0
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Belépésjelzõbõl fabrikáltam , vékony damillal használatos .
http://www.kephost.com/image/FBmR
http://www.kephost.com/image/FBmd
http://www.kephost.com/image/FBmx
http://www.kephost.com/image/FBmU
http://www.kephost.com/image/FBmX
Az elektromos riasztórész fel van ragasztva a lemezre , a mozgó részt pedig egy M4-es csavar rögzíti , úgy , hogy el tud forogni , de nem esik le .A 90 fokban hajlított lemezen lévõ lukakkal lehet akár egy darab madzaggal is egy bothoz , fához rögzíteni .
Nézd meg a generátor paramétereit, illetve hasonló akkut tegyél bele, mint az elsõ, párhuzamosan kötve (bár álló motornál nem biztos, hogy jó), de többnyire baja nem lesz, csak rohadt lassan fog feltöltõdni mindkettõ, HA lemerült.
Ha benne ülsz, fekszel, élsz, akkor esélytelen, az emberi tüdõ rengeteg párát bocsát ki, aktív szellõzés kell, vagy forróság kint ill. bent, vagy napsütés odakint.
A gyakorlatban szoktak ("fõzõ" vagyis sütõ olajat szoktak használni, békeidõben büntetnek, ha nincs engedélyed rá). Azért néha érdemes nézegetni, mit mûvel vele.
Nem (mire van levizsgáztatva). SHTF után: igen.
Elektromos kell ezek szerint?
Last edited by MacIver; 03-01-2015 at 02:29 PM.
...nagyon jóóóóó
....megmondom nekem mire kellene...a csatornán lopják a botokat+mindent amit az alvó horgász széjjel hagy..olyan pofátlanul,hogy a haver két méterre aludt az ágyban és leemelték az ágasról...reggel azt hitte a hal vitte el...na de mind a kettõt????....szóval van ilyen kis mobil kerítésem a kutya miatt amit felállítok ha sokáig vagyunk,mert öntörvényû,makacs fajta és oda megy ahová ÕÕÕÕÕ akar..megkötni meg nem akarom....a fölé húznék ki egy szál erõs damilt amit ha elvágnak,ha megmozdítják jelez,átlépni,átbújni alatta nem lehet, össze tudom eszkábálni egy kürttel és lámpával.
..szóval kezd összeállni a terv..a nyugodt,békés helyen a kocsi beáll a parthoz,fóliával ,ágakkal,álcázzuk,csinálunk kis teraszt, tûzrakóhelyet,kis udvart a kerítésbõl,védelmi vonalat távolabb a buktató dróttal...fõ a halleves a bográcsban és szürcsöljük a csalánteát,kis szíverõsítõvel....közben a messzi távolban füst száll fel az égre..
...
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 143 |
Szia,
Sotetito foliara vonatkozo szabalyok:
-elso szelvedore semmi
-elso oldalablakokra minimalisat lehet, a kozepesen sotetet nem vizsgaztatjak le
-hatso szelvedo: szemelyautonal a kozepesen sotetet nem vizsgaztatjak le, teherautonal szabad
-hatso oldalablakokra barmit szabad
A %-ban megadott szamok felrevezetoek, az emberi szem nem ugy erzekeli, mint ami a tenyleges fenyatengedes.
Feltelelezem, hogy kozlekedesben resztvevo jarmu fuggonyere is ugyanezek a szabalyok, mikozben meglepodnek rajta, ha a parkolo autora lenne barmi megkotes.
..végül is egy elhúzható függönyt tervezek,kis karnissal,hogy ne lássanak bele a parkolóba és ha megállunk ne melegítse a nap...de lehet,hogy az amúgy is erre kitalált hõvisszaverõt kellene odabuherálni....egyszer mentünk délre és jó meleg volt,felraktam egy törölközõt a hátsó ablakra,hogy a kutya árnyékba legyen...igazoltattak és nem szóltak semmit...
| Thumbs Up |
| Received: 267 Given: 318 |
Van itt sokminden, ebben azért otthon vagyok így amit én tudok megosztom veled.
Autó: én elsõ körben inkább egy rendesebb terepjárót néznék magamnak. Amik tuti megbízhatók: pajero, patrol, l200, samurai, rocky, feroza és utoljára de ott van a niva is. Ezek viszonylag szûkösek lakni, egyedül talán az L200 ami átalakítható lakhatóvá ha van rajta keménytetõ hátul. Esetleg elgondolkozhatsz egy lakókocsin, így lesz egy megbízható terepesed ami bárhol elmegy és egy mobil lakásod ami azért teljesebb mint egy autóban kialakított szükséglakás. Alkatrészeken gondolkozz el, hogy mihez hogy jutsz hozzá és milyen áron. Ezeknél ebben az árkategóriában szempont ez is. Nagy matekosnak nem kell lenni ahhoz, hogy kijöjjön, hogy a niva magasan veri a többit ebbõl a szempontból. Márpedig szempont lehet ha menni kell, hogy mennyire könnyen javítható az autó és mennyire van hozzá bármi ha kell. Nivába a japó egy-egy fõdarabjának az árából beteszel majd egy fél autót.
Kisbusz, 4x4 kisbusz. Én nem annyira ajánlom. Terepen nem jók, esetleg még az L300 és L400 emelt változatai elmennek valamennyire de országúton lassúak, terepesnek nem terepesek. Lakni könnyebb bennük nyilván. Ha kisbusz kell én itt inkább javasolnám a vw-t, ahhoz van alkatrész is.
Amcsi dögöket alapból kizárnám mert sokat esznek és alkatrész mondhatni nincs hozzájuk legyen szó bármirõl, szgk, terepjáró vagy kisbusz.
Sima autó: ezzel terepen nem mész el de cserébe magasabb a hatótávjuk, gyorsabbak, ha kell ezek is vontatnak lakókocsit.
A döntés a tiéd.
Benzin vs. dízel. Ez örök vita, de kis távra dízelt venni vétek. Ha nincs meg az évi 20e km. akkor ráfizetés. Új dízelek még az üzemanyagokban is válogatósak, sokáig nem mennek el alternatív üzemanyaggal ha egyáltalán képesek elindulni. Ha dízel akkor legyen szívó. Gyenge de lagalább a világból kivisz. Benzinesben sok verzió nincs, legyen szívó és lehetõség szerint injektoros. Nem kell csicsamicsa, gdi meg hasonló finomságok. Egy szimpla 2000 körüli benzines még megbízható szerkezet. Az újabbakban azért a bonyolultsága miatt a hibalehetõségek száma is megnõ jelentõsen.
Az összkerékhajtás is olyan kérdés amire csakis te tudhatod a választ, hogy kell-e. Biztosan ki lesz-e használva. Mert ha nem akkor csak fölösleges hibaforrás és súly amit cipel az autó. Nem egy embert tudok akik csak azért tartották meg a 4t wartburgot és a zsigulit, mert azzal járnak szõlõbe, mert az elmegy könnyebb terepen, nem akad fent egy rosszabb földúton. Sárban nyilván hülye ötlet elmenni velük ilyen helyre de ha jó idõ van elek még ott is elmennek némi szódával.
Fólia és függöny: fóliát az elsõ szélvédõre és a két elsõ ajtó ablakára NEM tehetsz (illetve az ajtókra csak akkor ha víztiszta üveg van rajtuk és akkor is csak szinte uv védõ fóliát mert az akkor még belefér a fényáteresztõ képességbe ami elõ van írva. Mondhatni 2000 körüli autókra kb. már nem lehet mert alapból színezett az üvegük így már a sima uv fólia is annyit növel, hogy nem fér bele az elõírásba. A b oszloptól hátrafelé azt teszel amit akarsz, csak legyen mûbizonylata. Ha szeretnéd olyan fekete fóliát is tehetsz amin szinte ki sem látsz, szóval errõl ennyit.
Függöny: miért ne tehetnél fel? Maga az autó nem módosul, mûszakilag megfelel minden szempontból a kresz elõírásainak. Ha mész úgy is elhúzod, hogy kiláss de egyébként akár menet közben is behúzva tarthatod. Ellenben a fólia nem csak a belátás miatt hanem a betörés védelem miatt is hatásosabb. A függöny ez utóbbitól nem véd meg.
Plusz akkuk: ezt egy villamosságissal beszéld át, biztosan van rá valami megoldás de csak úgy direktben ne kösd be mert akkor a generátor egyik akkut sem fogja rendesen feltölteni. De ez nem zárja ki a több akku cipelését. Mert mi van ha pl. veszel egy 12-240v invertert. És a pótakkut(pótakkukat) pedig egy smart töltõvel folyamatosan töltögeted a csomagtartóban? Az autó akkuja csak az autóval foglalkozik, a "lakótér" akkujait pedig menet közben töltöd a sima töltõvel, amit akár egy parkolóházban is meg tudsz tenni esetleg egy kis hosszabbítóval "okosban". Töltõnek javaslom a c-tek márkát, pici méret és nagy tudás jellemzi. Akár egy évig is rajta felejtheted az akkukat, nem teszi tönkre, fejlett töltési eljárával az akkut is kíméled. Esetleg megspékelheted ezet még egy tetõre szerelt napelemes akkutöltõvel is. Világítási és hasonló feladatokra lehet nem is sima autó akkut kellene nézned hanem alapból napelemekhez tervezett szolár akkukat, bár ebben nem vagyok otthon, utána kell olvasnod.
Szigetelés: sokat annyira nem tehetsz, rengeteg pénzbõl le lehet dynamattal szigetelni a teljes autót de "téliesítésre" ez sem alkalmas. Pára lesz, folyamatos szellõztetés kell az autóba a kevés légköbméter miatt.
Elválasztó: teherautónál tudomásom szerint elõírás, személyautónál nem, így kivehetõ.
köszönöm!..akkor valami ilyesmit javasolnál? http://www.hasznaltauto.hu/kishaszon..._2c2_7-8674243
..még annyi kérdésem lenne,ha a hátsó ülések ki vannak szerelve(elteszem a mûszakira),azért szólhat a szerv...ill ha teszek pár polcot a csomagtartó részbe?
Last edited by Doom; 03-01-2015 at 05:33 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 267 Given: 318 |
Ha kisbuszra vágynák akkor az ilyen lenne igen, vagyis nem, azért a kis dízel már túlzottan is kicsi bele, inkább a sima 2.4 szívó 5 hengerrel synchro-val ha akarsz "terepezni". Annyira a friccwágenben nem vagyok otthon de annál a mocinál nekem gyanús a teljesítmény, inkább 62le mint kilowatt. Nem tudom ilyen jármûvet vezettél-e már életedben de elsõ körben próbálj ki egyet, más világ mint egy sima autó. Télen meg legyen nálad ásó, hólánc meg minden mert ha valamivel ezekkel el lehet akadni de nagyon
Mûszakira kell csak az ülés igen. Ettõl függetlenül akár be is bútorozhatod, nem szólhatnak érte, csak tudd rögzateni a gyári helyeken a hátsó üléssort. És figyelj oda, hogy szgk vizsgája legyen, teherrel kicsit nehezebb az élet.
Renault trafic-al lenyomtam vagy 5 évet,télen nyáron,hóba sárba,imádtam..volt,hogy azzal húztuk ki a Toyotákat...a pakolás meg egy álom..azóta is hiányzik az a kényelem a pakolásnál...bár tény nem személyautó..hangos,lassú..de van egyfajta varázsa....Nem tudom ilyen jármûvet vezettél-e már életedben de elsõ körben próbálj ki egyet, más világ mint egy sima autó. Télen meg legyen nálad ásó, hólánc meg minden mert ha valamivel ezekkel el lehet akadni de nagyon
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |