Oldala 6 of 15 ElsõElsõ ... 45678 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 144

Topic: Felkészülni,vigyázz! De mire is?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Doom

Milyen szkeptikus lettél mostanság!:-D
    ..dehogy,csak beszélgetek és több oldalról is nézem a dolgokat..de ne rólam legyen szó,hanem a bunkerekrõl

A topic témája Felkészülni,vigyázz! De mire is?

..nahát pár dolog a teljesség igénye nélkül amit valóban indokoltnak és elképzelhetõnek tartok..
    ami teljesen rendben van..
    ..legyen a kocsin jó gumi,fel legyen készítve a hosszú utakra,legyen víz,tartós élelem,takaró,lapát,az átlagosnál több pénz...hiba esetén javításra esetleg motelra..zseblámpa,fejfájás csillapító és a szedett orvosságok...
    ..legyen otthon bõven készpénz(ha van deviza,arany még jobb)..pont az ilyen esetekre mint most ez a bankügy..és a rendkívüli kiadásokra..
    ..legyen pár karton ásványvíz otthon,ha leáll a vízmû áramszünet vagy hiba miatt..
    ..legyen otthon bõven élelmiszer..betegségre,váratlan vendégek..
    ..legyen megtakarítás munkanélküliség,betegség,rendkívüli kiadás..
    ..vidéki ház vagy kiskert...zöldség,gyümölcs,kisállatok ...egészséges értelmes elfoglaltság..
    ..képzés..testi,szellemi..egy kis séta, kocogás,olvasás vagy tanulás nem árthat..sõt...
    ..mentális egészség..jóban lenni az emberekkel...családdal,szomszédokkal,kollégákk al..

Most hirtelen nem jut több az eszembe..nem kell túlzásba vinni..az óvatosság és az ésszerû felkészülés fontos és jó dolog...de van egy határ...

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Doom

Jó dolgokat írtál indulásnak de tényleg úgy érzed, hogy ennyi elég lesz?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..ha be is válik egy apokalipszis és feljön a bunkerész fél év múlva...
    DOOM, a bunkerész saját kútfõbõl van ?
    Tetszik ez a megfogalmazás.
    Egyébként teljesen egyetértek véled.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..még mindíg várnám nagy tisztelettel,hogy mi indokolja a bunker építést Magyarországon...
    ...egy válasz érkezett,,"azért,mert Svájcba is van!"..
    ..van esetleg olyan szaki aki kifejtené bõvebben miért is kell bunker ???

Szóval a krumpli,zöldség tároláson kívül személy szerint nem látom értelmét!De nagyon kíváncsi vagyok mások álláspontjára!
    Doom, te erre sosem fogsz igazi választ kapni. Azért nem fogsz, mert ugyan írod, hogy kíváncsi vagy, igazából nem vagy az. Ha tényleg az lennél, akkor megértenéd, sõt, magadtól rájönnél, hiszen gondolkodó ember vagy. Ezért az, aki erre a kérdésre válaszol neked, az a falra hányja a borsót.

De megsúgom, nem az indokolja, hogy svájcban van. Ugyanaz indokolja, ami svájcban IS. Ezeket az okokat elhinni senkinek sem fogod, mert kívül esnek a látókörödön. Ha nem így lenne, akkor meg sem kérdezted volna.

De ha tényleg, igziból, valóban kíváncsi vagy, akkor egyszerûen csapd fel az enciklopédiát, keresd meg a bunker szóhoz legközelebb álló magyar kifejezést (én az óvóhelyet javaslom), és olvasd el, amit ott írnak. Ha az a válasz nem megfelelõ neked, akkor gratulálok, ebben az életben sikerült eggyel több rejtélyhez hozzájutnod, mint amennyi egy átlagembernek jut

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,020
    Given: 1,029

0 Not allowed!
    Nem tudom, de én biztosan rámozdulnék egy óvóhelyre, ha sok pénzem lenne. Nálunk se olcsó, de cégek gyártják, szállítják, felszerelve mindennel. Nem bunker, hanem óvóhely, fûtéssel, víztisztítóval, mindenfélével felszerelve. Nekem kéne. Ha lesz majd felesleges 100ezer dollárom, akkor beszerzek egyet. De valószínûleg sose lesz annyim.

Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Jó szándékkal szólam hogy ne hagyjátok magatokat megvezetni. Ezért nem kellene nekem ugrani. Szomorú ha egy társaságban tabu témák vannak amit nem lehet megvitatni.
    Hogy tudjátok semmi közöm a figurához de felismerem a módszert ahogy felépítenek valakit, aki aztán a megadott irányba vezeti az embereket. A könyveit én is olvastam és megnéztem a videókat és az a véleményem, hogy bár egyenként hasznos lehet amit mond de ezekbõl a videókból ÖSSZESSÉGÉBEN nem kaptam használható információt és több esetben féligazságokat mond ami a hazugság legveszélyesebb formája. Nem tudom nem észrevenni a két könyvben hogy viszonyul a rendvédelmi szervekhez, nektek nem tûnik fel mennyire különbség van ebben a témában??? Milyen érdekes hogy most már egyre profibb technikája is van!
    Lehet én vagyok üldözési mániás de inkább az legyek mint birka! A személyeskedõ hozzászólásokat pedig visszautasítom, én nem személyeskedtem kérek mindenkit a normális párbeszéd kereteinek betartására.
    Mivel továbbra is próbálod rossz színben feltüntetni Papicát, kérlek ezt ne folytasd!
    Továbbá megkérnélek hogy az általad leírt dolgokat 24 órán belül tényekkel támaszd alá/erõsítsd meg. Az üres rizsára nem vagyok kíváncsi, csak a tényekre.
    Ha ez nem sikerül, akkor az vastagon téged mínõsít itt a fórumtagság elõtt. A lehetõséget megkaptad, próbálj élni vele!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egyetértek fixy007-el. Ha valakinek baja van Papicával, az személyesen vele beszélje meg a dolgot.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Doom, te erre sosem fogsz igazi választ kapni. Azért nem fogsz, mert ugyan írod, hogy kíváncsi vagy, igazából nem vagy az. Ha tényleg az lennél, akkor megértenéd, sõt, magadtól rájönnél, hiszen gondolkodó ember vagy. Ezért az, aki erre a kérdésre válaszol neked, az a falra hányja a borsót.
    -értem...tehát ha nincsenek érvek..akkor jön a személyeskedés..meg a hülyének nézés....de ezen lépjünk túl,mert nem fontos az én személyem,az sem ,hogy a kérdést én tettem fel....
    A kérdés az ,Hogy mi szükség van bunkerre????...a Miért?..tudjátok..ez az a szó ami emberré tesz minket,nem bólogató birkává.....
    ..felvetõdnek itt témák ..pl legutóbb az önellátás...ÓÓÓÓÁÁÁÁUUU! BIGLÁJK!!!!!...bunker...dettó...és a miért?..mi szükség van rá?..van e értelme?..a befektetett energia eszköz,pénz,források meghozzák a remélt sikert vagy másban kell gondolkodni?...szóval miért?
    ...más...az azért érdekelne,hogy építési engedély köteles e a bunker?...számla van e?(már csak a garancia érvényesítése miatt is),vannak e minõsítései,a hatóságoktól jóváhagyás...ha nem...hát ha megszûnik a cég,hogyan érvényesül a garanciális és karbantartási szerzõdés (nem csak erre cégre vonatkozik)..ha van minden akkor meg hol van itt a titkosság?

Doom

Jó dolgokat írtál indulásnak de tényleg úgy érzed, hogy ennyi elég lesz?
    ..ma és most..amikor semmiféle veszély nem fenyeget..max betegség vagy munkanélküliség..szerintem bõségesen elegendõ...az hogy mi lesz?...Te tudod?...mert nekem fogalmam sincs!...akkor mire készüljek..mit vegyek?..mit építsek?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ..az hogy mi lesz?...Te tudod?...mert nekem fogalmam sincs!...akkor mire készüljek..mit vegyek?..mit építsek?
    Már elég sokszor leírtuk. Nem lehet tudni hogy mit hoz a jövõ, ezért jobb mindenre készülni. Ennyire egyszerû. Amúgy is nagyjából ugyanaz kell mindenre. Víz, élelem, óvóhely, tûz, védelem, többek között. Bármilyen katasztrófa üt be, mindegyikre szükség van.

Azt mondjuk nem értem, hogy ha valakinek bunker vagy óvóhely kell és pénze is van rá, akkor miért ne lehetne neki? Én jobbnak tartom az ilyen befektetést, mint azt hogy valaki elszerencsejátékozza a vagyonát.

Gondolj arra, hogy a legtöbb embernek nincs ilyesmire pénze, de akinek van, annak ez befektetés. Nekem se lenne rá, de van olyan akinek telik.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    fixy007

Ki akarja rossz színben feltüntetni????? Annyit mondtam hogy nem kellene birka mód követni! Ez miért számít szentségtörésnek???
    A 24 órás ultimátumara nem is tudok mit mondani! Mi lesz ha lejár, lebokszoljuk a dolgot? :-D

A topic keresõszavai: