Szavazási eredmény megtekintése: Szemüveg vagy kontaktlencse?

Szavazók
17. Te nem szavazhatsz
  • szemüveg

17 100.00%
  • kontaktlencse

0 0%
Oldala 1 of 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 38

Topic: Szemüveg vagy kontaktlencse?

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!

Szemüveg vagy kontaktlencse?

13 évesen szemüveges lettem. 18 évesen a sorozáson "A" kategóriát kaptam.
    Sosem zavart, ha a sportban gondot jelentett, akkor levettem.
    A probléma, akkor kezdõdött, amikor hivatásos katona lettem. Felvettek, majd elküldtek a BMKK-ba szemészeti ellenõrzésre, hogy valóban alkalmas vagyok-e profi katonának. Szerencsém volt, egy normális professzor asszonyt fogtam ki, akinek azóta is hálás vagyok. Szó szerin idézve: maga, nagyon jó határõr tiszt lesz, én nem állok az útjába.
    Az írta a papírra, hogy kontaktlencse viselése javallott. Onnantól kezdve lencsét viseltem.
    Ismerem az elõnyeit és a hátrányait egyaránt. Több fajtát kipróbáltam. Az egy hétig, egy folytában hordhatót is.

Amikor késõbb, egy másik fegyveres testületbe jelentkeztem, tudtam, hogy speciális feladatra kizáró tényezõ a szemüveg. Nagyon akartam a dolgot. Gondoltam, elmegyek lencsében, a látás vizsgálat után gyorsan kiveszem, majd a mikroszkóp elé, majd úgy ülök le. Nem jött össze. Rögtön vizsgáltak. Nem buktam le, felvettek.

Prepperként, viszont más a felállás. Te melyiket választanád és miért?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    A szemüveg kevésbé valószínû hogy leesik és elveszik. Ha a szemed romlik, kicsit elõrébb döntöd és még mindig használható. Nem fáj ha viseled. Ha sokáig viseled, akkor se gyullad be tõle a szemed. Nem gond ha fel kell tenned az orrodra a szemüveget, ahogy a levétel se probléma. Ha balhé van, rögtön leveheted a fejedrõl, nem kell azt mondani a támadónak, hogy várjál, kiveszem a kontaktlencséim, 5 perc, addig üljél le a járdaszélre. Szemüvegkeretbõl van sok féle, menõ formájúak is, dizájnosak, sötétített üvegûek. A szemüveg védi a szemet. (Mert az nem túl kellemes érzés, mikor valakinek a kontaktlencse mellé berepül egy muslinca, vagy egy homokszem. Ha a szemüveg félrecsúszik a fejen, az nem probléma. Ha a lencsével történik meg hogy félrecsúszik a szemen, az rendkívül fájdalmas.

Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Kontaklencsével próbált már valaki tüzet gyújtani?
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egyértelmûen szemüveg.Végtelen mennyiséget lehet belõle eltárolni végtelen ideig. Mármint emberi számítás szerint végtelen ideig.Ráadásul lehet különféle dioptriákat is spájzolni. Nyilván nem lesz tökéletes, meg cilinder-ez-az, de egy -5-ös szemüvegnél hogy van egy kis eltérés, az túlélõ körülmények közt azt gondolnám, tök mindegy. És ahogy az elõttem szóló is mondta.: Akár tûzgyújtás, akár füstös, poros körülmények közt, vagy netán vizi megpróbáltatások során a kontaktlencse semmiképp nem játszi. Ráadásul a szavatossága is igen véges.
    Én majd 50 éve szemüveges vagyok, és nem is egyszerû lencsém van. De. A teszkós 500 ft-os szemüvegek közt is találok olyant, ami jó távolra is meg közelre is. Nem tökéletes, de jó.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Kiegészítés MAFELSZ hozzászólásához: A szemüveghez csomagolj tokot (mechanikus védelem) és egy darab gatyagumit (leesés elleni védelem)!

Szemüveggel nem lehetsz mesterlövész, de mesterien lõhetsz!

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Celtavcso...
    Adapt, survive, overcome!

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Prepper szemszögbõl, hosszútávon szemüveg. Van is kettõ lezsírozva. A dolgos, összeomlás nélküli munkanapokon viszont lencse.

Senior Member Zöld Október's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Gyerekkoromtól szemüveges vagyok. Próbáltam a lencsét is. Koncerten az egyiket elhagytam pogózás közben.. Elég vacak volt fél szemmel élesen látni, fél szemmel meg nagyon homályosan. Egyszer elcsúszott a suliban. A matek elõadások amúgy is szenvedést okoztak, de így meg fõleg, három órán keresztül. Nekem nem jött be a lencse.
    A szemüveget megszoktam, nincs vele gondom. Túlélési szituban lehet hátránya van. Bevernek egyet az arcomba, eltörik, leesik, s máris sebezhetõ vagyok, mert nem igazán látok. De egyébként mindenképp szemüveg, mások elõttem szépen leírták a pozitív tulajdonságait.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én nem nagyon értek a témához, de van ismerõsöm aki idegenlégiónál szolgált 5 évet, ejtõernyõs ugrásnál is kontaklencsét hordott, amikor leérkezett helyretette, ha hátracsúszott aztán ment tovább.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Én nem nagyon értek a témához, de van ismerõsöm aki idegenlégiónál szolgált 5 évet, ejtõernyõs ugrásnál is kontaklencsét hordott, amikor leérkezett helyretette, ha hátracsúszott aztán ment tovább.
    Az a gond, hogy a higiéniára nagyon oda kell figyelni. Ha koszos kézzel belenyúlsz, nagyon könnyen begyullad a szemed. Ezért békeidõben jó, összeomlás után kevésbé.