0
.. kérdés Hazánkra vonatkozik....nem tudok róla,hogy itthon tömegével képeznék a katonákat..ha te másként tudod tisztelettel meghallgatjuk...Mit csinálnak ma a hadseregek? Tömegével képzik a gyalogokat.
..ami egyébként kiválóan alkalmas sport rendezvények lebonyolítására...Mit csinálnak ma a hadseregek? Bunkereket építenek. A technológia képes alkalmazkodni.
..ezt te csinálod nem én...feltettem egy egyszerû kérdést...megírtam,hogy szerintem ,a különbözõ katasztrófa helyzetek amik elõfordulhatnak Magyarországon miért nem jó a bunker...lehet nincs igazam,de ezt meg lehet beszélni...észérvek helyett,okosan kifejtve... pont te futod a felesleges köröket a személyemet ócsárolva és rossz színben tüntetsz fel..azt írod ..kamu...vedd már magad észre..te vagy aki kamuzik...De futod a köröket, meg kötekedsz, közben megpróbálsz negatív színben feltüntetni. Csak engem ez nem hat meg.
Én azt a stratégiát választom egy idõ után, hogy aki nem a témával foglalkozik, hanem próbálja komplexus-levezetõnek használni a fórumot, arra egyszerûen nem reagálok. Sõt én eljutottam oda, hogy rápillantok, és el sem olvasom. Vagy megunja az illetõ, vagy írogathat magának, kit érdekel. De hogy oldalakon keresztül azt olvassuk, hogy ki miért hülye....Egy ilyen fórumon, ahol elvileg egyvágású, egy érdeklõdési körû nyitott emberek vannak....Ez gáz....
www.mafelsz.hu, www.quixafe.com facén is
Próbálom megtörni a sort.. Ennek itt az a címe, hogy: Felkészülni,vigyázz! De mire is?
Ami nem titkoltan a témában írott könyvem címe is. Ha csak a tartalomjegyzéket végigböngésznétek, már az adna alaphangot a beszélgetésnek. Azt meg, hogy meg is venni? Ez skandallum. Már miért is venne valaki egy itthon írott könyvet - ami egyébként szerintem, és az olvasói visszajelzésekbõl ítélve elég jól sikerült- A topic fõcíme pedig az, hogy könyvek, filmek, sorozatok a témában. - Naszóval. A téma adott
..teljesen igazad van...ne veszekedj a .....-vel,mert összekevernek vele,,,ez egyébként már hónapok óta folyik szinte minden topicban,csak próbáltam nem reagálni...hibáztam..visszaszóltam...nem tudtam kijönni belõle másként csak "erõvel"...sok volt már..az én birka türelmem is véges...most már remélem veszi a lapot a Tisztelt Úr és leszáll rólam..Elnézést a közjátékért mindenkitõl!
A könyvem bevezetõjének egy részletét bevágom.Ez a tördeletlen doc verzió volt még, de ide jó lesz:
1 fejezet
Elõszó
A felkészülés nem egzakt tudomány. Talán nem is tudomány... még.
Sõt, a felkészüléssel kapcsolatos információk is túlnyomórészt magánkezdeményezések tapasztalataiból,
lelkes szakemberek közreadott tudásából, önjelölt szakértõk munkáiból állnak össze.
Nem igazán vannak szabályok, szabványok, nem kötik jogi hókuszpókuszok.
A felkészülõk társasága olyan, mint pl. a Linux felhasználói felület fejlesztõi.
Mindenki beleadja a tudásának legjavát. Igaz, mivel nincs még kontroll, ezért óvatosan kell minden információval bánni,
mert nincs garancia azok tartalmának hitelességére. Mindenki beletölti amit gondol - cikkekben, könyvekben, fórumokon - és mi többiek,
akiket érdekel ez a téma, érdeklõdéssel olvassuk, majd vakargatjuk a fejünket.
Természetesen a felkészülés, mint minden más a világon, elõbb utóbb üzletté is válik.
Ezért nem lehet neheztelni azokra, akik ezt a hullámot kihasználva vállalkozásokat hoznak létre,
melyek kiszolgálják a felmerülõ igényeket. Tartós élelmiszerek, túléléshez szükséges segédeszközök, ruházat, óvóhelyek építése, stb.
Ezek csak szemezgetések a rengeteg iparág, szakma között, melyekbõl egyre többen alapítanak céget a "Preppers" mozgalom elvárásainak kielégítésére.
Ha ezek nem lennének, igen kevés embernek adatna meg az, hogy professzionális módon megtehesse azokat az elõkészületeket,
amelyek az õ általa megjósolt, vagy félt események bekövetkezése esetén számára biztonságot adhatnak.
Az Egyesült Államokban több mint 3.000.000 ember tagja a Preppers mozgalomnak.
Õk azok, akik így vagy úgy, pénzt, idõt és energiát fektetnek be abba, hogy konkrétan tegyenek valamit egy általuk megjósolt negatív irányú változás túlélése érdekében.
Emellett a lakosság 40%-a véli úgy egyes felmérések szerint, hogy foglalkozni kéne ezzel a problémával,
és hogy többet érne a fizikai felkészülés, tartalékolás, mint a társadalombiztosítás befizetésével való készülés a jövõre.
Nem csoda tehát, hogy a hivatalos média enyhe gúnnyal tekint ezekre az emberekre, hisz õk azok,
akik ki akarják vonni magukat a központilag meghatározott irány alól. Egy hatalomnak sem jó,
ha az emberek tömegesen belekezdenek valami olyasmibe, ami alulról építkezik, és nem kormányszintû tervek, célok irányába mozgatja a társadalmi tudatot.
Próbálják a Preppers mozgalom tagjait kissé bogaras, furcsa embereknek beállítani, akik nincsenek tisztában a világ valós dolgaival.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nem, nem boxolunk csak ismét bebizonyosodik hogy olyan ember dumál akinek semmilyen információ nincs a birtokában kizárólag csak az irigység és a rosszindulat szól belõle! Ez téged minõsít! Mivel egy barátomat sértetted meg a tudta nélkül ezért kimondom amit gondolok egy kis köcsög vagy!
Ui:Túlélõ elnézést kérek tõled, szeretném ha törölnéd a regisztrációm a fórumról!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Én például vettem már néhány itthon írott (papíralapú) könyvet. (kb. 2 éve gyûjtögetek papíralapú könyveket)
Szeretem a könyveket, mert ellentétben az elektronikusan tároltakkal - kézbe lehet fogni, megfogható , amíg pihen addig jól mutat a polcon is, továbbá nem gond ha tönkrement a merevlemez és PONT a kedvenc könyvemrõl nincs biztonsági másolat. Plusz a szerzõi jogok - habár tanulás céljára nem (annyira) illegális a letöltés, de azért mégiscsak kell pár fontosabb könyv a polcra.
Egyébként fontolgatom, hogy megveszem a könyvet és akkor itt is beszámolnák - idõvel - a tapasztalatokról.
Last edited by mmilan21; 02-28-2015 at 09:21 PM.