végzi és mi az ára,hogyan valósul meg?

Elnézést kérek,hogy itt érdeklõdöm,de biztosan másokat is érdekel.
    Én a saját véleményemet tudom adni:
    1. Szarni az egészbe, mert Magyarországon elhatározásodtól függõen max. 1 napi járásra bárhol találsz tisztítatlanul is alkalmas ivóvizet. Nekem ezért nincs víztisztítóm.
    2. Ha mégsem találnál, menj ki valamelyik nagy folyónk partjára és a vízparttól 4-5 m távolságban áss egy gödröt, amiben gyûlik a víz. Ez a parti szûrésû kutad biztonsággal ellát, amíg megépíted a sajátodat.
    3. Áss egy kutat. Bárhol biztonsággal ighatod a belõle származó vizet, legfeljebb a csecsemõk ellátása okozhat gondot. Nekik hígítsd ezt a vizet 50 százalék esõvízzel, vagy azzal, amit a nejlonzsákba gyömöszölt növényzet "izzadmányaként" kapsz, azzal. Ha légkör szennyezésével járó accidentet akarsz túlélni, akkor hagyd az esõvizet, helyette csak a növényi víz. Ehhez a képességhez elég, ha néhány db. nylonzsákkal rendelkezel. (Ha netán nincs növényi víz, akkor desztillálod vele a talajvizet, ha félsz a nitráttól, ill. a csecsemõnél a hígítás miatt.)

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Ezt, a 6 méter hosszú és 2,5 méter széles óvóhelyet leginkább 2 személynek tudjuk ajánlani egytõl négy hétig tartó elzárkózásra
    http://www.quixafe.com/_img/ovohely/Bunker_6_La1.jpg

....ott van az a 6-ossal jelzett gépészeti szekrény...
    abban vannak az akkumulátorok,a töltõ a csepptöltéses puffer üzemhez,a szivattyúk,víztisztítók,a fekete szennyvíz szürke majd fehérré alakító tisztítója,a légcserélõ és a légtisztító,a gázpalack????
    Honnan jön a víz és ha nem zárt rendszer hová megy a szennyvíz,mi tölti az aksikat ha nincs áramszolgáltatás és fenn lepusztult a napelem,szélkerék, a rádióaktív részecskéket is kiszûri a szûrõ???
    Mibe kerül ez?...azért négy hét sok idõ..termelõdik szemét,szennyvíz bõven...
    ...ja van külsõ kamera?...szórakozás?...rádió vagy kommunikációs eszköz?....mérõ szondák a kinti viszonyokhoz,hogy tudjuk mikor lehet feljönni?

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Én a saját véleményemet tudom adni:
    1. Szarni az egészbe, mert Magyarországon elhatározásodtól függõen max. 1 napi járásra bárhol találsz tisztítatlanul is alkalmas ivóvizet. Nekem ezért nincs víztisztítóm.
    2. Ha mégsem találnál, menj ki valamelyik nagy folyónk partjára és a vízparttól 4-5 m távolságban áss egy gödröt, amiben gyûlik a víz. Ez a parti szûrésû kutad biztonsággal ellát, amíg megépíted a sajátodat.
    3. Áss egy kutat. Bárhol biztonsággal ighatod a belõle származó vizet, legfeljebb a csecsemõk ellátása okozhat gondot. Nekik hígítsd ezt a vizet 50 százalék esõvízzel, vagy azzal, amit a nejlonzsákba gyömöszölt növényzet "izzadmányaként" kapsz, azzal. Ha légkör szennyezésével járó accidentet akarsz túlélni, akkor hagyd az esõvizet, helyette csak a növényi víz. Ehhez a képességhez elég, ha néhány db. nylonzsákkal rendelkezel. (Ha netán nincs növényi víz, akkor desztillálod vele a talajvizet, ha félsz a nitráttól, ill. a csecsemõnél a hígítás miatt.)
    Teljesen igazad van!
    Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy pár palack vizet mindenképp érdemes tartalékolni. MINDENBÕL kell valamennyi puffer készlettel rendelkezni.
    Ha a környezeti vizek annyira elszennyezõdnek (rádioaktív, vegyi, biológiai szennyezés miatt) hogy hagyományos módszerekkel nem lehet ihatóvá tenni, akkor úgyis a hajára kenheti mindenki a víztisztítóját.
    Ismételten megemlítem, az afrikai családok konyhai alapfelszereléséhez tartozik a több literes teáskanna.
    Egyébként teázni jó, igen értelmes gondolatok támadnak tõle... most is a kezemben a csésze.
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    pár szót logikusan....
    ...Ok vízkeresés stb...nomád körülmények stb.....de ha már idáig jutott a dolog akkor elõtte történt valami,valami nagy és súlyos esemény..
    Egy hagyományos háború,gazdasági csõd,polgárháború nem okoz teljes és totális leállást...valami olyannak kell történnie amit valóban csak bunkerben lehet túlélni,vagy a szerencse úgy hozza hogy ott nem olyan erõs a hatása és lesznek túlélõk....
    ...az esemény pl atom háború,egyidejû vulkánkitörés,pólusváltás,heves napkitörés az elsõ napokban iszonyat áldozatokkal jár és hosszú hónapokig sem víz,sem termény,sem termelhetõ földterület nem lesz,még napfény sem...
    ..tehát ha használjuk a szürkét...a kisebb eseményekre felesleges készülõdni,a nagyobbakra pedig egy város költségvetése szükséges....azért teáskanna legyen,,,az kell!

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Teljesen igazad van!
    Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy pár palack vizet mindenképp érdemes tartalékolni. MINDENBÕL kell valamennyi puffer készlettel rendelkezni.
    Ha a környezeti vizek annyira elszennyezõdnek (rádioaktív, vegyi, biológiai szennyezés miatt) hogy hagyományos módszerekkel nem lehet ihatóvá tenni, akkor úgyis a hajára kenheti mindenki a víztisztítóját.
    Ismételten megemlítem, az afrikai családok konyhai alapfelszereléséhez tartozik a több literes teáskanna.
    Egyébként teázni jó, igen értelmes gondolatok támadnak tõle... most is a kezemben a csésze.
    Egyetértek. Azzal is, hogy a tea jó. Rejtõ-módon én is szeretem. 1 kanál tea, 40 kanál rum. Nem szabad több rumot, nehogy elrontsa a tea ízét.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Egyetértek. Azzal is, hogy a tea jó. Rejtõ-módon én is szeretem. 1 kanál tea, 40 kanál rum. Nem szabad több rumot, nehogy elrontsa a tea ízét.
    Gazdaságossági okokból a csigapörkölt is így készül, sertéshússal 1-1 arányban. 1 csiga mellé 1 sertés húsa...

ON

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Te is Rejtõ módon, kanállal méred a rumot? Ez valami sütõ-fõzõ tanfolyam hozadéka? Adok egy tippet, használj poharat!
    Azért valamit elmondok, a túlélõkészletembe néhány évre elegendõ teát is tettem...tudod az értelmes gondolatok miatt. Persze van "tömény" is, az értelmetlen gondolatok miatt.
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

A topic keresõszavai: