0
Sziasztok! Már egy ideje foglalkoztat a téma és azért ebben a topikban indítottam, mert kifejezetten a katasztrófára való felkészülés keretei között szeretnék maradni (tehát nem outdoor tevékenységek, vagy a mindennapi egészség megõrzésérõl van szó). A forrás: http://urbansurvivalsite.com/the-9-b...l-antibiotics/
Az álláspontom az, hogy ha netán 1-2 vagy akár több hónapig is "túl kell élni" az erre felkészített helyen (az én esetemben a pince), akkor élelem és alap felszereléseken kívül szükség lehet gyógyszerekre és konkrétan antibiotikumokra is. Még véletlenül sem akarom az antibiotikumok mindennapi használatát belekeverni a dologba, csakis túlélési helyzetekrõl szeretnék beszélni! Egyébként antibiotikum ellenes vagyok a mindennapokban, azonban tisztában vagyok vele, hogy valószínûleg már nem élnék ha életem során nem kaptam volna párszor antibiotikum kúrát. Tehát csak végszükség esetére vetném be, de lássuk be, ha biztosra akarsz menni egy fertõzés, vagy bakteriális megbetegedés esetén akkor a legjobb esélyeid antibiotikum kúra esetén vannak. És ekkor rögtön több kérdés is felmerül, amit szeretnék megbeszélni veletek.
1. Milyen antibiotikum legyen a szekrényben szükség esetére?
2. Milyen forrásból szerezzem azt be?
3. Mennyi kell?
4. A mennyiséggel összefüggésben, mi a helyzet a lejárati idõvel?
A linkelt cikkben konkrétan 9 különféle antibiotikumot ajánl, mindegyik beszerezhetõ a netrõl ilyen-olyan forrásból.
Foglalkozott már a dologgal valaki?
Személy szerint nem vagyok jártas a gyógyszerek világában úgyhogy inkább csak elmélkedés ez a részemrõl, de egy hosszabb intervallumú túlélésnél, véleményem szerint csak a nõvényi/természetes antibiotikum jöhet szóba. Amit nevelsz amíg nem kell és felhasználod ha szükség van rá. Az antibiotikum amit készen lehet kapni, egyszer úgy is elfogy, a növényt pedig termesztheted stb. amivel tovább kitart mint egy dobozos gyógyszer.
Alapvetõen egyet értek veled abban, hogy hosszú távon csakis az önellátás a megoldás, dehát ennyi erõvel kaját se raktározzak, mert az is elfogy elõbb utóbb és akkor majd termeszteni kell, meg vadászni stb. És én el tudok képzelni egy olyan szituációt, hogy téli idõben kell kihúzni 2-3 hónapot egy pincében, ahol azért simán bejöhet egy szép kis tüdõgyulladás. Ha valaki azt mondja neked, hogy egy ilyet gyógynövényekkel meg lehet gyógyítani, azt ne hidd el. Ha erõs az immunrendszered, és szerencséd is van, akkor túléled, ha nem akkor annyi. Én egy ilyen szituban nem várnám meg melyik következik be, inkább mégis bevenném a gyári antibiotikumot.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nekem egy éve volt egy brutális torokgyulladásom enni (nyelni nem tudtam) beszélni se már mert annyira fájt, és lázam is volt. Nos rólam azt tudni kell hogy csak akkor megyek orvoshoz ha már a halálomon vagyok. Szóval elment és írt fel augmentin duo-t (ez egy antibiotikum) és mellé egy egy normaflor nevû probiotikumot. Nem hazudok az elsõ napi adag után enyhült a torokfájásom és pár napon belül már teljesen tünetmentes voltam. Azt hozzá kell tennem hogy mivel utálok orvos járni legalább egy hétig én próbáltam kúrálni magamat a következõ módon. Egy hét alatt elfogyott 1kiló akácméz 7nagy fej fokhagyma és körülbelül 100gramm ascorbinsav (NEM ELÍRÁS) napi 15gramm azaz 15000 miligramm c vitamint toltam be (tudom kb felesleges ennyit mert úgysem hasznosul de volt-van otthon bõven és mézzel keverve isteni citromos ízû teát alkotott, öblögettem 40%os vodkával és ittam is de mid ez nem segített semmit sõt folyamatosan romlott az állapotom szóval nem a levegõbe beszélek.
Nem is értem, hogy élt túl az emberiség százezer évet GYÁRI antibiotikumok nélkül. Minden évben ki kellett volna halnia bolygónknak, ehelyett jól felszaporodtunk, érdekes.
| Thumbs Up |
Látom más is feszegeti a gyógyszer témát.
Nagyon fontos kérdés. Nekem két orvos van a családban, de még nem jutottam dûlõre velük a következõ problémák miatt. Pont a tüdõgyulladás a jó példa. Azt hiszem három típusa van. Kettõre emlékszem. Vírusos és bakteriális. Mindegyik másfajta kezelést igényel.
Nyáron majd sarokba szorítom az unokabátyámat és kitárgyalom vele a témát.
A legtöbb gyógyszer némi fenntartással, de tíz évig használható. Eddig teszi el a gyógyszergyár a sarzsmintákat. Természetesen vannak érzékenyebbek is.
| Thumbs Up |
| Received: 109 Given: 64 |
Mert még ellenállóbb volt a szervezet, nem volt hozzágyengülve a kurvafaszakényelmesbiztonságos világunkhoz.
Na meg a vírusok is ellenállóbbak lettek mivel mindig kezelték.
Én is ellenállóbb leszek minél többet "gyötörnek".
A fõ témára visszatérve, már én is elgondolkodtam ezen.
Szerintem elég a 2-3 legáltalánosabban fogyóból elrakni, az egyik nálam az Augmentin.
Sajna receptre adják õket, anélkül meg kitudja mi a szart kap az ember.
Hagyjuk már ezt a demagóg dumát, hogy ki kellett volna halnia az emberiségnek. Tudod te hányan haltak meg spanyol náthában? Vagy himlõben? De a sima influenzában is, vagy "torokgyík"-ban vagy tüdõgyulladásban is rengeteg. Na én nem akarok egy lenni a szerencsétlenek közül. Egyik nagyapámnak 6 testvére halt meg különféle betegségekben, mert akkor még ilyen durva volt a halálozási arány. Térjünk vissza ide? A családból elhullik pár ember, dehát kit érdekel, régen is ez volt!?... ez még viccnek is rossz. De ahogy érzed, ha neked nincs szükséged gyógyszerekre akkor ne tegyél félre.
| Thumbs Up |
Annak idején jellemzõ volt a magas csecsemõ halandóság, rövid életkor. Az ókori görögöknél az elsõ két hétben nem is adtak nevet a gyereknek. minek vele veszõdni, lehet,hogy meg sem marad. Ötven éves ember vénségnek számított.
Ennyit tudott az orvostudomány.
A vírusok és baktériumok nem mindenkire hatnak, mindig vannak rezisztensek is. Tudomásom szerint a HIV vírusra az emberiség 2%-a rezisztens. Hordozzák a vírust, de nem betegednek meg.
Mindig akadhatnak rezisztens csoportok.
A túlélõk csoportja: itt is arra kell ügyelni mint a gruppensexnél! Ki ne maradj belõle!