Oldala 14 of 20 ElsõElsõ ... 41213141516 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 131 to 140 of 200

Topic: Növénytermesztés (élelem, bioetanol, bidodízel)

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Köszönöm a válaszod.
    Egy kis faluban van néhány különálló zártkertem, osztatlan közös tulajdonban. 30éve senki nem használ semmilyen földet arrafelé. Tavaly került a nevemre.
    Tavasszal az unokatestvéremnek méhészkedésre, termelésre odaadom õket. Nekem az a lényeg, hogy ismét mûvelve legyenek.
    Sajnos a kiméretés nem tudom mennyire járható út. A földek fele halottak nevén van, nincs kikkel megegyezni.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 142

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    A modern mezõgazdaság egyetlen paraméterben jobb, mint a biogazdálkodás, ezt pedig úgy nevezik, hogy egységnyi ráfordítás. Ez egy olyan mutatószám, amely a termékpálya résztvevõi közül egyetlen embernek fontos, mégpedig annak, aki zsebre teszi a pénzt a végén.
    Az az egysegnyi raforditas annak fontos, aki megteszi azt a raforditast.
    Pl. ertem en, hogy megtermelhet ugyannnyi novenyt a csaladja szamara kapalassal mint szantassal, de ha napi 8 ora alatt elvegzi a szantast (ideertve a gazolajravalo megkereseset is!), amiert kellene 16 orat kapalni, akkor persze, hogy azt valasztja, hogy a maradek 8 oraban a csaladjaval legyen (es aludjon :-)).

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Na Bel, ezt most nem értettem Át tudnád fogalmazni?

Oakland, a halottaknak van örököse. Ha az soha semmilyen módon nem jelentkezett a földért, akkor, mivel etelt x idõ, és más használja, be lehet jelenteni rá a földhivatalban az igényt. Ennek nem tudom, mi a menete, a hivatalban tudják. A tájékoztatásról kérj aláírt, lebélyegzett papírt, akkor kénytelenek igazat mondani.
    Sõt, lehet azt mondani, hogy kiméreted (ha mondjuk van ismerõs földmérõ, aki megcsinálja ingyen, haveri alapon), és akkor már konkrétan az adott tábla adott darabját tudod megszerezni.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Azért ez nem ilyen egyszerû.
    Amennyiben nincs/nem fellelhetõ az örökös, akkor az állam a szükségképpeni örökös.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Az állam az örökös. Nem írtam, hogy nem az. De nem a tulajdoni viszony számít, ugyanis épp azt akarja módosítani valaki. A birtoklási igény bejelentésének elsõ lépése, hogy csak úgy natúrban te használd a területet x ideje úgy, hogy az ég világon semmiféle kapcsolatod ne legyen a tulajdonossal. A további lépéseket a hivatalban tudják.
    Nem mondtam, hogy egyszerû, bár inkább a robotépítés az, ami nem egyszerû, ez inkább csak idõigényes és hülyeségtûrés kell hozzá.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Földmérés:
    Adott egy telek, sajnos nem tudni pontosan a telekhatárokat.
    Hogyan lehetne költségkímélõ módon meghatározni? Földhivatal ad ki ehhez szükséges adatokat?
    Az lenne a lényeg, hogy tudjam hova ültessek sövényt, fákat, bokrokat, ne kellejen késõbb esetleg kivágni.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Csináltattam már ügyvédnél megosztást. Kellett hozzá az összes tulajdonos, le kellett rajzolni, térképen jelölni a tulajdoni határokat.
    Amennyiben nem fellelhetõ a tulajdonos vagy örökös, akkor az államra száll a tulajdon jog. Addig viszont, nincs kivel egyezkedni. Sõt, ha állami tulajdonná válik egy része, attól félek, utána sem lesz egyszerû a dolog.

Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    A kitûzéshez általában fõdmérõ' a nyerõ. A fõdmérõ vásárolhat hozzá adatokat a fõdhivatalnál a fõdmérõ igazolványával. Az érdekes kérdés az, hogy hol van ez a telek? Mert a térképi ellátottság minõsége nem homogén. Van ahol nagyon rossz minõségû az amibõl dolgozni kell és azért egy kínlódássá fajul a kitûzés...van ahol meg pikk pakk megoldható...az árak is ettõl függnek sok esetben. Amennyiben nem nyivános írj rám és megpróbálok segíteni !

Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Földmérés:
    Adott egy telek, sajnos nem tudni pontosan a telekhatárokat.
    Hogyan lehetne költségkímélõ módon meghatározni? Földhivatal ad ki ehhez szükséges adatokat?
    Az lenne a lényeg, hogy tudjam hova ültessek sövényt, fákat, bokrokat, ne kellejen késõbb esetleg kivágni.
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Földhivatal oldaláról csak a térképet tudtam letölteni, de okosabb nem lettem tõle, mert semmi adat nincs rajta .
    Sajnos nem sima négyszög a telek, hanem változó szélesség és még kanyarodik is.
    Majd írok privátot.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 142

0 Not allowed!
    Szia,

"A modern mezõgazdaság egyetlen paraméterben jobb, mint a biogazdálkodás, ezt pedig úgy nevezik, hogy egységnyi ráfordítás. Ez egy olyan mutatószám, amely a termékpálya résztvevõi közül egyetlen embernek fontos, mégpedig annak, aki zsebre teszi a pénzt a végén."

A modern mezogazdasag lehetove teszi azt, hogy nagyon keves ember, nagyon keves munkaval megtermeljen rengeteg elelmet.

A biogazdalkodas/tradicionalis gazdalkodas eseten sokkal tobb munka szukseges ugyanannyi elelem eloallitasahoz.
    Marpedig ha valaki maganak/szuk kozossegenek allit elo elelmet, akkor neki az nagyon fontos, hogy mennyi munkat (raforditast) kell tennie ugyanazert az eredmenyert.
    Ebben az esetben nem valami elvont gonosz penzemberrol van szo, hanem arrol, aki konkretan termel.

ui. persze ez a hozzaszolas arrol NEM szol, hogy a modern mezogazdasag mennyire torekeny, mennyire emberseges, mennyire kornyezetbarat.